%AM, %30 %346 %2016 %09:%maj

Stora öringar och storslagna vyer

Skrivet av

Johan Mörling spenderade tre månader på Nya Zeeland. Läs Johans skildring av äventyret och sug åt dig av alla tips om du själv är sugen på en resa.

%PM, %10 %907 %2016 %22:%apr

Gäddfiske med Bauer

Skrivet av

Vi har hängde med Niklaus Bauer på ett par dagars actionfylld vårfiske efter gädda med Wiggle Tail flugor och passade på att hårdköra Visions Big Mama 2.0

%AM, %18 %426 %2015 %10:%nov

Dags att planera fjälläventyret

Skrivet av

Vi är många som lägger extremt mycket tid på att hitta underbara fiskeplatser

%AM, %17 %432 %2015 %11:%okt

Edge rekommenderar - oktober 2015

Skrivet av

Här kommer en ny laddning med riktigt grymma grejer vi varmt rekommenderar

%AM, %08 %326 %2015 %08:%okt

Nu är det säsongsfinal i strömmen

Skrivet av

Vi har fortfarande en fantastiskt vacker höst med öppna vatten och bra torrflugfiske

%PM, %05 %466 %2015 %12:%okt

Fiskekryssningen 6-7 november 2016

Skrivet av

Ni hänger väl med på Fiskekryssningen?

%PM, %26 %554 %2015 %14:%jun

Havsöringskungen visar vägen

Skrivet av

Hjalmar Holmstedt på Stenungsön har dragit drömöringar på löpande band sista två veckorna så igår så tog vi tillfället att hänga med honom på en tur och lära oss knepen.

%AM, %01 %288 %2015 %07:%apr

Film - Kampen om Älvarna

Skrivet av

Kampen om älvarna fortsätter, både på film och på riktigt. Älvräddarnas senaste film med just namnet Kampen om Älvarna ska räta ut alla frågetecken i frågan om vattenkraften.

+FishEco har varit på klassiska Hardys fabrik i Alnwick England och filmat sportfiskehistoria. 

%AM, %13 %254 %2013 %07:%apr

Edgegänget på Sportfiskemässan 2013

Skrivet av

Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping 5-7 april var en stor framgång för svenskt sportfiske. Det kom nästan 13 000 besökare och då är inte de 1000 utställarna som var på plats medräknade så i praktiken var det ungefär 14 000 personer som besökte mässan. Sportfiskebranschen levererade en ovanligt snygg och proffsig mässa och för första gången hörde jag inte ett negativt ord från varken utställare eller besökare.

För några dagar sedan fick jag ett glädjande telefonsamtal från en av de allra främsta på flugkastning. Han berättade att han hade för avsikt att ställa upp i Edge Casting Cup. Ingen blev gladare än jag eftersom jag vet att han la av med allt tävlande för några år sedan. Detta efter att ha vunnit bl.a. två guld och ett silver på VM i Norge. Här kommer ett porträtt av Mikael Blomberg utifrån en telefonintervju.

%PM, %10 %594 %2013 %14:%feb

Havsöringsguiden – Småland-Öland

Skrivet av

Det här är en guide där fiskeplatser längs Smålands och Ölands kuster är angivna med GPS koordinater och anvisningar om hur man bäst fiskar av varje plats. Det är lättsamt skrivet med tips om vart och hur man ska vada likväl som vilka platser där det passar bra att fika.

%PM, %10 %552 %2013 %13:%feb

Havöring - kustens silver

Skrivet av

I dryga 60 år har Jan Johansson fiskat och intresserat sig för Havsöringen.  Han har skaffat sig kunnande genom att passionerat och noggrant följa havsöringens liv och beteende genom många timmar av observationer och flugfiske.  Största delen av boken behandlar fisket på västkusten varifrån författaren är uppvuxen och har sitt hjärta.  

%AM, %31 %425 %2012 %10:%okt

Född Fiskare av Olof Johansson

Skrivet av

Boken beskriver fiskets utveckling under 70 år. I början får man läsa om Olof Johansson som liten grabb. Hur han utforskade sjöar, vattendrag och havet i närheten och skaffade sig kunskap om fiskarnas beteende och om hur man bäst fångade dem. Han ägnade massor av tid vid vatten och beskriver målande och intressant hur fisket såg ut på den tiden.

Östersjölaxen skulle kunna omsätta miljardbelopp som Svensk fisketuristmagnet om den sköttes rätt. Istället så tillåter Sveriges regeringen en bidragstyngd fiskeflotta fiska sönder bestånden så laxstegen blir för dåliga samtidigt som vattenkraftsindustrin helt är befriad från att ta miljöansvar då de inte ens åläggs med att bygga fria fiskväger förbi kraftverken. Sverige är bevisligen sämst i världen på att ta tillvara på sin laxresurs och medan länder som Skottland, Norge och Island omsätter miljarder på samma produkt så fortsätter vi vårt så gott som monumentala resursslöseri.

Sida 1 av 3
 
 
 
 
 
 
 

Foruminlägg