Sign in to follow this  
Followers 0
Brownie

Äntligen skriver DN om vattenkraften och EU-direktivet!

15 posts in this topic

Anmärkningsvärt tycker jag är kommentarerna från vissa.

T.ex

Det är klart att vattenkraften har förstört stora värden i Norrland. Men den är basen i den svenska industrialiseringen och den svenska modellen. Utan vattenkraft hade Sverige varit ett u-land idag. Den bästa lösningen är att lämna det sjunkande skeppet EU innan det är för sent.

Antebror Westin Ja....vi blundar för all skit som vi ställt till med tidigare och håller tummarna att det fixar sig ändå. :wacko:

Eller....

och vad har laxen för betydelse för det svenska samhällets framväxt? Var tror du elström kommer från: två hål i väggen?

Västkustskt Ja....vart fan sticker du in kontakten :P

eller....

Miljötalibantänkandet firar triumfer. Människan har i alla tider fått kompromissa mellan sin existens och det avtryck vi lämnar i naturen. Om man skadar en älv för att landets välstånd ska höjas är det ju sinnessjukt att babbla om att det ska betalas skadestånd för det, utom till dem som direkt drabbas. Ska vi betala skadestånd för den jordbruksmark som förvann när Gamla Stan byggdes? Såväl EU som Sverige verkar ha för många sysslolösa eller totalfnoskiga byråkrater.

Västkustskt Ehhhhh.....Troll eller fullständig okunskap??? ;)

eller....

Notan" kommer som en direkt följd av medlemskap i EU. Det är hög tid att vi tar tillbaka makten över vårt eget land! Sverige UT UR EU!

Fredde FULLSTÄNDIGT bakom flötet. :blink:

Allt detta är skrivet på DN´s sida så ingen här skall ta åt sig. ;)

Jag blir så satans trött på folk som inte tänker längre än näsan räcker. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bra att det tas upp, men oavsett vilket så kommer det alltid att sluta med att vi förbrukare får betala, ingen risk att kraftbolagen kommer säga - jajamen det tar vi ur kassan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

...

Jag blir så satans trött på folk som inte tänker längre än näsan räcker. :angry:

Det är därför man inte läser kommentarsfälten längre..

Bara massa idioter som inte har en aning om vad de snackar om.. Troll och haters -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, men gå in och kommentera som motvikt till neggotrollen då. Om vi är lugna och sakliga gör det att trollen ser ännu knäppare ut. Och "vår sak" vinner i trovärdighet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tror att det finns folk som på allvar tror att vattenkraften inte har några negativa verkningar. Att ändra deras inställning kan ta tid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tror problemet är att många ser i svart/vitt. Av någon anledning tänker de att "vi" vill att vattenkraften skall bort när de läser sådana artiklar.

Så brukar det låta när jag diskuterar med min svärfar. Jag lägger fram skäl för att jag ogillar vattenkraftsindustrin av i dag. Varför de måste sträva efter balans och att de inte äger vattnet bara för att de betalat för en betongvägg. Låna vattnet men se till att omgivningen påverkas så lite som möjligt.

Svaret blir då ofta att vattenkraften är nödvändig för sveriges industri (samhälle) och att vi inte kan ta bort vattenkraften.

JA! Så tycker jag också. Vattenkraft är toppen tycker jag. Men inte i den form vi har den i dag. Där företag tjänar storflis och dessutom får bidrag utan att ens anstränga sig för att minimera påverkan på miljö och samhälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glädjande och samtidigt märkligt att kraftbolagens lobbyister ännu inte indirekt lyckats justera ned kraven från EU, på nationell nivå brukar ju yrkesfiskekårens lobbyister vara sjukligt framgångsrika inom sitt område avseende undantagsregler etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kraftbolagen, om några, har råd med åtgärder typ fiskvägar och lite vatten i torrfårorna. Att de inte vill är bara helt naturligt för hårdnackade vinstdrivande bolag av typen Vattenfall, det pinsamma och skandalösa är att politikerna fortfarande inte fixat denna "bugg" i miljölagstiftningen och att det 2012 ska vara glädjande att det ens tas upp i media! Det mest tragikomiska är att medan Vattenfall och staten bråkar om vem som ska betala så händer inget, och Vattenfall ÄR ju staten... :wacko:

Hursom, ska det släppas vatten i alla de torrlagda delarna av de stora norrländska älvarna handlar det kanske om ett lite annat perspektiv än bara pengar? Alltför mycket reglerkraft vill åtminstone inte jag förlora...

Nåväl, det är i ju i alla fall bra att DN tar upp det sent om sider.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Topics

 • Posts

  • Gjorde även jag mitt sista pass i havet igår eftermiddag. Kändes giftigt med det utgående vattnet och det stod nästan en öring på varje ny plats jag testade, dock bara små 20-35 cm.  Utmärkande för denna säsongen tycker jag varit det klara vattnet (det måste blåst ovanligt lite västligt) och mängden stagg som gjort att många öringar varit ovanligt välmatade. Blev aldrig nån riktig sommartemp på vattnet heller vilket gjorde sommarfisket ovanligt bra under de  mulna dagarna. Storleksmässigt kan jag bara instämma i att det varit många små. Har haft turen att få en på 58 cm och ytterligare några över måttet
  • Nanopuffbyxor till lite nedsatt pris igen:  https://www.tindeberg.se/patagonia-m-s-nano-puff-pants-forge-grey.html?___store=tindeberg_se&nosto=nosto-page-category2
  • Jag avslutade säsongen i går kväll också. Tappade en rejäl bit efter ett par sekunder, bomstopp och en virvel stor som en fotbollsplan (utan läktare). Kvällens irriterande smånapp resulterade till slut i 3 st pyttesmå näbbgäddor! Några blanka småöringar en bra bit under måttet. Även jag lämnar en brokig säsong bakom mig utan en enda matfisk. Nästa år... Rickard. 
  • Sitter du fortfarande och meckar med denna rullen . :D :D kan du trolla bort den där gräsliga texten, där de skrivit "BIG DADDY" över havla rullen så gör du mer nytta. En stilren rulle utan stor texter eller allt för "spacad design" är snyggare i mina ögon. Men sen sitter ju det bara Danielsson rullar på alla mina spön.....        
  • Säljer en knappt använd Sage Click 4/5/6 Bronze i nyskick. I priset ingår frakt, påspolad backing och fodral. http://www.sageflyfish.com/fly-fishing-reels/freshwater/click/ 2000 kr. Skicka gärna PM om intresse finns. Inga bytesförslag tack.