Hoppa till innehåll




















recept på omhändertagnade av fiskrom (regnbåge, röding)


13 svar till detta ämne

#1 Gäst_Flugan_*

Gäst_Flugan_*
  • Guests

Postad 12 May 2005, 07:12

Hej
Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?






#2 OFFLINE   Joakim jocke8211 Ericsson

Joakim jocke8211 Ericsson

    Frontline Member

  • Edgemember
  • 8660 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Varberg

Postad 12 May 2005, 10:41

Hej
Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?


rör ner i creme freiche tillsamans med hackad charlottenlök.. servera till fisken.. slurp!! ;)
Varberg Bästkusten 4år närmre till 50 på + sidan, EFFA Licensierad Kast-Instruktör!

#3 OFFLINE   Tompa_H

Tompa_H

    Advanced Member

  • Edgemember
  • 439 inlägg
  • Gender:Male

Postad 12 May 2005, 11:12

Hej
Jag behhöver ha recept på vad jag gör med rommen i fiskarna. Fick 2 fina regnbågar ( 2.5 resp. 3 kg) vid senaste fisketuren och båda innehöll mängder med perfekt rom. Hur gör jag för att ta hand om den?


Sikrom ska man väl i alla fall röra/vispa (och sila bort hinnan från kornen) innan man tillagar den....
Vet ej om rödingen och regnbågens rom har liknande hinna som man bör avlägsna..
Du skall v

#4 Gäst_Betis_*

Gäst_Betis_*
  • Guests

Postad 13 May 2005, 15:15

Frys först, frys först......

#5 OFFLINE   Andreas

Andreas

    Frontline Member

  • Edgemember+
  • 2936 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Arjeplog

Postad 13 May 2005, 15:31

Annars är det skitgott att bara äta rommen med craime-fraiche och lök på tunnbröd.

#6 OFFLINE   Ztubben

Ztubben

    Advanced Member

  • Edgemember
  • 298 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Kiruna

Postad 03 Oct 2005, 20:09

Räcker att vispa runt lite med en gaffel så man får bort hinnor osv sedan kan det ju vara som Betis säger en bra ide att frysa den en vända om man vill vara på den säkra sidan..
Man skall inte tro det man inte vet!

#7 Gäst_Betis_*

Gäst_Betis_*
  • Guests

Postad 04 Oct 2005, 11:29

Räcker att vispa runt lite med en gaffel så man får bort hinnor osv sedan kan det ju vara som Betis säger en bra ide att frysa den en vända om man vill vara på den säkra sidan..

Parasiter å skit..... :P
Minst tre dar i frysen. Gäller även om man ska vara säker vid gravning.

#8 Gäst_Betis_*

Gäst_Betis_*
  • Guests

Postad 04 Oct 2005, 13:40

Okej!! Inte för att jag smakat, men regnbågsromröra...  :-X :-X

Hur gott som helst, bort med hinnorna, lite salt , något vitpeppar.

Ihop med finhackad rödlök.

#9 OFFLINE   Ztubben

Ztubben

    Advanced Member

  • Edgemember
  • 298 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Kiruna

Postad 04 Oct 2005, 13:45

Nu talar jag ej av erfarenhet av speciellt mkt provsmakning av rom men kan tänka mig att dom flesta olika sorter smakar ungefär samma...

och enligt mig är det gott  ;D
Man skall inte tro det man inte vet!

#10 Gäst_Betis_*

Gäst_Betis_*
  • Guests

Postad 04 Oct 2005, 13:53

Nu talar jag ej av erfarenhet av speciellt mkt provsmakning av rom men kan tänka mig att dom flesta olika sorter smakar ungefär samma...

och enligt mig är det gott  ;D

Jag har heller inte mer avancerade smaklökar utan att jag är benägen att hålla med dig.
Smakar mest salt.
Fast upplevelsen är olika med stora kulor och små.

#11 OFFLINE   Ztubben

Ztubben

    Advanced Member

  • Edgemember
  • 298 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Kiruna

Postad 04 Oct 2005, 13:57

Mmmm jag föredrar dom små kulorna  ::)
Man skall inte tro det man inte vet!

#12 OFFLINE   klacken

klacken

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 inlägg
  • Location:stockholm

Postad 04 Oct 2005, 16:17

Skölj mycket i kallt vatten med gaffel så att du får bort hinnor & slaggprodukter, häng sedan av i fin sil( chinoise) så att vattnet rinner av i ca 10min.lägg i frysen så att det blir igenomfryst., tag fram, tina upp i kylen för bästa resultat. blanda upp med salt & lite vodka(4-6cl/liter rom).Ev krydda upp med några varv ifrån vit pepparkvarnen. Ett annat tips är att skölja rommen i saltlake i stället för bara vatten så får du en gämnare sälta än om du rör runt salt. Lycka till, gott som fan på macka med gräddfil & röd/gräs lök eller i annan matlagning.

#13 OFFLINE   NinjaTobbe

NinjaTobbe

    Advanced Member

  • Edgemember
  • 872 inlägg
  • Location:Östersund

Postad 04 Oct 2005, 16:28

Själv bor jag ovanpå en affär som endast säljer rysk kaviar! Någon gång i framtiden så kanske man har råd att prova! :P

#14 OFFLINE   klacken

klacken

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 inlägg
  • Location:stockholm

Postad 04 Oct 2005, 19:38

Själv bor jag ovanpå en affär som endast säljer rysk kaviar! Någon gång i framtiden så kanske man har råd att prova! :P

Jodå det är inte helt fel...



Svara



  


0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar