Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Betis

Sås till rökt lax.

8 posts in this topic

Sås till varmrökt lax.

2 dl vispgrädde

1 pkt fryst dill (hellre ersatt av finhackad färsk då)

3msk majonäs

1,5 tsk fransk senap

salt peppar

Vispa grädden lite lagom tjock, rör i resten och smaka av.

Klart!!!

Serveras med fördel till varmrökt lax och kokt potatis (gärna färsk)

Share this post


Link to post
Share on other sites
test




Sås till varmrökt lax.

2 dl vispgrädde

1 pkt fryst dill (hellre ersatt av finhackad färsk då)

3msk majonäs

1,5 tsk fransk senap

salt peppar

Vispa grädden lite lagom tjock, rör i resten och smaka av.

Klart!!!

Serveras med fördel till varmrökt lax och kokt potatis (gärna färsk)

Kommer 3 och msk bli osams nu?  ;) ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kommer 3 och msk bli osams nu?  ;) ;D

Synen har du fan inget fel på... ;D ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Synen har du fan inget fel på... ;D ;D ;D

Du bad om det ;) ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Här kommer ett till. Mängderna är ungefärliga...

1 burk creme fraiche

3 msk finhackad scarlottenlök

Löjrom - så mycket du har råd med. Annars funkar röd stenbit.

Spetsa med cayennepeppar.

Rör och servera. Skall vara mycket rom, grov och härlig. Sjukt gott...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Här kommer ett till. Mängderna är ungefärliga...

1 burk creme fraiche

3 msk finhackad scarlottenlök

Löjrom - så mycket du har råd med. Annars funkar röd stenbit.

Spetsa med cayennepeppar.

Rör och servera. Skall vara mycket rom, grov och härlig. Sjukt gott...

Ganska likt mitt

Mitt är:

Byt ut scarlottenlöken mot en rödlök

+Skvätt olivolja

+ dill

+Stenbitsrom

Jaa, då var det bara Creme fraichen som var lika......... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ganska likt mitt

Mitt är:

Byt ut scarlottenlöken mot en rödlök

+Skvätt olivolja

+ dill

+Stenbitsrom

Jaa, då var det bara Creme fraichen som var lika......... ;)

som sagt var, det är en skiss, rödlök brukar jag kanske också köra med, men scharlotten är lite soft och underskattad...  8) Dill kan kvitta... Däremot kan jag ge er ett grymt recept på en kall sås till inkokt, kall gös:

Gräddfil

majonnäs

senap

sjukt mycket hackad dill

ev en nypa socker

ätes med snöbollspotatis och kokt kall gösjävel

(farmors recept)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.