Hoppa till innehåll




















Sås till rökt lax.


7 svar till detta ämne

#1 Gäst_Betis_*

Gäst_Betis_*
  • Guests

Postad 13 Jun 2005, 13:28

Sås till varmrökt lax.

2 dl vispgrädde
1 pkt fryst dill (hellre ersatt av finhackad färsk då)
3msk majonäs
1,5 tsk fransk senap
salt peppar

Vispa grädden lite lagom tjock, rör i resten och smaka av.
Klart!!!

Serveras med fördel till varmrökt lax och kokt potatis (gärna färsk)






#2 OFFLINE   Oops

Oops

    Frontline Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 9464 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Hummer är den ultimata troutmobilen, bensinsnål och miljömärkt

Postad 13 Jun 2005, 13:33

Sås till varmrökt lax.

2 dl vispgrädde
1 pkt fryst dill (hellre ersatt av finhackad färsk då)
3msk majonäs
1,5 tsk fransk senap
salt peppar

Vispa grädden lite lagom tjock, rör i resten och smaka av.
Klart!!!

Serveras med fördel till varmrökt lax och kokt potatis (gärna färsk)


Kommer 3 och msk bli osams nu?  ;) ;D
I fish, drink lousy whisky, and I want food at a proper shedule.
A bit too old, but not dead yet.
I have a bad temper but I love my friends.
I hate negative people
I fish only with Bamboo rods, together with Bamboozers, Sliva Bums, Friends of F.O.G.T and other nice friends.

#3 Gäst_Betis_*

Gäst_Betis_*
  • Guests

Postad 13 Jun 2005, 13:37

Kommer 3 och msk bli osams nu?  ;) ;D

Synen har du fan inget fel på... ;D ;D ;D

#4 OFFLINE   Oops

Oops

    Frontline Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 9464 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Hummer är den ultimata troutmobilen, bensinsnål och miljömärkt

Postad 13 Jun 2005, 13:39

Synen har du fan inget fel på... ;D ;D ;D

Du bad om det ;) ;D ;D
I fish, drink lousy whisky, and I want food at a proper shedule.
A bit too old, but not dead yet.
I have a bad temper but I love my friends.
I hate negative people
I fish only with Bamboo rods, together with Bamboozers, Sliva Bums, Friends of F.O.G.T and other nice friends.

#5 OFFLINE   Christian

Christian

    Årets Edgare 2009

  • Global Moderator
  • 9230 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 13 Jun 2005, 13:49

Här kommer ett till. Mängderna är ungefärliga...

1 burk creme fraiche
3 msk finhackad scarlottenlök
Löjrom - så mycket du har råd med. Annars funkar röd stenbit.
Spetsa med cayennepeppar.

Rör och servera. Skall vara mycket rom, grov och härlig. Sjukt gott...

#6 Gäst_Betis_*

Gäst_Betis_*
  • Guests

Postad 13 Jun 2005, 14:03

Du bad om det ;) ;D ;D

Klart ja gjorde... ;D

#7 OFFLINE   OPETTERSSON

OPETTERSSON

    Frontline Member

  • Edgemember
  • 1271 inlägg

Postad 13 Jun 2005, 14:20

Här kommer ett till. Mängderna är ungefärliga...

1 burk creme fraiche
3 msk finhackad scarlottenlök
Löjrom - så mycket du har råd med. Annars funkar röd stenbit.
Spetsa med cayennepeppar.

Rör och servera. Skall vara mycket rom, grov och härlig. Sjukt gott...


Ganska likt mitt
Mitt är:

Byt ut scarlottenlöken mot en rödlök
+Skvätt olivolja
+ dill
+Stenbitsrom

Jaa, då var det bara Creme fraichen som var lika......... ;)
www.flyzone.se, snart kommer v2.0 .... om man får tid och lust nångång

#8 OFFLINE   Christian

Christian

    Årets Edgare 2009

  • Global Moderator
  • 9230 inlägg
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 13 Jun 2005, 14:23

Ganska likt mitt
Mitt är:

Byt ut scarlottenlöken mot en rödlök
+Skvätt olivolja
+ dill
+Stenbitsrom

Jaa, då var det bara Creme fraichen som var lika......... ;)


som sagt var, det är en skiss, rödlök brukar jag kanske också köra med, men scharlotten är lite soft och underskattad...  8) Dill kan kvitta... Däremot kan jag ge er ett grymt recept på en kall sås till inkokt, kall gös:

Gräddfil
majonnäs
senap
sjukt mycket hackad dill
ev en nypa socker

ätes med snöbollspotatis och kokt kall gösjävel
(farmors recept)



Svara



  


0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar