border=
 border=
%PM, %10 %594 %2013 %14:%feb

Havsöringsguiden – Småland-Öland

Skrivet av

Recension av HAVSÖRINGSGUIDEN Småland - Öland författad av Pelle Klippinge

Det här är en guide där fiskeplatser längs Smålands och Ölands kuster är angivna med GPS koordinater och anvisningar om hur man bäst fiskar av varje plats. Det är lättsamt skrivet med tips om vart och hur man ska vada likväl som vilka platser där det passar bra att fika.

I slutet av boken beskriver författaren hur man enligt honom bäst fångar grov kustöring. Vilka väderförhållanden som är optimala, vilken typ av utrustning som är effektivast samt vilka drag och flugor man bör använda sig av.  Allt beskrivet rakt på sak utan en massa krusiduller. Dessutom avslutar han med etik för fiske längs smålandskusten,  några appar som kan va bra att ha och webbadresser där man kan söka vart man hittar ramper för att sjösätta sin båt.

Den här guiden tycker jag borde funka alldeles utmärkt. Det känns som om det räcker att packa bilen full med fiskegrejer, ta med telefonen med GPS och ge sig iväg till de angivna platserna och börja fiska.

Boken är utgiven av Bokförlaget Settern och har ISBN: 978-91-7586-641-3

Boken kan köpas exempelvis genom www.settern.se

Direktlänk till webshop

Diskutera gärna boken i recensionstråden i vårt forum: Direktlänk

Senast ändrad %PM, %22 %709 %2013 %17:%nov
Frida Larsson

Född 79, bor på Orust med vakande havsöringar på promenadavstånd.

Ganska ny inom Sportfiske men blir sakta men säkert bättre och bättre. Gillar bland annat flugfiske, vertikalfiske, haspel och jerk.  

Mer i denna kategori: Havöring - kustens silver »
Foruminlägg