border=
 border=
%AM, %10 %438 %2012 %11:%okt

Tolv fantastiska år!

Skrivet av

För ganska exakt tolv år sedan lanserade jag och Mats Larsson Edgeflyfishing.com. Internet var på den tiden inte lika påtagligt som nu och vi tyckte båda att det saknades en modern och bra flugfiskesida. Vi tänkte oss en samlingsplats som kunde ena flugfiskare och som kanske kunde ge oss möjligheter att vara med och påverka om vi blev tillräckligt stora. Under ett par års tid hade vi fiskat ihop och format grundiden för Edgeflyfishing.com. Månaden innan lansering bosatte jag mig temporärt hos Mats och sen jobbade vi dygnet runt med att forma sidan och förverkliga alla tanka och idéer. Vi hade båda ett extremt fiskeintresse men det var den sammanlagda mixen av kvaliteter som gjorde oss riktigt starka. Matte var fantastisk på datagrejer, allt tekniskt och hade de kontakter som behövdes för att bygga en fin sida. Jag hade jobbat som flugfiskeguide sen första halvan av 90-talet och hade bra branschkontakter inom Sportfiske och Outdoor samt att jag hade börjat utveckla ett spirande foto och textintresse.

Vi tittade förutsättningslöst på andra områden och med mina erfarenhet från Skinnarmos expeditioner till Syd- och Nordpolen i bakfickan hade vi bra grunder för att förstå oss på hur man finansierar projekt. Det som krävs för att få sponsorer och samarbetspartners är exponering och på internet är det lika med trafik. Inget på internet genererade då så hög trafik som sociala medier och på den tiden fanns det ett antal stora forum som vi sneglade på när vi byggde vår egen sida.

Åren gick snabbt och vi hade en explosionsartad utveckling trafikmässigt. Efter några år var vi störst i Sverige och runt 2005 så insåg vi att forumet begränsades av att vi tryckte ihop allt fler icke flugfiskerelaterade ämneskategorier i forumet. Mattes huvudintresse började svänga över mot jakten och vi såg stora fördelar med att renodla Edgeflyfishingkonceptet och lansera en ny sajt med jaktintresserade Edgemedlemmar som grund. Vi delade våra ansvarsområden och jag tog hand om Edgeflyfishing och Matte fick ansvara för det nya jaktprojektet. Jaktsidan.se föddes det året och idag är det en sida som är lika stor som Edgeflyfishing.com.

Under resans gång är det mängder med moderatorer och medlemmar som varit till stor hjälp när det gäller att föra sidan framåt. Edge kommer aldrig bli bättre än medlemmarna och nyckeln för vår framgång tror jag har varit att vi har skapat en hierarki som bygger på att det är intresserade och engagerade medlemmar som leder sidan. Vi har en bra mix av kvaliteter och personligheter och tillsammans gör vi vårt bästa för att skapa en sida som ligger i linje med det medlemmarna vill ha.

Avslutningsvis vill jag tacka alla er Edgemedlemmar för tolv fantastiska år. Det är ett sant nöje att få vara med och leda den här sidan.

Lycka till med höstfisket!

Senast ändrad %AM, %22 %360 %2013 %08:%nov
Mer i denna kategori: Limit Your Kill »
Foruminlägg