border=
 border=
%PM, %28 %810 %2012 %20:%aug

Expedition: Den gamle och havet

Skrivet av

Foto: Johan Bergmark, Pasi Helin, Jonas Nordigårds

Förra torsdagen, den 23 oktober, var det äntligen dags för den storstilade filmpremiären av Martin Falklinds senaste film - Expedition: Den gamle och havet. 

Temat för kvällen var Havanna på 50-talet och till fördrink serverades Papadouble - Hemmingways favoritdrink. Martin Falklind och Maria Ålander tog emot sina förväntansfulla gäster i tidsenlig klädsel till tonerna av kubansk musik. Hela 750 gäster slöt upp vid Lorensbergsteatern i Göteborg och det var många kända ansikten i folkvimlet. De mest celebra och för de flesta helt oväntade gästerna var tveklöst kungaparet som satt med under hela filmvisningen och deltog i minglet i VIP-baren. 

Filmen, som kommer visas i SVT1 den 23 oktober kl 20:00, är utan tvekan en milstolpe i svensk fiskefilm och efter visningen tackades filmteamet med rungande applåder. Expedition: Den gamle och havet är en genomtänkt och väldigt smakfull produktion som i likhet med Martins tidigare filmer går helt i eco-fiskets tecken. Utöver det storslagna äventyret det innebär att fånga en Striped Marlin med kajak så visar man också upp de möjligheter som kan uppstå om man tar tillvara på fiskeresursen på bästa möjliga vis. 

Efter filmen tillkännagav Martin även att nästa projekt blir en film om Laxen och i samband med det passade Sportfiskarna på att starta en helt ny fond för Östersjölaxen. Hans majestät konungen höll ett väldigt bra tal och invigde fonden med snitsigt saxklipp. Minuterna senare hade ett antal större donatorer gått in med hela 650 000 kr till fonden.

Kvällen var fantastisk och vi som var med längtar redan tills det är dags för nästa premiär.

Grattis Martin, Maria, Pasi, Fredrik och alla andra involverade. Filmen blev ett mästerverk.

Läs mer om den nystartade fonden för Östersjölaxen på Sportfiskarnas hemsida: Direktlänk

Senast ändrad %AM, %22 %362 %2013 %08:%nov
Foruminlägg