border=
 border=
%PM, %17 %568 %2011 %13:%feb

Hej Micke Frödin

Skrivet av

Hej Micke Frödin!

Du är just nu aktuell med releasen av din nya websida www.frodinflies.com så jag tänkte passa på att ställa några frågor på det temat.


Du har väntat länge med att lansera en egen hemsida, vad fick dig att ta steget?

– Ja du, hade jag vetat hur mycket jobb det var och hur mycket tid energi och pengar som gått åt så – f.n vet om jag överhuvudtaget gjort det!  Men – nu är det gjort och faktiskt så är jag ganska nöjd med resultatet. Det var kanske dags, erfarenheterna är stora nog, idéerna är bra nog eller ja, det mesta kommer ju när det är moget!


Sidan fokuserar och samlar verkligen ihop mycket av de bitar du står för och har jobbat med större delen av ditt liv. Känns det som att du knyter ihop säcken lite gran med den här sidlanseringen?

– Det vet jag inte. Du menar att jag är gammal nog och nu är det bara nerför som gäller...  nej det hoppas jag inte.  Men det krävs ganska mycket för att få ihop så mycket material som klubbsidorna innehåller, samtidigt så har jag aldrig varit den som hållit inne med hemligheter. Det är kul att dela med sig, om det så är bästa huggplatsen eller de allra bästa flugorna. Delad glädje är ju faktiskt dubbel glädje en klyscha som faktiskt håller!

Jag har bläddrat runt lite planlöst på sidan och fastnade bland annat för fliken med dina favoritdestinationer som jag tror många med mig kommer uppskatta. Finns det något vatten du inte besökt som du fortfarande drömmer om?

– Kul att du gillade den. Tips & trix på klubbsidorna har annars varit det som mest fått folk att lyfta på ögonen… ja du, i morgon bär det av mot Sydamerika och platser jag aldrig besökt. Men jag tror nog att Masher i Indien, tarponer i Guatemalas djungelfloder och så är ju hela Skeena systemet fortfarande ett vitt blad!


Du har valt att ha en egen webbshop där man kan köpa dina filmer och egendesignade produkter med mera. Är du inte rädd att butiksansvaret  kommer gå ut över antalet dagar du kan spendera vid vattnet?

– Hahaha – nej du, den lilla webshopen som förövrigt bara säljer produkter som jag själv står bakom är mer än service till de stackare som inte har en bra Guideline representant nära. Den kommer nog inte att ta så mycket tid. Bloggen däremot den kommer sluka tid med film och bilder och här ska allt gå på högvarv. Hoppas att jag efter säsongen har fyllt på med hundratalet filmsnuttar och blogginlägg – det kommer att ta tid men kul är det!


Ditt brinnande intresse för laxfiske och för att väcka opinion mot de svårigheter som kanske framför allt atlantlaxen står inför idag är välkänt. Kan du ge ett konkret och enkelt tips på vad våra läsare skulle kunna göra idag för att stödja den kampen?

– Börja fiska enligt ekologiska normer - Återutsätt den fisk som behövs på lekbottnarna och skyll inte ifrån dig på andra. Bojkotta odlade skitbestånd och stå upp för att en vild fisk ALLTID är mer värd än en odlad. Ja, så fick vi in ett par pekpinnar också…


Jag själv och läsarna på Edgeflyfishing.com tackar för de fina svaren och önskar dig lycka till i Sydamerika.

– Tack själv, jag önskar er alla en riktigt bra fiskesäsong!

 

Efter intervjun har jag tagit mig tid att djuploda lite mer på Mickes sida och Salar Salomon Club som Micke nämner i intervjun är en del av hans sida som jag inte vill missa att nämna. Det är en betalklubb som ger ett högt mervärde för de som är medlemmar. Man kan säga att det är här man hittar de riktiga godbitarna. Vill man exempelvis följa Mickes äventyr på bloggen, få tillgång till bindbeskrivningar på film en gång per månad och diverse annat så är ett medlemskap en kul investering. 

Senast ändrad %AM, %22 %362 %2013 %08:%nov
Foruminlägg