border=
 border=
%AM, %13 %254 %2013 %07:%apr

Edgegänget på Sportfiskemässan 2013

Skrivet av

Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping 5-7 april var en stor framgång för svenskt sportfiske. Det kom nästan 13 000 besökare och då är inte de 1000 utställarna som var på plats medräknade så i praktiken var det ungefär 14 000 personer som besökte mässan. Sportfiskebranschen levererade en ovanligt snygg och proffsig mässa och för första gången hörde jag inte ett negativt ord från varken utställare eller besökare. Det var nog väldigt få som inte fick ut vad de förväntat sig av mässan.

Edgeflyfishing hade en 30 kvadratmeter stor monter + att vi hade hand om Edge Casting Cup på en 68 meter lång kastbana med vattenspegel.Vi var tio personer som hjälptes åt i Edgemontern i år och det var ett mycket glatt och trevligt gäng som rodde mässan i hamn.

I montern pushade vi bland annat på Havsöringstävlingen Hakefjorden Cup som går av stapeln 20 april. Läs mer här: 

http://www.sportfiskarna.se/artikelsida/tabid/78/smid/385/ArticleID/1411/reftab/37/Default.aspx

Staffan Jorup hjälpte oss att visa en av våra fyra Hobicats som vi från och med i vår hyr ut till havsöringsfiskare som besöker oss på Orust. 
Christian Hörgren var med och visade hur han bygger sina magiskt vackra glasfisberspön samt att han hade med en helt nygjord rulle han hade designat.
Johan Nygren var på plats och band sina foamflugor med gummiben som han bland annat använder för att fånga riktigt stor brunöring i Ryssland.

Jag och Frida hade fullt upp med möten och kontakter under mässan och vi riktar ett stort tack till alla trevliga annonsörer, samarbetspartners, goda vänner och trevliga människor vi träffade på mässan. På lördageftermiddagen åkte vi hem till Orust och deltog i ett otroligt vackert och gemytligt bröllop vid Tjörnbron. 

Stort grattis Karin och Christer Axelson!

Vi var tillbaka på söndag morgon och vid lunch var det dags att dela ut förstapriset till 2012 års vinnare av Gäddfajten! Gäddfajten leds av Nicolas Jändel - Fiske för Alla, Jan Olsson - Fish Eco samt av undertecknad på Edgeflyfishing.com. Tillsammans delade vi ut ett resestipendium värt hela 50 000kr till Arjeplogsbördige Nicklas Hallnor som sopade banan med motståndarna i finalen i Västervik tidigare i höst. Stort grattis Nicklas!

Ni som vill vara med och utmana 2013 kan läsa mer här: http://www.fisheco.se/index.php?contentID=62

Se Fishecos inspelning av prisutdelningen här: 

Till sist har vi Edge Casting Cup 2013.
Staffan, Lisa och Christer gjorde som vanligt ett fantastiskt jobb vid kastbanorna och här kommer resultaten från årets tre finaler samt lite blandade bilder.

Vi riktar även ett extra stort tack till Christer och Lisa som i samband med mässan meddelade att årets tävling var deras sista som funktionärer. 

Stort tack från oss alla! :)

Mer i denna kategori: « Edge rekommenderar - oktober 2015
Foruminlägg