border=
 border=

Text och Foto: Jonas Nordigårds

Halva mässtiden för Båtmässan i Göteborg är nu avverkad och totalt sett är det ett något vikande besökarantal mot föregående år än så länge. Bortser man däremot från mässan som helhet och koncentrerar sig till Sportfisket så är det en positiv trend med ett bra utbud av fullriggade fiskemaskiner från exempelvis Westgear, Mojo Boats och Linder. Vill man prata marineletronik hittar man allt det senaste från Humminbird/Minnkota, Raymarin, Garmin och Lowrance. Mässan har även lyckats få med flera av våra mest kända fiskeprofiler och de senaste dagarna har bland annat Stefan Trumstedt, Klas Hagert, Bo Hall, Albin Chargi med flera varit med på mässgolvet. Är man sugen på en riktigt bra sportfiskebåt och vill prata lösningar för elektronik eller annat som rör båtdelen så erbjuder mässan ett mycket bra utbud för besökarna.

Flugfisket är väldigt begränsat både vad gäller utrustning och destinationer men gillar man övrigt fiske så ställer Fladen, Strömvalls, Sporting och Wollmars ut och säljer det mesta som rör både sötvatten och havsfiske. Ska man summera mässan lite kortfattat tycker jag det är en snygg och trevlig mässa med en härligt lunk.

I Edgeflyfishings monter visar vi vår fullriggade Ockelbo B16AL samt en Native Watercraft trampkajak. Välkommen in och snacka om Edgeforumet eller varför inte planera in ett guidat fiskeäventyr eller kanske boka en eller flera av våra sex trampkajaker som vi hyr ut på Orust.

Ska ni bara gå en dag så är det Lördagen den 10 februari som gäller. Då gör mässan en riktad satsning på sportfiske och det är flera duktiga föreläsare och fiskeprofiler som är med på mässgolvet den dagen.

Mässan håller på i tio dagar och fram till igår/tisdag hade 27 206 besökare gått in på mässan.

Läs mer om mässan här: Direktlänk

Snabbfakta Båtmässan 2018
• Båtmässan pågår mellan 3-11 februari.
• Totalt finns 279 företag/föreningar/organisationer och myndigheter representerade.
• Totalt utnyttjas cirka 30 000 kvadratmeter för montrar och aktiviteter.
• Totalt finns det 425 båtar/flytetyg utställda, varav 19 segelbåtar, 354 motorbåtar, 13 kanoter/kajaker, 27 vattenskotrar och 12 "övriga" båtar.

 

 

Senast ändrad %AM, %08 %360 %2018 %08:%feb

Media

Foruminlägg