border=
 border=
%PM, %10 %639 %2013 %15:%feb

Edgeflyfishing Casting Cup 2013

Skrivet av

Nu är det åter dags för årets mest välbesökta kasttävling med flugspö - Edge Casting Cup 2013

För fjärde året i rad kör vi vår prestigefyllda kasttävling och som vanligt sker den i samarbetet med Sportfiskemässan som i år går av stapeln på Elmiamässan i Jönköping fredagen-söndag 5-7 april. Som vanligt kör vi en tävling per mässdag.


På fredag börjar vi med Edge One Shot Competition. Tävlingen går ut på att man får ett försök att lyfta linan från golvet och sen kasta så långt man kan. Man får alltså endast lyfta linan och måste sen kasta ut den direkt. Varje kvalande deltagare har endast ett försök. Vi kör ett kval med fem platser via Edgeflyfishings forum (förutsatt att kvaliten på kasten är tillräckligt hög) samt att vi har ett kval på mässgolvet under förmiddagen. På eftermiddagen är det final för de tio som kvalificerat sig. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa. Vinnaren får utöver det även en hotellnatt i dubbelrum i anslutning till finalen på nästa års mässa.
Alla finalister bjuds på VIP-lunch i mässrestaurangen tillsammans med tävlingsledningen. 

Edge One Shot Competition
Kval: Fredag 09:00-10:30
Final: Fredag 17:00-17:30

Läs mer om tävlingen i vårt forum: Direktlänk 

På lördagen kör vi vår stora succé, Edge Switchcast Competition. Reglerna är samma som de varit de sista åren och varje kvalande har två minuter på sig att försöka komma så långt som möjligt med ett underhandskast ankrat i en vattenspegel. Samtliga tio finalister kvalar via mässgolvet under förmiddagen och sen är det final under eftermiddagen. Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa. Vinnaren får utöver det även en hotellnatt i dubbelrum i anslutning till finalen på nästa års mässa.
Alla finalister bjuds på VIP-lunch i mässrestaurangen tillsammans med tävlingsledningen.

Edge Switchcast Competition
Kval: Lördag 09:00-10:30
Final: Lördag 17:00-17:50
Läs mer om och diskutera tävlingen i vårt forum: Direktlänk


På söndagen har vi vår överhandstävling i mer klassisk tappning, Edge Trout Distance Competition. Varje kvalande kastare får två minuter på sig att leverera ett så långt överhandskast som möjligt. Fem personer kvalar till finalen via Edgeflyfishings forum (förutsatt att kvaliten på kasten är tillräckligt hög) och resterande fem finalister kvalar på förmiddagen på mässan. Under eftermiddagen kör vi final för de tio finalisterna.
Ettan till trean får en snygg på pokal samt fritt inträde till nästa års mässa. Vinnaren får utöver det även en hotellnatt i dubbelrum i anslutning till finalen på nästa års mässa.
Alla finalister bjuds på VIP-lunch i mässrestaurangen tillsammans med tävlingsledningen.

Edge Trout Distance Competition
Kval: Söndag 10:00-11:30
Final: Söndag 15:00-15:50

Läs mer om och diskutera tävlingen i vårt forum: Direktlänk


Övrigt:

Alla deltagare tävlar med en gemensam utrustning tillhandahållen av tävlingsledningen. Detta gäller för samtliga tävlingar.

Utrustning: 
Vision MAG 9' #5
Guideline Highwater WF5F
Vision GT rulle
Vision 9' taperad nylontafs 3X samt en tuss.

Kval via Edgeflyfishings forum:
Det är tillåtet att posta kvalkast på anvisad plats i forumet fram till söndagen den 24 mars kl 19:00.

OBS!!! - Speciellt erbjudande för internationella kastare:
Reser man till mässan från ett land utanför Sverige så bjuder Sportfiskemässan på inträdet för den som vill delta och kvala i tävlingarna. Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som är tävlingsledare om du är intresserad av fritt inträde enligt ovan.

Vi riktar ett stort tack till alla våra samarbetsparners och alla fantastiskt duktiga deltagare som gör tävlingen möjlig att genomföra. Hoppas vi syns på mässgolvet!

Senast ändrad %AM, %22 %360 %2013 %08:%nov
Mer i denna kategori: Edgeflyfishing Casting Cup 2014 »
Foruminlägg