border=
 border=
%PM, %20 %777 %2011 %18:%jan

Edgeflyfishing Casting Cup 2011

Skrivet av

Gör er redo för årets mest välbesökta kasttävling! - Edgeflyfishing Casting Cup 2011 - Nordens förmodligen deltagarintressantaste kasttävling som vi till i år även valt att rubricera inofficiellt Nordiskt Mästerskap i casting.

För att förenkla och göra eventet mer intressant för er som kommer från andra länder så har vi valt att bjuda på entrén för alla som deltar i tävlingen och kommer från nordiska länder utanför Sveriges gränser. 
Kontakta Staffan Dahlbom, tävlingsledningen, för att få en personlig fribiljett skickad till dig.

Sportfiskmässan bjuder även samtliga som kvalificerar sig till semifinalerna på lördagslunch vid ett VIP-bord i en av mässrestaurangerna, mer info kommer.

Tävlingen går av stapeln på Sportfiskemässan i Jönköping 1-3 april. Vi har spunnit vidare på succén med Edgeflyfishing Switchcast Competition på Sportfiskemässan i Sundsvall 2010 och i år kan vi presentera ett ännu bredare koncept som nu innefattar två tävlingar med en tävling i överhandskast och en underhandskast.


Edge Trout Distance Competition (ETDC)
Överhandstävlingen är ny för i år och heter Edge Trout Distance Competition (ETDC). Vi har en nästan 70 meter lång kastbana som är centralt placerad på mässan där deltagarna kan göra upp om vem som är mässans bästa överhandskastare. Vi har bibehållit grundtanken från förra året, nämligen att tävlingen ska fokusera mer på teknik än utrustning, så alla deltagare kommer att tävla med exakt samma utrustning.

Utrustning ETDC:
Spö: Guideline ACT4 9' #5
Lina: Vision Extend WF5F 33m
Tafs: 9' taperad nylontafs + tuss
Rulle: G Loomis Eastfork 56

Reglerna är enkla. 
Deltagarna i respektive kval/deltävling får två minuter på sig att försöka sätta ett så långt kast som möjligt inom banans avgränsning. Man får gränsla banans sidosarg i bakkastet max en gång, därefter diskvalificeras man. Detta av säkerhetsskäl för publiken och övriga mässbesökare. Gör man övertramp i framkastet blir kastet ogiltligt.


All kvalificering sker på mässan och man kan kvala under angivna tider på fredag samt lördag förmiddag. Under lördag eftermiddag har vi en semifinal där de som kastat längst får kasta igen för att kvala till finalen på söndag. Vi återkommer med exakta tider längre fram i vår.


Edge SwitchCast Competition (ESCC)
Det blir inga förändringar på upplägget i den här tävlingen och vi kör vidare med samma utrustning och samma regler och banutformning som vi hade förra året.

Utrustning ESCC:
Spö: Vision Attack 9' #5
Lina: Guideline Highwater WF5F 27,5 meter
Tafs: 9' taperad nylontafs + tuss
Rulle: G Loomis Eastfork 56

Kastbana & regler: 
Banan består av en avlång vattenspegel där kastet påbörjas och ankras, efter avslutat kast landar garntussen på mattor bortom vattenspegeln och avläses. Det bakre kastutrymmet är begränsat av en plexiglasskiva ca 8 meter bakom kastaren. Kast som inte ankrats med någon del av linan, tafsen eller tussen i vattenspegeln är ogiltliga.


All kvalificering sker på mässan och man kan kvala under angivna tider på fredag samt lördag förmiddag. Under lördag eftermiddag har vi en semifinal där de som kastat längst i kvalet får kasta igen för att kvala till finalen på söndag. Vi återkommer med exakta tider längre fram i vår.

Tävlingsledning:
Edgeflyfishing använder samma tävlingspersonal som i Sundsvall 2010 och Staffan Dahlbom (FFF instruktör), Christer Appelgren (FFF Instruktör) och Lisa Appelgren har alla tackat ja till att hålla i det praktiska genomförandet av tävlingen.


Tävlingen genomförs i samarbete med:

Edgeflyfishing, Allt om Flugfiske och Sportfiskemässan.

+Fisheco kommer bevaka tävlingen med ett filmteam.


Vi återkommer med prisbordet inom kort.

Vi riktar ett tack till utrustningssponsorerna: Guideline, Vision och G Loomis

Sidan kommer inom kort att uppdateras med loggor, intervjuer av deltagande kastare samt aktuell information + att vi inom kort skapar en egen area för Edgeflyfishing Cating Cup 2011 i forumet. Välkomna att delta i diskussionerna. 

Vi hoppas på en ny publiksuccé där vanliga mässbesökare tar chansen att mäta sin kastförmåga mot Sveriges bästa kastare och diverse profiler i branschen.

Senast ändrad %AM, %22 %360 %2013 %08:%nov












Foruminlägg