border=
 border=
%AM, %24 %958 %2014 %00:%okt

Ska en flugfiskare vinna Gäddfajten 2014?

Skrivet av

I morgon går finalen av Gäddfajten 2014 av stapeln. De fem bästa från kvalet samt en lottad plats bland de efterföljande gör upp om förstapriset på 10 000:- samt en fin ambassadeurrulle. I år finns en flugfiskare med i finalen.

Harri Nyman, även kallad PikeWizard, mätte in på totalt 529cm på sina fem gäddor när kvaltiden gick ut. Det räckte till en 14:e plats, men gav honom en finalplats tack vare lottningen.

Vi kollar läget med Harri när det bara är några dagar kvar till årets final, där han planerar att endast fiska med fluga trots det hårda vädret som meteorologerna varnar för.

Hur känns det inför lördagen?
Känns roligt och spännande framför allt kul och träffa alla deltagare.

Vad har du för tidigare erfarenheter av fiske på Åland där finalen hålls?
Har inte fiskat på Åland förut.
 
Om du bara fick fiska med ett bete på lördag, vilket skulle det vara?
Tubfluga
 
Vad kör du med för utrustning? Spö, rulle, tafs osv?

Flug spö Vision Big Daddy klass 10 samt Vision Gt 4 klass 9 . Rullar Vision Koma och Deep. Tafs och krok från Darts. Flugor bundna av Marcus Hermansson/ Hökensås sportfiske.

 
Vem ser du som din tuffaste konkurrent i finalen?

Alla tävlande är tuffa konkurrenter i tävlingen. Det gäller och fokusera och göra det man tror sig vara bäst på och ha lite av turen på sin sida.

 

Vi kommer att liverapportera från finalen på vår systersajt, Edgesportfishing.

 

Klicka här för att komma till liverapporteringen.

 

Senast ändrad %AM, %24 %401 %2014 %10:%okt
Robin Norlén

Redaktör för både Edgeflyfishing.com samt Edgesportfishing.se, men också en flitig sportfiskare, oavsett om det är med ett flugspö, jerkspö eller vertikalspö i handen. Född 88 och bor i Sala.

Foruminlägg