Hoppa till innehåll

Bloggar

 

Jodå, Borrsjöån & Lungsjöån lever!

Nästan 3 år senare….! Planerna för Håbos planerade kraftverksbygge i Lungsjöån tog mycket energi och jag fick tydligt uppleva vilka lögner och metoder som styr samhället, människans egoistiska sida är en vidrig och värdelös egenskap!   Nu gick allt bra och planerna för ett värdelöst kraftverksbygge är nu skrotat. Istället kommer maskinerna från den ”vänliga” sidan och en jätterestaurering/återställning efter flottningsepoken inledas nu till sommaren. En så jäkla härligt känsla att äntligen få uppleva Lungsjöåns vilda öringar få ett paradis att växa och leva i!   Sedan när Felix Beckeman(åarnas nya guide/instruktör) dök upp med samma energi jag hade för 20 år sedan. Riktigt skönt att ha någon att bolla idéer med och tillsammans kan vi nu utveckla åarna och dess kurs- & guideverksamhet. Felix otroliga fördel i guideyrket är att han är en fantastisk pedagog och har självklart en ödmjuk framtoning. Felix är en av världens bästa 4x cyklister(som skicross fast med en cykel istället) och vägen dit har endast teknik, fokusering & träning och träning tagit honom. Till säsongen kommer vi att satsa mer på våra vanliga ”dagboksfilmer” från åarna. Vi ska även låta några filmer bli mer tidskrävande och hoppas därmed bli bättre och mer inspirerande. Vi är iallafall taggade till tusen! Borrsjöån har senaste åren fått ett rikare insektsliv och de flera år gamla och otroligt vackra regnbågarna blir allt klurigare att lura trots vakfrossor. Varje dag ger unika fiskesituationer, krävs allt från flugstorlek 24 och vissa är otroligt skygga och ibland har du bara ett kast sedan slutar dom vaka. Nästa blogginlägg kommer lite oftare än var tredje år nu, ha ha   En liten film som visar vad vi ser fram emot i vintermörkret...    

hagborg

hagborg

 

Back again...

Efter en lång frånvaro från Edge så har man nog hittat tillbaka. Men enligt mig så verkar det som att trycket här har sjunkit betydligt. Men men, efter många äventyr med både egen firma och fisketurer på kusten och åar mm, så kanske man skall försöka skriva av sig lite iaf.

GuDis_ABEL

GuDis_ABEL

 

Sightfishing i Tiveden?

Ja det är möjligt. Vår vän Nichlas var ikväll förbi Bergsjön där mängder av små nattisar kläckte. När han stod lite högre upp på klipporna så kunde han se de landnära fiskarna och planera sitt fiske utefter deras födoväg. Grymt! Livat värre i Bergsjön!

Andreas Jacobson

Andreas Jacobson

 

Kurser på G!

Vi har några inbokade nybörjarkurser som det finns platser till. Just nu är det 31 maj, 3 juli och 22 juli. Har du ett annat datum som passar bättre är det bara att höra av sig till oss.

Andreas Jacobson

Andreas Jacobson

 

Supernöjda fransmän!

Igår hade vi några fransmän på besök. De ville ha ett avbräck i sitt gäddfiske. Deras guide bokade in dem hos oss och stora sjön. Fick sms av guiden på kvällen att fransmännen avbrutit fisket tidigare och åkt hem. Det visade sig att de var så supernöjda med fisket och miljön hos oss att de ville överraska guiden med middag. De hade bränt 4 fiskar efter vansinniga tokrusningar! Maxad upplevelse alltså Fisket har tagit fart på riktigt! Idag är vi fullbokade men imorgon finns det plats...för den som vill

Andreas Jacobson

Andreas Jacobson

×