Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Upp! Kom igen snåljåpar! Prutat och klart.
 3. Ola Mörrum

  Linor.

  Är det 9 eller 13,5 kg på skjutlinan?
 4. Jag kan köpa tafsarna av dej för 160 kr. Mvh Ola
 5. Det här känns ju som kittet nummer uno för den som vill börja med att testa lite olika mönster mer för bindningstekniken. Kombineras det med verktygskit ifrån Loon och städ ifrån Stonfo så har man nog en bra start. Skäms fortfarande för att ha startat med flydressings kit. En disgrace! https://www.veniard.com/barry-ord-clarkes-flytyng-material-pack/p/6846
 6. Booby om de nu har flytkraft? Eller muddler-logik?
 7. Måste titta på dom en längre tid!!..en butt ..nått ...lr. en mitt parti i en fluga....nått!
 8. Karl T

  Simms vadarjacka

  Har senaste G4 L använd 5 ggr. Fungerar om du är en vältränad 75kg med breda axlar annars blir den för stor. … och den är dyr! 😀
 9. En kul grej som vi brukade göra förr hemma i byn var att binda en jättekort tub med bara en vinge, sen kunde man trä på lite olika pärlor för att få en (vad som då kändes som) lagom lång kropp och anpassa kroppslängden efter tycke och smak. De fiskade väl inget bättre än vanliga tuber, men det är ju kul att testa. Glaspärlor ger dessutom lite tyngd, vilket tyvärr kan vara praktiskt ibland.
 10. PRECIS!!..men!! en överdriver..storleken......minns i Jockfall!..när Norlings tuber vart aktuella...JÄTTE STORA!!!...Tempel.hund.. Helt värdelösa där!!!..ALLA!!..fick bättre på minst 1/2 strl...till 70 %
 11. Olika beroende på yttre omständigheter som tid på året, vattenföring, väder m.m.
 12. EN kan inte BARA!!..FAVVO!!FLUGOR. Skriv för fan!!..i vilken strl. Är den i LOVIKKA!!..Vanters strl. Lr. Ej
 13. Last week
 14. Det var väl en fajt!!!..emellan Norling Å Frödin ..ang "Tempel" hunds flugan".vilket Norling vann!... Svin DYRA HÅR..till vem?. Vart en Lax fluga BÄTTRE??? Lax fiskare har väl fått Laxar förr!!!
 15. Lite tilleng talleng för "kulorna"..???..fattar inte ens syftet?.."lockande" ( I en fluga!)??...för vad ..? hur?..som Pimpelfisket..t ex. Abborre? JA! ..dom gillar sådant.
 16. -80 tal..SJ ..tid..jag å väldigt goda Arbetskamrater den ..tiden..jag till vänster i bild..Ulf Rudlund i mitten..Stefan Martinsson te höger...Unga å GRÖNA!.. SKITIGT JOBB! ..JA! En sådana jag kommer att finnas till den dagen jag dör bort!
 17. Söker nått av följande spön I fint skick. Skicka pm om du har ett du vill sälja.
 18. 1. pahtakorva 2. red francis 3. sunray 4. beiss 5. snaelda
 19. Meritaimen

  Retro Rulle

  Kan nog va så.Min rulle har ytter diameter 88 mm.
 20. Söker en DryFly i fint skick.
 21. Fiskat i Kalixälven i herrans många år..långt innan Laxen hitta dit..kring Kiruna..finns ett ställe ..RIKTIGT bra för Öring...Sen mitten av -90 talet så började Laxen uppenbara sig..på platsen.. Fick hyffsat bra med Lax!..men fiskade bara flyt..pga. Öringen. Men dom sista 5-7 åren så började en Ny-inflyttad Pite-bo fiska där...HAN!!..fick för 2 år sedan RIKTIGT bra med Lax... Var tvungen att fråga..HUR!..fiskar du? Han fiskade aldrig med flytlina där..sjunk 2 till 4!..Uhh !! sa jag..jag hade fiskat fel där sen Laxen kom dit..å jag som trodde jag visste Hemma vatten å allt...&..rätt små flugor..tror han tog dom med...för 2 år sedan!..strax över 70 Lax!..otroligt bra gjort.. Kände mig rätt DUM.
 22. Tur att en slutat med Laxfisket!(slöseri med tid!)..favoriter..ja!.men ..i slutändan rätt små i strl...OAVSETT tid på säs. Föll i "Frödin-träsket en tid..helt bortkastat...fyllde bara på hans plånbok.. Sunray var alltid bra..ja..bra å bra..faktiskt i mindre strl..7-8cm..rätt tunn. Mera gäller nog att VAR!..en skall fiska å HUR!!!..vid olika vattenstånd..djupet!..hastigheten på flugan....skall en backa flugan?..på vissa ställen JA!..speciellt kring huvudströmmen..låt inte flugan tvär DÖ..i slackt vatten..börja dra in flugan några meter minst!..innan slacket kommer..svårt dock att nita Laxen då...om det händer..fortsätt att dra.. Höj inte spöt för mothugg då..fortsätt att dra( vilket inte alltid är så lätt..Laxen är rätt "DUM" ..egentligen..kan simma långt med flugan i käften......för flugan kan sitta långt fram i käften..var den är hårdast!..höja spöt...NEJ..NEJ..NEJ!!
 23. Hardy Nsx 13 fot klass 6/7 såld Med vänlig hälsning, Rikard
 24. Medium som jag har skrivit 👍
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...