Hoppa till innehåll

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Senaste timmen
 2. C&R varje flugfiskares snuttefilt!
 3. Här bor jag på sommaren och för mig på rätt ställe kommer. När jag flyttar ut gör jag det med fötterna först😀
 4. Today
 5. Här! Stugan på bilden är min och ändå harvar man runt i sthlm, suck...
 6. Helt ny/oanvänd! porto bet. av köparen Scientific Anglers Mastery MPX Float WF5 Pris ute i handeln 900kr. Mitt 625kr.
 7. Som Fly Fellow skriver, Fernie B.C är ett bra alternativ. Fiske och skidåkning i världsklass, har bara provat fisket, men flera kompisar har även åkt skidor där. Queenstown NZ är också ett trevligt samhälle med många möjligheter i omgivningarna och i Montana finns det många fina ställen. När det gäller större städer så är nog Vancouver B.C svårslaget.
 8. Det funkar bra. Men det beror på förtyngning av flugan, tafslängd, strömningsförhållanden,intagningshastighet m.m . På många ställen funkar det bra, på andra inte. Ibland behövs sjunklina eller sinktip.Har man bara flytlina kan en sjunktafs vara ett alternativ. De finns att få med olika sjunkhastigheter. Det är bara att prova, så ser du om det funkar under dina förhållanden.
 9. Troutman

  En undran.

  Jag tror du tänker på Paul Bunyan (aka Norman Means). Ismo behöver inget alias! https://www.bunyanbug.com/The_Original_Bunyan_Bug/Recent_Prices.html @ismo - tyvärr är prisbilden en effekt som uppstod efter upphovsmannens död (men det går ju att fejka...)
 10. Blir det bra? Kommer den ner typ 50 cm?
 11. Ismo

  En undran.

  Fyy ..en var ung engång!
 12. Carl-Magnus

  Streamer

  Kan man ha Streamer med flytlina? Jag e nybörjare och tycker det verkar så krångligt. Binder själv lite Wolly Buggers, men vill också binda annat och ha alternativ.
 13. Fast här handlar det om en persons individuella förhållningssätt till sitt eget fiske och en undran om det finns fler som reflekterat och tänkt på samma sätt. Om jag skulle ha en synpunkt på ditt påstående är det att det skulle vara oädelt att använda andras övergrepp för att försvara ett beteende som man själv finner oetiskt. (ex. det spelar ingen roll att jag slänger min snusdosa i bäcken, åtminstone inte tills någon har fixat problemet med 1000000000 ton plastsopor i havet) Men industriellt fiske var aldrig en del av diskussionen och hur fisken behandlas har vi inte berört, men det kan nog förutsättas att både de av oss som behåller fångsten och de som återutsätter den behandlar fisken med respekt och värdighet. Att det finns viktigare ämnen att skapa opinion om håller nog många med om. Jag upplever inte att trådens syfte var att skapa opinion eller argumentera i sak utan nyfikenhet på hur andra tänker och resonerar om sitt eget fiske, och det kan man väl få göra utan att först personligen rädda världshaven?
 14. Henka

  En undran.

  Jag tyckte han var snäll som inte tog upp det där med ca... ki.. Ja, du vet🤣
 15. Henka

  En undran.

  Nejdå, jag har sett honom. Han är ju med i 'populärmusik från Vittula' 🤣
 16. Det är alltid något av ett lotteri om huruvida paret du köper är ett bättre eller sämre exemplar (oavsett märke). Kan vara värt att inte bara tänka pris utan också ta i beaktande hur pass bra handlaren är att ha å göra med. Är du väldigt beroende av vadarna, tänk långt bort från vägarna, kan det kanske vara värt att skjuta till en extra slant. Tänk även på att köpa ett par med bra passform där du kan exempelvis sätta dig på huk utan att stressa sömmarna. Vad du ska ha för kängor/sula är beroende på hur/var du tänkt använda dem. Berätta gärna mer om ditt fiske så kan du säkert få flera bra råd.
 17. jakobj

  En undran.

  I helvete heller den där jävla tipsmiljonären ska ha nåt bidrag. Han kan sitta där och suga på sin pupptumme efter ett pass dansk stjärtgymnastik och skylla sig själv. 😑
 18. En rulle såld 22 Mars 2019. En rulle och en spole kvar.
 19. Jamen vad är ädelt när man ser på fiskeindustrin hur dom behandlar fångsten!!! Fisk som plågas tills dom dör bara för att bli föda till människor på en överbefolkad och överfiskad planet. Sila mygg och svälja kameler liksom!?
 20. Glamsare

  Tvåhandspö

  Söker också ett Loop Cross S1 Tvåhands Flugspö - Medium Fast Action - # 8 13,2'
 21. De tveklöst mest hållbara vadare jag haft är ett par taimen. Visst, passformen är inte som simms, men hålla verkar de faktiskt göra. Är på fjärde säsongen nu, och har inte behövt laga dem än, till skillnad från alla andra vadare jag haft,däribland simms, vision och loop. Säger inte att taimen är bättre än ovannämnda, men de kan vara ett alternativ.
 22. Jag brukar knyta på en imitation av det jag vet fisken vakar på för tillfället eller vad som jag vet finns tillgängligt under ytan. Jag följer sällan nån annans mönster, och kallar flugorna efter färg, förebild och material (ex oliv baetiskläckare cdc, mörk hjorthårsnattslända etc) Med i asken: Tidig vår Liten åslända, grå åslända, ljus åslända, bäcksländor, mygg, fjädermygg, harkrank. (Generellt små torrisar strl20-18 + harkrank.) Baetisnymf, bäcksländenymf, nattsländenymf, danicanymf. Sen vår Stor åslända, vasslända, simslända, forsslända (Torrisar i strl 16-14) Baetisnymf, bäcksländenymf, nattsländenymf, danicanymf. Högsäsong Stor gul forsslända, Danica, Stor åslända, strömslända, bandad simslända. (Större torrisar strl14-10, förlängd kropp på de största) Det är tjänstefel att fiska under ytan på högsäsong. Sensäsong Nattslända, åslända, bäckslända, landinsekter (Torrisar strl 14-12) Nattsländenymf, elritsa-streamer, svart wooly bugger. Nattsländefisket dominerar ofta sensäsong för mig. Långsamma dagar kan man ha bra fiske på aggressivt fiskade torrflugor. Streamer kan ibland vara nyckeln till att få större fisk intresserad.
 1. Ladda mer aktiviteter


×
×
 • Skapa ny...