Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Ser nu att du var ute efter V3 och inte storlek 3. Min är bara V2
 3. Glömde kolla rullen när jag var hemma. Men har googlat och är ganska säker på att det är storlek 3,5 eller rent av 4...
 4. Finns en av varje enligt ovan. Bägge kan bytas mot ABU FlyMax56 (alltså rulle mot rulle;)).
 5. Finns en 178 med x-spole. Jag behöver den inte - så jag byter den gärna mot en Diplomat 156. Jag ser såklart gärna att det följer med en extraspole... Men, en i fint skick utan x-spole går bra det med - det är ju inga superexklusiva rullar vi talar om;)
 6. Söker ytterligare en (eller flera) ABU FlyMax 56, samt spol-e/-ar. Hojta till om du har en liggandes. Så även om du har en Diplomat 156 om du vill sälja den eller byta den mot en Diplomat 178 med x-spole.
 7. Lusen

  Hardy

  Hardy Zane Pro sws 9#6 i nyskick. Endast provkastat. Hardy UD LA 6000 ny. FFM Kivik Slow intermediate 6/7 ny. Pris 6200kr inklusive frakt!
 8. Några linor enligt bilder. Kom med bud. Skickas som brev på köparens risk om vi inte kommer överens om annat.
 9. Finns en utförlig beskrivning i en säljannons, men jag lägger in en bytes också... Kan tänka mig ett fint Air 6wt/Alpha+ 5wt/G2 688 mot Radian-sexan - eljest Air 2 6wt, Alpha+ 6wt, Sector 6wt, Centric 6wt eller såklart en kul fin T&T 6wt. Möjligen Pure 5wt eller G-Series 5wt 8'8"/6wt 9'0 om det kniper. Mina uppenbara bytesideér, men är öppen för rimligt intressant förslag. Radians växer ju inte på träd längre... Speciellt inte oreggade. Som synes i sälj-annonsen finns en hel del linor och en DryFly med nya lager som kan användas för att kompensera eventuell prisdiff. -- Bilder kommer om någon timme.
 10. Något mindre premium finns ett oreggat (-22) Scott Flex 907FB. FIskat en vecka. Jag trivdes inte med det. Pris med Lamson och ny SA Sonar Stillwater Sonar 7wt hamnar på 8kkr + frakt (p & k). Andra i princp ofiskade linalternativ finns. Ny Force S2 kostar 7kkr i butik och linan kostar 1400:- PM vid intresse.
 11. Sjuan togs ut i sent april -22 (sannolikt det sista som såldes i Sverige) - det är oreggat (du reggar det på dig och har 30 års garanti som första ägare) och fiskat någon vecka den våren. Sexan kom till mig i en bytesaffär samma år. Fiskade nästan uteslutande med sexan -23 (säg en veckas fiske med sjuan) och iår har sjuan fått mindre än en veckas fiske (pga. skitvår vädermässigt - har fiskat kanske 10 dagar, varav 3-4 med sjuan). Den är mao knappt infiskad - max tre veckors fiske med sjuan. Säljes enbart med Lamson Force Wide S1 Wide (WF7 + 120yds 20lbs @90-95 gram utan lina) som kan fås med: 'Knappt fiskad' SA Sonar Stillwater 6wt (<1 vecka), 'Ännu mindre fiskad' Rio Gold 7wt (3-4 dagars fiske), Sonar Stillwater 7wt (flång ny på plastspole, aldrig påspolad) Rio Coastal Seatrout (F) klump (finns som 6wt och 7wt, oanvända i kartong) + en spole slick shooter Rio Perception 7wt, ny i kartong Rio Gold 8wt, ny i kartong SA Mastery Expert Distance 6wt, ofiskad - gräskastad ett test. -- Jag tänker mig halva nypriset för ett nytt Scott Sector/Centric + halva nypriset för rulle (alltså S2) + halva nypriset för lina. Släpper helst sexan pga överlapp, men även sjuan kan gå. -- Bry dig inte om att PM:a om du vill diskutera pris. Detta kan vara en av de sista chanserna att komma över ett fint resp. ett nära nog nytt oreggat Radian. Take it or leave it. -- Bilder kommer om någon timme, så det behövs inte heller några frågor om bilder... -- 3* 906 t.v., 907 t.h.; Detaljnild på handtaget på sjuan - knappt anvvänt. Som synes är även handtaget på sexan i väldigt bra skick. --
 12. Intressekoll - Radian 906 FB 6wt + Force Wide + Sonar Stillwater Hover (extrem SI - ligger påspolad). Blir dock inte billigt. För det du beskriver låter dock en 7wt bättre om du avser kusten... Så, en annan intressekoll: Oreggat Radian 907FB (sannolikt det sista som såldes i Sverige) - inköpt mot slutet av april -22, fiskat till mitten av maj. Fiskat 4-6 dagar -23, och 2 dagar i år. Bara gått på kusten och aldrig fiskat viktade flugor eller bland träd eller annat sånt där som skadar flugspön. Jag blir väl hellre av med sexan, men även det här spöt kan släppas med samma rulle/lina till rätt pris. Som rullalternativ finns en oanvänd Loop Graphite/Seatrout alternativt Danielsson Dryfly med nya lager alternativt 2W med nya lager. PM med bud om intresse finns (priset ligger om kring 50% av nypris för rulle och ett nytt Scottspö samt lina). -- Insåg att jag ljög - Seatrouten är faktiskt fiskad tre dagar (i år). Packades upp ur kartong förra året.
 13. Spöt byggt av den skicklige spöbyggaren Tommy Andreasson (TAN Splitcanerods), 7 fot klass 3, 2-delat, kallat "Häsbo Creek Rod". I stort sett oanvänt då jag har ytterligare några i samma klass/längd. Ett härligt spö för fiske i mindre vatten/bäckar/åar. Har förvarats hängande och är rakt, inga glappande holkar. Pris 4200 kr.
 14. Hej på er, Jag är på jakt efter ett premiumset, spö och rulle, i klass 6 för användning vid blåsigare dagar samt när lite större flugor krävs på tafsen. Budget: Jag betalar rätt för rätt grejer 😊 Mvh Jonas Karlsson
 15. Jo det kan vara så. Fibertube som bolag var ett Dotterbolag till Hardy och hade vist en mycket stor produktion av avancerade laminat för bl.a. vapenindustrin. Klingor för fiskespön var vist endast en mycket liten del.
 16. Eftersom jag är boende i U.S.A. så har jag ingen direkt som jag kan kolla med, så vore roligt om någon vänlig själ kan meddela om de har fått FIN # 2 2024. Skulle va ute i Sverige slutet av Mars. Hemsidan är död, deras Facebook likaså. Tackar.
 17. Last week
 18. Så åkte hjorthåret fram. Hatkärlek. Jäkla bra sjöfluga iaf. Goddard-Variant.
 19. Hej! Jag söker den här linan i klass 6, den modellen som kom i färgerna som på bilderna. // Johan
 20. Hej.. Inte alls, det stämmer. Fibatube var ett dotterföretag till Hardy, tillverkade ungefär samma modeller men lite enklare utförande på glasspöna, spigoten var i vit massivfiber, på Hardys spön var den rörbyggd. Från 1974 var glasklingornas holkar kolfiberförstärkta så holklindningen i stort sett försvann på Hardys spön. Se Sovereigns Smuggler Man kan också se den vita massivspigoten på amerikanska Fisherklingor. Ja, det var J Kennedy Fisher som hjälpte Hardy att komma igång med att rulla egna klingor.. mvh borano20
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...