Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/27/2021 in all areas

 1. Nu är det polisanmält. Kommer att uppdatera tråden om det händer något och om tråden får ligga kvar.
  9 points
 2. Första delen Martin Falklinds nya mini-serie Fiskarnas Rike, bestående av 3 avsnitt, har premiär på SVT 2 i skrivande stund. Fantastiska bilder och en gripande skildring av de svenska vattnen och dess fiskbestånd (samt hur vi behandlar dessa) utlovas. Kan inte rekommendera det starkare! Självklart går det också att titta på den på SVT Play och via appen. https://www.svtplay.se/fiskarnas-rike Denna tråd får givetvis även användas för att diskutera avsnitt och annat kring programmet 🙂
  7 points
 3. Jag, @Jonas & sonen Didrik tog en tur runt ett gäng bäckar på Orust idag för att kika efter vandrande havsöring 😃 Ganska lågt flöde i bäckarna just nu som vi redan misstänkte, men vi hittade några ändå. Nästa vecka efter lite regn så sätter det nog fart rejält! Didrik gjorde även en insats och släpade bort en rejäl stock som blockerade mer eller mindre hela mynningen av ett fall i en av bäckarna 👌
  5 points
 4. Fin avslutningsfisk… men jag kanske hinner med en till🤷‍♂️😁
  5 points
 5. Jag säljer och köper sällan saker men som Jonas skriver är risken att bli blåst om man gör affärer med mångåriga medlemmar som postar flitigt väldigt liten. Jag la faktiskt ut en Patagonia fiskeväst och en Loop Bib samt några andra plagg på FB-market. Maken till "skämtarena" har jag aldrig varit med om. Inom ett par dagar hade jag blivit kontaktad av två bedragare som båda ville köpa mina grejer, och skicka pengarna till mig via bud. Båda försöken klassiska "frauds" där man vid senare skede uppmanas att verifiera något via mobilt Bank-ID eller betala en symbolisk summa på ett par hundralappar för frakten av pengarna. Det finns nästan ingen gräns på kreativiteten hos dessa människor. Mitt bästa råd blir att aldrig betala eller skicka grejer innan man fått betalt. Och om alla tillämpar den metoden blir det inte många affärer gjorda. Här på edge kollar jag alltid rating och antal inlägg samt hur profilen ser ut.
  4 points
 6. Blev premiärturen med min nyinköpta kajak igår, jösses vad nöjd jag - kommer skapa en ny kajak-tråd tror jag… underbart Fiske med topp på 50cm blank fisk å en 47 i lekskrud samt ett tiotal 30cm rugbybollar… alla på Mallard express med skalle å extra mkt orange ”hot-as”.. z
  4 points
 7. Fruktansvärt, och likadant är det för alla fiskarter som förlitar sig på vandring för att ta sig till och från lek. För er som har instagram så har Martin laddat upp en story på sin profil där han är vid ett kraftverk och filmar alla döda ålar med mera som ligger i hög vid gallret. Uppdrag Granskning ikväll 20:00 på SVT kommer att ta upp detta! Avsnittet finns redan att se på SVT Play.
  3 points
 8. Bara ett förslag. Jag köper och säljer regelbundet på ett klockforum. Där har dom en seperad tråd som heter "Good guys/Bad guys" var man kan lämna omdöme av varandra efter en avslutad affär...
  3 points
 9. Gjorde ett Youtube-klipp av dem, tippar öringarna var runt 1,5-2 kilo. Men det skulle behövas lite regn så det blir lite mer fart på vattnet i bäckarna. Ska sätta mig vid nått av fallen och göra ett lite roligare klipp då.
  3 points
 10. Man betalar alltså för att du ska få fiska gratis? Tänkte bara så jag förstår det rätt..
  3 points
 11. Jag lider med trådstartaren, jag är själv en sådan som litar på folk, köpt en massa och aldrig blivit blåst, men precis som trådstartaren litar jag på folk som man kommer i kontakt med. Inte bara en gång tänkt att nu blev jag nog blåst men... Kanske inte så klokt men jag litar på folk och den känsla jag får. Men jag har dock svårt att se att problemet ligger i det citatet hö&gös påpekar: "Jag kan tycka att det inte känns bra att personer har som affärside att komma från utlandet för att begå brott i Sverige" Jag kan ha fel, jag har ofta det, men JAG tror inte problematiken ligger i att det skulle vara någon form av invandrande kriminella som ligger bakom det som diskuteras i tråden?
  3 points
 12. Mycket som ser konstigt ut som sagt. Men pga den väldigt stora gälen (samt mönstret) och fenan som sitter en liten bit ovanför stjärtfenan samt avsaknad av ryggfena framför vill jag också säga gädda. Även om formen på huvudet säger mer öring. Detta kanske är ett tidigt exempel av fotoredigering? På den tiden när man klippte ihop bilder. Se detektivarbete nedan:
  3 points
 13. Jag är ett inbitet Hardy fan och kunde inte hålla fingrarna borta när Hardy nu släppte nya 2 handsspön. Fick tag på 2 av de första spöna som kom till Sverige och måste säga jag bara älskar Hardys design och förmåga att alltid lyckas med detaljerna! Kan knappt bärga mig att få komma ut på premiärtur trotts att säsongen är slut. Med lite tur hinner jag med en sväng till veckan innan vädret blir för dåligt men det ser mörkt ut, snöar idag. Är spöna lika härliga som Zephrus är jag supernöjd!
  2 points
 14. Vill påminna om att det kommer 2 delar till! Den andra kommande söndag (24/10) och den tredje söndagen efter det (31/10) 😊 Tittar man på SVT Play så finns de tillgängliga redan på söndag morgon (så var det i alla fall med första delen).
  2 points
 15. Oavsett om det finns Phryganea grandis i systemet så brukar stora streaking caddis runt 40mm funka. Strippa hem i strömmen efter kastet fiskat ut. Kan locka upp grymma öringar.
  2 points
 16. Söndag blev årets sista dag med harrfiske. Riktigt sent på hösten, 8-10 grader varmt och regn i luften då kläcker små nattisar. Vet man var det fins bakströmmar där det samlas stora mängder sländor då vet man var harren är🙂 Årets sista fiske blev riktigt lyckat, en Harr över kilot och ett gäng strax under. Nu väntar sex månader av snöskottning och förhoppningsvis 100 mil skidor som är årets mål. Fick kanske en 2 kgs i år, men tyvärr blev bara längden mätt 58 cm, krfig höst Harr men ingen vikt😟 Årets sista Harr högg på en size 18 eller 20 nattis, nya tag nästa sommar, jakten på 2 kgs harren fortsätter🙂
  2 points
 17. Polisen i Gävle ringde i dag. Tror att de har någon på kroken. Jag har skickat en kopia på konversationen från detta forum och tror kanske att det har bidragit till att det händer något. Tackar i så fall för det. Fortsättning följer.
  2 points
 18. Man kokar inombords när man läser hur denna ohyra får härja på och blåsa folk i olika forum.. synd om er alla som blivit utsatta.
  2 points
 19. Googlar man namnet så verkar han vara i farten på både klockforum och andra säljarenor. Riktigt tragiskt att det inte går att få stopp på en sådan människa. Vad säger lagen om att exempelvis koppla på BankID lösning för att registrera sig som ny användare här på forumet? Vi är ju många som reagerar när annonser likt de han postat tidigare dyker upp. Det han säljer är oftast lite för bra för att vara sant... Finns det rutiner hur man kan anmäla dessa annonser för granskning? Eller görs affärerna kanske för snabbt för att hinna granska?
  2 points
 20. Hej.. Spöet är ett Partridgebygge som sålts av Bringséns, känner igen rullfästet. Är toppen längre än underdelen så står SF för Staggered Ferrule, förskjuten holk. Klingan är för ljus för att vara ett impregnerat Sharpebygge, dessutom är den lackad. mvh borano20
  2 points
 21. Jag var alltså ironisk, sorry om det missuppfattades. Att polisen viftar bort din anmälan pga eventuella framtida händelser som dom inte med säkerhet vet kommer inträffa är ett skämt. Såtillvida vi fortfarande lever i en rättsstat och rättegången mot den misstänkte inte har skett så kan polisen inte veta vare sig om han blir dömd eller vad straffet blir för den där andra brottsligheten.
  2 points
 22. Fint säsongsavslut i år på Tjörn, lite kämpiga vindar men vi lyckades hitta en fin vik där dagens största på 57 landades.
  2 points
 23. Du kan även fästa popnut utan verktyg som är anpassad till det.
  2 points
 24. Er du til tørflue fiskeri på 1'ste klasse er dette Stangen. Lækker let og delikat kastende stang. Er brugt 2 gange så står i perfekt stand. Leveres med original pose og rør. Prisen er 1800 DKR, pris er inklusiv forsikret forsendelse med Track and trace. Modtager Paypal eller Bank overførsel som betaling. PM på micks-flies@outlook.dk
  2 points
 25. Fy va tragiskt. Hoppas det går bättre med affärerna framöver 🤦‍♂️ Du får försöka hålla dig till köp å sälj här framöver🤗 Handlar du med medlemmar med många inlägg som varit medlemmar länge så är risken för bedrägeri extremt liten.
  2 points
 26. Ja, så klart. Det står ju body och inte klump... 🙄😊
  1 point
 27. Klumpen väger 29 gram sen tillkommer vikten på spetsen
  1 point
 28. Jag skulle säga att nånstans runt 1500-2000kr inklusive extraspolen är rimligt 😊
  1 point
 29. Vilken klass tänker du? Jag körde med ett Loop Greyline 13' #9-10 när jag fiskade i Rio Gallegos och det funkade bra för mig, som också är nybörjare på tvåhands.
  1 point
 30. Säljer två stycken Danielsson Compoundspön. 12’6 #7/8 spöt är i jättefint skick, förutom lite mörkt handtag som det alltid blir vid användning är spöt i perfekt skick. Spöt jobbar djupt och fint och kastar som en dröm med Rios Scandi Short Versitip #7, går att lösa mot ett tillägg. Endast spö 3500:- 9’6 #7 i mint condition. Inkl extra topp som jag kortat så det går att köra som gäddspö. Kommer även med en extra lång fightingbutt så det blir ett switchspö. Så du får tre spön i ett. 2500:- Priser exkl. frakt
  1 point
 31. Har fiskat stora E-12 30-40 mm med bra resultat på Sandåslandet, stor fluga=stor fisk. Bundet med muddlerkropp av rådjur, ibland ett kort palmer hackle, vinge från gräsandhona, inte nacke utan från sidan av gumpen (större fjädrar), tror att kroken var stl 6 fransk, bronzerad metkrok med rak ögla (Hamaceon?) lätt och vass.
  1 point
 32. Har bundit några riktigt stora E12or, de största är kring 40 mm. I början av juli hade vi en sån där magisk natt när phryganea grandis kläckte. Vi fick förvisso en hel del stor Harr den natten men kunde nog vart än bättre om man haft lite större nattisar, kanske 2 kgs harren kliver upp på en riktigt stor torris.
  1 point
 33. Grattis! Ser fram emot en recension. Själv så fick jag nöja mig med en Hardy HBX 13,6 8/9.
  1 point
 34. Super flot og velholdt Hardy the " Koh I Noor" 8,9' #7. Vil du have liebhaveri er dette stangen. Disse står til ca 400£ i England. Jeg sælger denne for 2500 DKR. Modtager Paypal eller Bank overførsel som betaling PM på micks-flies@outlook.dk
  1 point
 35. Yes 6-7an har jag kört också, funkar kanon men föredrar 7-8 för rent underhandsfiske.
  1 point
 36. Något som är riktigt patetiskt är vår Polis/lagstiftning som gör det möjligt för honom att fortfarande vara aktiv med bedrägerier efter att användare här polisanmält honom förra året, och redan då hade han flertalet anmälningar mot sig.
  1 point
 37. Laxflugor på tub så är Isbjörn överlägset tycker jag. Bucktail om man inte har råd.
  1 point
 38. S.F. kan ju stå för Skarps Fly-fishing, Älmhult. Jag köpte en split cane klinga där på 70- talet. Lite långsökt så kanske "S" står för Sharpe´s. Tillverkningen togs över av Farlow´s, därav bokstaven "F". Men helt säkert skulle det nog namnet på tillverkaren framgå tydligt på den tiden. Tidigt 70-tal hade Farlow´s ett kort 6 fots spö som hette Lee Wulff "Midge", med impregnerad klinga och mörkblå lindningar, och sliding ring rullfäste. Av spöt på bilden får jag känslan av att handtag och rullfäste är senare än 70-tal. Osäker på klingan.
  1 point
 39. Précis köpt en och premiärfiskade i havet igår, täckte galet med yta och känns klockren för havsöring på kusten. Fick även med en tandem-del men den har jag inte provat än, nackdelen med den är väl att då behöver jag tackräcket… tänkte att samla tips/trix här men än är det mest frågetecken…. kände att en spöhållare vore bra, ngn som kan säga om scottys är bra? Fäster ni på rails eller runt ”staget”? kollat på dessa? (vill nog ha ett för spinn också då jag kommer köra en del spinn efter gädda/abborre/gös sen undrar jag om ngn har ett tips på ett lod som funkar hjälpligt till is/vertikal/vanligt lod… garmin striker 5+? ska bygga en vagn för lite längre transporter bil-vatten, återkommer med bilder….
  1 point
 40. Håller med dig!...inte deras fel(egentligen)...utan att samhället inte klarar av att hantera dessa personer. Kriminella utnyttjar Sveriges slapphänt het! "Vi knyter" bara näven i fickan....om det händer nått.
  1 point
 41. @Matteabsolut, min bild efter att ha följt köp och sälj på edge i tjugo år ger inget stöd för att invandrarbakgrund skulle vara en parameter för ökad bedrägeribenägenhet i flugfiskesammanhang. Spontant kan jag inte komma på ett enda fall faktiskt men det är kanske mitt minne som sviktar🤷‍♂️ addativa straff… nej nej nej Jag tycker vi har ett bra rättsystem i Sverige och litar på att man ser över och utjämnar problemen som uppkommer längs vägen. Det är ju tydligt att man jobbar stenhårt med ex gängkriminalitetsbrotten just nu och där blir det nog en stor förändring framöver.
  1 point
 42. Med tanke på den informationen Jonas gett oss om att det tidigare funnits både lax och lake i systemet på den tiden så är saken enkel. En så utmärglad fisk med det huvudet är så klart en utlekt Laxe! En hybrid mellan Lake och Lax! En fisk som i de trakterna i bland fångades, men den fångades bara en dag per år. Nämligen 1 april! Case close! Gädda...Den va bra!😄
  1 point
 43. Lr. ..som farsgubben sa när han levde om Bäckrödingen!..." En korsning mellan Lake å Groda.." Slemmigare fisk vintertid har jag aldrig upplevt...när en hade fiskat i runt -20gr..hade ett antal Bäckrödingar i en plastpåse...när en skulle ta upp 1st!!..så följde alla med......då var allt upptinat!
  1 point
 44. Kolla himlen! VA?
  1 point
 45. Kolla om denna funkar https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/handverktyg/plat-och-metallverktyg/nittanger/blindnitmuttersats-012692?gclid=CjwKCAjwndCKBhAkEiwAgSDKQZwU7WgOmDjWkF8_rIwTM8cWo9FSEJ_jDNXv0pZbzKf7nNDfx4yXAxoCSZQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Jag har en värre variant som är dyrare i jobbet.
  1 point
 46. Tog en solo tur ut till Ljungskile igår kväll, sista tillfället jag kunde få till innan säsongen är över. Lyckades sätta en krok bak i armen typ det första jag gjorde... kunde inte få ut den själv, men det var en för fin kväll för att åka hem igen så den fick sitta kvar. Landade 2st mindre fiskar i fin lekskrud det var det för detta året!
  1 point
 47. Jag skulle kollat forumet innan jag stack imorse 🤦‍♂️ Höll till kring Rossön. Västra sidan (som jag tyckte såg het ut) var supergrumlig och full i flytande sjögräs. Ofiskbart från land. Stack över till östra sidan och höll till där resten av turen. Hade 2st krokade men får nog skicka ett argt mail till Ahrex för båda hoppade av 😂 ingen var speciellt stor dock, men hade vart kul att få lägga ögonen på en lekfärgad höstöring. Hur gick det i Blekinge? PS: Fan vad jag gillar din Ockelbo, perfekta fiskebåten i mina ögon.
  1 point
 48. Stort tack för tipset Staffan, då verkar jag inte ha hamnat fel när jag var uppe där. Efter lite rekande valde jag att fiska vid Backslåttern som är precis innan vägen korsar kraftledningen. Lite tveksam var jag eftersom jag ställde mig frågan var fisken kan tillbringa vintern på. Är sjön Sillen tillräckligt stor, men det kanske den är. Efter Sillen är det kraftverk med damm och uppströms Backslåttern kommer man snart till ett annat kraftverk med damm. I Ovanåkers fiskevårdsplan föreslås att dessa vandringshinder ska rivas, men frågan är när det kan komma att ske.
  1 point
 49. Gammal tråd så bumper den kör control 8-13 på allt mellan 13ft till 15ft funkar kalas. Kaffekvarn eller ej den är grym 😂👍
  1 point
 50. Jag hade olika märken med filtsula, bytte till Korkers och har sen 2-3 säsonger kört på Simms Headwaters Pro med gummisula (plus alu cleats). Kortfattat så är komforten och uppbyggnaden i mina Simms hästlängder bättre än i mina Korkers, både vid vandring och mer stillastående fiske. Jag skulle också förorda gummisulor men bara i kombination med studs eller ännu bättre; aluiminiumpuckar. Personligen skulle jag inte ge mig på vadning på stenbotten utan den förstärkningen i gummisulan. Brorsan köpte ett par Patagonia Ultralight Sticky som han förstärkte med studs. Från att ha varit skeptisk till att byta till gummisula så verkar han riktigt nöjd nu (om än efter ganska få fiskedagar).
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...