Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/03/2023 in all areas

 1. En liten film från dagen jag tog mina första två Stockholmsöringar. Fiskade ett ställe jag aldrig besökt innan men scoutat på flygbilder.
  12 points
 2. https://www.siljannews.se/alvdalen/drommen-ar-att-fa-se-stora-fiskar-simma-upp-for-fisktrappan Det ska bli otroligt intressant att följa det här och se vad det får för resultat. Spännande och kul att det satsas Undrar om man redan nu har börjat skissa på någon liknande lösning för Trängsletdammen?
  10 points
 3. 8 points
 4. Nu har jag oxå lyckat få fingrarna ur. Ska ju satsa på nymffiske till sommaren så en nymf eller två i olika storlekar 10-20 har det blitt.
  7 points
 5. När vi fiskade lax i somras bytte jag inte fluga eller lina en enda gång. Jag nötte på. Mina kompisar hade teorier om allt mellan himmel och jord och bytte linor och flugor till (nästan) varje ny runda. Jag fick två och tappade en. De fick inget. I höstas fiskade vi gädda med spinn. Kompisen fick flera fiskar och hade många fler hugg än jag, som inte fick nån fisk i båten. Han körde med ett nytt bete som jag inte hade. "Jag har två. Du får låna ett." "Nej tack, mina drag funkar..." Efter flera timmars utklassning lånade jag det där jävla draget och fick tre gäddor på 20 minuter...
  7 points
 6. Några fler räkor 🙂 Kan nog funka.
  6 points
 7. Gick bra idag Årets första fisk för mig. Kunde helt klart börjat värre.
  6 points
 8. Här kommer 3 i höstens glada färger som jag tänkte testa i lätt färgat vatten.
  6 points
 9. Har gjort mig några flugdisplayer i Ek som jag oljat. Blev riktigt nöjd med dessa 🙂 Nu har man någonstans att sätta alla nybundna flugor. Mina senaste flugaslster är havsöringsflugorna på bilderna som blev över förväntan, och jag som aldrig fiskat havsöring...... men det skall det bli ändring på i år 👍 Om någon är sugen på en flugdisplay så la jag ut en på aktion på Tradera precis 😉
  6 points
 10. Sådärja nu börjar montern bli klar. För er som ska på Vippen syns vi imorgon annars är ni alla välkomna 4-12 februari. Jag är på plats alla dagar🤗 och fototävlingen gäller än så posta på. Nästa dragning är vid 21 ikväll👌🏻
  5 points
 11. 5 points
 12. Kasta! ska man endast göra när en inte har nåt VAL!! enl MIG!!! Kan man släppa flugan rakt ner framför fisken … MEN! en måste kunna smyga. 30 år … men folk fiskar puppan FEL!
  5 points
 13. När ändå hjortböset är framme på köksbordet, så får det bli några rejäla strl8-fetingar av den här sorten också.
  5 points
 14. Allmän fråga, skall försöka vara PK: Varför skall vi in i Nato, när Nato uppenbarligen styrs av muslimer? Nu slutar jag vara PK: Vill man sälja sina döttrar, döda alla icke-muslimer och vägrar acceptera vår ur-kultur här i Sverige, som är så jävla mycket äldre än islam, så kanske man helt enkelt skall dra åt helvete???... Vi har ingenting gemensamt med militanta muslimer, det har vi aldrig haft... Chippa alla kriminella utlänningar som har kontakt med kriminella gäng, använd fotbojor... Plockas dessa bort så ryker hela den militanta familjen, då löser det sig, för är det någonting som skrämmer dessa jävla skitungar, så är det vedergällning från "familjen", skulle någon skitunge riskera att få bära hundhuvud för att hela familjen blir av med sina "fördelar" här i Sverige och åter måste börja valla får igen i hemlandet, så skall ni se att det händer grejer... VI HAR INGENTING GEMENSAMT MED ISLAMISTER, VI ÄR SEKULARISERADE HÄR I SVERIGE, VI BEHÖVER INTE GÖRA DEN HÄR JÄVLA RESAN IGEN MED HÄXJAKTER OCH BÅLBRÄNNING... PUNKT. Så, mer PK än så är svårt att var eftersom verkligheten alltid överträffar lögnen... /K
  4 points
 15. Provar igen Från en trevlig flytringskväll i slutet av maj...
  4 points
 16. Får ta bilden som beskriver känslan efter man landat sin första storöring
  4 points
 17. Helgens övningar på städet, Em Silver.
  4 points
 18. Det finns ju bara en som har lyckats fånga detta på bild. Att smyga fram till Ismos öringsgömma och lyckas ta en bild på Ismokastet….. Det är nästan lika stort som själva kastet.
  4 points
 19. En feting te…i annan kulör
  4 points
 20. Att umgås med sig själv en vecka är något som kommer bygga dig och något väldigt få personer provar på. Jag gjorde det i Chile/Patagonien 1998. Håller det fortfarande som en av mina bästa veckor någonsin. Efter det åkte jag hem började dra upp linjerna för Edge tillsammans med Matte. Den här sidan hade inte existerat utan den upplevelsen.
  4 points
 21. Enkel streamer, men funkar bra
  3 points
 22. Fiskade harr för första gången i somras. Detta var en av dom första jag fick.
  3 points
 23. Måste bara visa detta!.. Röding-Jakob..Öringsfiskarn av rang..på detta Forum b la.. Tog sig tid att hitta material till min engång Rotenon...fast han skicka mig gamla bilder på en väldigt snarlik sådan..fränt bara det.. Nu gjorde jag "MIN" ..fluga med ett å samma material!..slutet på 70-talet!..MYCKET BRA FLUGA!! se bild...min är undest med en dåligt bundet huve..la in den här på EDGE!...huvet vart fel...pga. det var sålänge sedan jag gjorde den..sist tror jag fiskade med den!..var nog --85-86. MEN!!..nu kan jag fiska med den igen..TACK JAKOB!..tycker din ser faktikst GIFTIGARE ut!..gillar risig! ..heten. Hans är högst upp i bild!.. Men du Jakob!..finns faktiskt TOA papper när en besöker skithuset.
  3 points
 24. Ska testa några nya sträckor i år här hemma i krokarna. Så om några månader så är det dags.....
  3 points
 25. Här har vi en bild som symboliserar ett av mina favoritfisken. Långt ut på öarna, högsommar och sjunklina längsmed klipporna 😊
  3 points
 26. 3 points
 27. En vandrare som vilar... tänker att jag tar den på fluga om kanske 2 år 😉
  3 points
 28. Flugdisplay gjord i Ek som är oljad. Plats för max 15 flugor. Passar både större och mindre flugor. Clipsen är av plast och är relativt små, mäter 42mm i höjd. Måttet på Ekdisplayen. ca 25cm bred och ca 12cm djup. Följer med 20st clips så har man 5st i reserv. Obs : Försäljningen gäller 1st ekdisplay+20st plastclips. INGA flugor ingår!! Pris 595kr + 69kr frakt med Posten. Mvh Erik
  3 points
 29. Ingen vit isbjörn, ingen vit bucktail. Tur man har en ponny. Övervinge från samma djur.
  3 points
 30. Servern la av. Det tog visst lite tid att fixa. Men nu verkar allt funka igen
  3 points
 31. Var bär det av för er 2023? Tips? Jag är i behov av hjälp/tips. Under de senaste 8-10 åren har mitt begränsade fjällfiske bestått av 7-8 dagar med brorsan/kompis runt Saxnäs eller Ammarnäs, oftast i stuga men under de två senaste åren i tält efter vandring eller helikopter ut till vattnet. Utöver den resan har vi alltid någon sommarfamiljesemster till Härjedalen eller liknande där jag har några dagar/kvällar/nätter vikta för fiske. I år ser det lite mer dystert ut då brorsan kanske har förhinder och jag kanske får åka själv och behöver isf lite hjälp/tips. Några av mina alternativ är (runt v.28): Åka själv till Ammarnäs och fiska de "gamla vanliga" vattnen. Åka själv till Saxnäs där jag har en viss grundkoll på olika vatten. Ev tält ute några nätter Anariset Flyga upp till Kiruna och helikopter ut till vatten utifrån råd från helikopterfirma. Har aldrig flygit ut/tältat ensam på fjäll tidigare Flyga upp till Kiruna och hyra bil och tälta/vandra till vatten. Har noll lokalkännedom så det kan bli mycket åka och lite fisk(e) Hyra stuga i Åretrakten och fiska de vatten jag har halvkoll på Förslag/tips?
  3 points
 32. https://m.youtube.com/watch?v=P7EOcV21d2w&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com&source_ve_path=Mjg2NjQsMjM4NTE&feature=emb_title https://m.youtube.com/watch?v=P7EOcV21d2w
  3 points
 33. Hatar RAP!...sämsta skit jag hört!!..Enda jag gillat med Rappen...är Eminen...men det jag INTE!!.gillar GILLAR... ÄR ... MESt!!!.MEST!! .är...PUNKEN!!! Absolut sämsta som kommit ut i Musikväg... Minns !! var tungen att växa upp med SKITEN...ett TRAUMA.
  3 points
 34. Puppor..Puppor..Puppor!
  3 points
 35. Ang E12an. Rolf Smedman sade en gång. ”E12 är aldrig riktigt bra, men heller aldrig riktigt dålig”. Kan hålla mä! 😅😊
  3 points
 36. Här E12a på en 6ans krok funkar oxå. Krok TMC200R.
  3 points
 37. Big Hole Demon är ett av mina favoritmönster. 🙂 Här är en kust-variant i samma fluorescerande dubbing som används till bla Pattegrisen. Flugan fiskar alltid ”korrekt” utan att nåt material hänger upp sig i krokböjen. Att bara knappt halva krokskaftet är dubbat/hacklat gör att den blir mer lättkastad och funkar ypperligt även med lätta linor. Kroken NS-110 från Ahrex kan tyckas lite grov i godset men är suverän. Rekommenderas!
  3 points
 38. Här kommer två favoriter för vårens havsöringsfiske. Bägge är bundna på krokstorlek 2/0 och är största laget på storlekar som jag numera kan ha på tafsen. Då det har blivit nästintill omöjligt att få tag på min favoritkrok (Partridge Bartlet) så har jag fått nöja mig med de krokvarianten som jag har haft sen tidigare!
  3 points
 39. Kör så långt vägen räcker upp efter vindelån i Ammarnäs, sedan promenerar du upp till rävfallet (enkel vandring efter stig) cirka en mil. Gör upp din bas där och utgå därifrån varje dag och gå upp på fjället och fiska i sjöarna där eller fiske i vindelån uppströms eller nedströms rävfallet (olika kort) Går bra att tälta vid rävfallet eller hyra en säng i rävfallsstugan sen finns det en fin vedeldad bastu där också där man kan basta och ta sig ett dopp i älven på kvällen och knäcka en kall 👍 Vandringsleden går ju vid stugan där så passerar säkerligen en och annan vandrare men det gör ju inte så mycket om man är själv.
  3 points
 40. In my eyes, probably the most beautiful and strong reel from Loop. The reel comes with backing and a Ken Sawada shooting line, the ex spool is with backing. Price 300 € Gls with track and trace is included in the price. Send in EU PM on micks-flies@outlook.dk, I am not here every day to check.
  3 points
 41. Nå jag har då sett att mycket förändrats de sista 40 åren. När jag köpte stugan på 80 talet kom man över med båten första lördagen i juni, sjön frös första helgen i oktober. Nu kommer man över till stugan ca 2 veckor tidigare och inte allt för sällan fryser sjön i slutet av oktober. Växtligheten i sjön och älven har ökat markant, nya arter i sjön som tidigare inte funnits. Blev riktigt förvånad när det satt ett gäng Mörtar i näten. Nästa art som det bara är en tidsfråga innan vi har är Id, finns tydligen4-5 mil ner efter älven. Mörten i sig ställer ju inte till ngn skada, Abborren lär bli större för den gillar tydligen Mört, likaså med Gäddan. Men Öringen är snart bara ett minne, beståndet minskar drastiskt, riktigt illa. Harren däremot verkar klara sig bättre och även mer stor Harr. Laxen är det oxå ngt konstigt med, finns lax hur mycket som helst vissa år men man får inga smolt (10 cm yngel) eller vad det nu heter när man fiskar med små nymfer, tidigare hängde det titt som tätt ett yngel på kroken, men inte nå mer, i alla fall inte lika vanligt som förr. Det händer saker i naturen, jag tror på Greta🙂 sen konsekvenserna av det hela är ju inte kapitalet och forskarna riktigt överens om och så länge man tjänar pengar på att skita ner kommer det nog tyvärr att fortgå.
  3 points
 42. Använder mycket nymfskin och kör gälar av bindtråd som ribbas in och klipps. Simma lugnt// Wilson
  3 points
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...