Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2019-02-22 in all areas

 1. 18 points
  Åkte runt flera år i mina Volvo 245/740 och sov i bakluckan. Med fällt baksäte blev det gott om plats. Med åren så utvecklade jag ventilationslister till fönsterna, förtält med campingmöbler osv. En gång i veckan åkte jag in till närmaste badhus och duschade och gick sedan på pizzeria. Sedan så bunkrade jag mat och så iväg igen. En 245:a tar sig fram överallt och är billig i drift. Andra fiskare som jag stötte på ibland tyckte jag var konstig som åkte runt ensam i flera veckor, så till slut så döpte jag mina bilar till "Elin" och om någon frågade om jag åkte själv, så svarade jag -"Nej, jag har Elin med mej".
 2. 11 points
 3. 9 points
 4. 9 points
  Jag cyklade ensam runt på Island en månad i september i regn och storm och började döpa mina prylar. Den evigt våta sovsäcken hette Dryper, mitt uppblåsbara liggunderlag blev Barbara och cykeln tror jag döptes till Rövhamre. Jag skrev vykort hem (pre-internet) och folk blev riktigt oroliga. Jag namnger fortfarande mina prylar, men i hemlighet... Rickard.
 5. 7 points
  Winston TMF + Bougel MkV Centenary 3
 6. 7 points
 7. 6 points
  Jag ser bara fördelar och tycker inte att det är det minsta svårt att motivera. 😉
 8. 6 points
 9. 6 points
  Jag knackar glatt ihjäl all sorts ädelfisk. Tycker om att få hem bra mat. Dock inte från ”känsliga” bestånd och inte heller extra stora individer. Etikdiskussioner har jag gett upp för länge sedan. Människan är varken konsekvent, etisk någonstans, eller förmögen att döma vilka liv som är rätt eller fel att släcka. Så jag tänker helt själviskt. De stora fiskarna vill jag ha kvar i vattnet för att de är värdefulla att ha där för mig. Ett ”bra” bestånd betyder något för mig. Men äter gärna fisk. Och redan där har jag snurrat in mig i ett olösligt resonemang om vi ska prata etik. Så därför är det enklast att bara erkänna att man är en egoistisk varelse som ser till sitt eget bästa först. Det är det som driver mig till att bedöma vilka liv jag avslutar och vilka jag låter vara. för jag fiskar av ren och skär egoism. Inget annat. Definitivt inte för att jag älskar alla fiskar och bara vilk dom väl. Då skulle jag ge fan i att dra fast krokar i dom..
 10. 6 points
  Jag är nog där, jag har inte köpt nåt spö på flera veckor 😜
 11. 6 points
  Provade göra i foam och detta blev resultatet... Första försöket så det finns säkert många förbättringspunkter! Men hur som helst så flyter dom grymt fint i vattnet Foamen är målad med de tushpennor jag hade hemma, sedan täckt med UV =)
 12. 6 points
  Vi fick uppleva en helt magisk morgon i Rautasjärvi sommaren -18 90
 13. 6 points
  Powell Light Touch (LT8023) vs. Abel Big Game 0
 14. 5 points
  Jag har enorm ångest när jag (det händer inte mera) skall fiska på fisk som skall släppas tillbaka! Nuföftiden klubbar jag allt som skall ätas, när baglimit är uppnådd är jag klar.
 15. 5 points
 16. 5 points
  NU FÅR ALLA ..T A M E J F A N!!!!!!!..skärpa sig!!! Jazz and Fly Fishing..har förstört min E-mail!!!!...får en massa E-mail att få köpa en lr. flera Puppor. Speciellt fr. Norrmän..Efter 30 år..kan ni inte?..göra dom själva?...Jag börjar bli gammal,..orkar inte mera ,spyr av att göra dom..så svårt kan det väl inte vara?..vill tänka på annat.
 17. 5 points
 18. 5 points
  Riktigt bra det där, har just fått svar från Tomas på Danielsson, 3Wknoppen är större! "Skicka din adress så postar jag ett par gratis. Hälsningar/Regards Tomas Danielsson,Danielsson Flyreels" Ja vad ska man säga??? Vilken annan firma skulle göra så?
 19. 5 points
  Död tråd som förtjänar bättre. Jag bidrar med en öring jag tog i helgen, en påblänkare på 1,4 kg. Den här tog nära en vasskant i norra och högg på en wolly bugger med speyhackel (en speybugger helt enkelt). Jag fick flera på samma fluga.
 20. 4 points
  Stort tack för alla bidrag. Fantastiskt kul att se så många fina bilder. Jag, @Edgefrida och @Bigsalmon kommer nu välja ut tre bidrag var som vi visar i montern på sportfiskemässan och som besökarna får rösta på under mässan. Söndag efter lunch så lottar vi ut spöt bland samtliga bidrag och meddelar även vilket av de utställda bidragen som fått flest röster och som vinner guidedagen. Lycka till
 21. 4 points
  Intressant. Gillar färgen - ”Fall orange”. Tar du bort clipsen eller låter dem sitta kvar?
 22. 4 points
  Just nu är de lite kallt för flugfiske här uppe men de blir väl en vår och höst här iaf innan nästa vinter kommer.. Blir nog att ge motion för hundarna me lite fjällturer på skidor så länge de finns snö..
 23. 4 points
 24. 4 points
  Grabbar, ni glömmer inte bort och äta en och annan hoppas jag 😊 88
 25. 4 points
  Inget att bry sig om. Han har nåt slags tics som gör att alla flugor han ser är för feta. Förmodligen nåt slags peniskomplex. Håll med honom bara så håller han sig hyfsat lugn.
 26. 4 points
 27. 3 points
  Jag tror inte att Ismo finns. Han är en uppdiktad person som någon skapat för att få sälja småwobblers...
 28. 3 points
  Du har ju så klart rätt.
 29. 3 points
  Men det är väl rätt "ÄDELT" ..att inte döda nån fisk?
 30. 3 points
  Går man till ICA, eller vilken annan butik som helst och köper lax är man inte bara en hycklare tyvärr, man är en...[insert valfritt invektiv]
 31. 3 points
  Vi sportfiskare är helt enkelt djurplågare, så enkelt är det. Så de får man leva med för man älskar att fiska. Fiskar 90% HÖ, å har alltid som mål att få med färsk fisk hem till familjen å slippa odlad lax t.ex. Misslyckas nästan jämt såklart. Bompass eller under måttet. Men krokar jag en över måttet så blir det en mat fisk. Jägare t.ex slutar ju jaga älg när kvoten är skjuten. Tycker man får göra som man vill, men kan tycka att en del INTE alla, som enbart bedriver C/R tror sig vara några sorts hjältar. Men som sagt de e ju bara djurplågeri. Bara att acceptera, om man vill fiska. Å de vill man😀
 32. 3 points
  Nu är det dags att sälja min Hardy Featherweight med extraspole, en klassiker med fantastisk knarr, som bara blir snyggare med åren Rulle och spolar är i gott men erfaret skick: Full funktion men några repor och skav här och där. Jag har använt den för klass 4 men enligt Hardys information klarar den även klass 5. Priset är 2100 + frakt, prutat och klart.
 33. 3 points
  Galet dyrt oavsett kvalitet på en vadarsko. Sedan som sagt tidigare vikten avskräcker.
 34. 3 points
  Nämen! ..sådär går det ju inte att fiska!..fisken är ju både tafsskyg & SKYGG.. ..när lite smygteknik borde dom lära sig..tänk om alla fjärtar samtidigt..stackare som står längst ner & röker..
 35. 3 points
  Så här gör jag mina Ismopuppor. Med foam - lyncha mig!
 36. 3 points
 37. 3 points
  En hitec model seatrout i kanonskick , vänstervevad men kan ändras. Pris 4700:- nytt pris 4150:- inkl frakt . svar på pm.
 38. 3 points
  Ta 200 kr styck så tjänar du lite på't!
 39. 3 points
 40. 3 points
 41. 3 points
  Skulle kunna vara min gamla "go to-fly" Black Doctor Special. Fantastisk fluga, funkar till ALLT. ( men det gör ju de flesta svarta, långvingade flugor... )
 42. 3 points
 43. 3 points
 44. 3 points
 45. 3 points
  Här kommer en dimmig bild till...
 46. 3 points
  Jag fick också lära mig den hårda brutala sättet att knuta på tafsring. För min del var det några ungrare vid ett vatten i Slovenien som förbarmade sig över mig när jag svor och försökte knuta på tafsring. Gänget sa både det ena och det andra om min mentala hälsa (på ungerska). Tills en förbarmade sig och kom fram och visade. Jag tackade på ungerska. Det var gänget inte beredda på. Än mindre beredda var de på att jag frågade om betydelsen av några ungerska slang. Två i gänget har blivit bra fiskekamrater.
 47. 3 points
  För att tafsringen ska vara enkel att hantera måste den sitta på t.ex. ett beteslås. Och då ska man inte göra som min kompis: "Vad fan ska de krångla till det och sätta ringarna på ett beteslås för? Det är ju skitjobbigt att få bort dem därifrån, och när man väl fått bort ringen tappar man bort den. Och tappar man inte bort den är det skitjobbigt att knyta den på tafsen..." "Ringen ska sitta kvar på beteslåset när du knyter fast den på tafsen." "Jaha! Fan vad dum i huvet jag är!"
 48. 3 points
  En gammal yxa som har fått nytt liv igen, nytt skydd från en gammal väska, nyslipad å vass, ny ytbehandling på skaftet. Nu är den redo för nya äventyr..
 49. 3 points
 50. 2 points
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa ny...