Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/25/2022 in all areas

 1. 6 points
 2. Tjejen hade som mål att plocka en godkänd i år efter ett 20 tal 25-35cmare förra året, första passet så plockar hon en 50cm på 1,5kg, en riktig praktfisk den här tiden på året!
  6 points
 3. Mitt hemmavatten är runt stugknuten, 5-20 minuter med båt och jag är på plats.
  5 points
 4. 4 points
 5. 4 points
 6. Powell legacy light 9' #4/5 från -92 i fusion med en toppmodern Hardy. Notera hur mässingen i rullfästet och guldet i rullen lyfter fram varandra,och åh vilket fiskespö! Stackars alla dom som inte har ett sådant.
  4 points
 7. Ofta släpar man runt på 4-5 askar packade med olika flugor… slutar att man gått runt på 3-4 mönster. 😎
  4 points
 8. Vilka svammel flugor!..Har du verkligen fiskat?
  4 points
 9. Jag tycker både insta och fb har en bra funktion men när det gäller att snacka fiske mer ingående är det rätt kass. Jag lägger lite inlägg där med men det handlar mer om att jag lägger upp några fiskebilder och får lite likes eller att jag gillar någon kompis inlägg och kommenterar det. Fiskegrupper tycker jag är mest drygt så jag är rent generellt inte med i såna. Humorgrupper som exempelvis The far side och Daskeladden är desto roligare ;D Vill jag prata fiske är i Edge stort sett den kanal jag använder. Här kan jag skriva av mig lite längre och enkelt hitta trådarna jag engagerar mig i. Edge har ungefär samma trafik som vi haft de sista åren så det är ingen större skillnad där och inläggsaktivitet blir ju aldrig mer än man gör det till. Den här frågeställning kring vikande trafik har förövrigt varit aktuell varje år sen vi starta. Jag tror det handlar om att man använder edge på olika sett. Och en medlem som kanske varit väldigt aktiv inom ett område som börjar tappa kan kanske uppleva en vikande trend över lag? Det finns löjligt mycket info man kan snappa på edge genom sökfunktionen eller Google. I många fall får man svar på frågan utan att fråga. Är jag på en mässa så träffar jag säkert tjugo pers som bara läser på edge innan jag träffar en aktiv medlem. Oavsett tycker jag att det är superkul att ha sidan och det är så otroligt många trevliga kontakter och härliga människor jag lärt känna via Edge genom åren.
  4 points
 10. Otroligt synd att FB-grupper tar över. Framför allt två saker jag stör mig på med fb: * Sökbarheten är värdelös, framför allt om man sitter med mobil. Svårt att hitta aktuella inlägg och specifika svar. * Det är samma personer, som är med i samtliga grupper, som spammar med bilder på sina flugor som de vill ”visa upp”, läs sälja. Då tycker jag nischade forum är långt mycket bättre och trevligare. Men de dör ju tyvärr ut mer och mer 😟
  4 points
 11. Redington Butter Stick #2 (glasfiber) och Danielsson Midge med en SA Mastery SBT lina. Och en furlad tafs gjord av @Freak Satte ihop detta kit förra våren och fick användning av det ett par gånger, ska bli lite mer detta året. Svinkul att fiska med!
  4 points
 12. Det lite tråkiga är att vanliga simpla flugor, typ pheasant tack eller bindtrådslarven ovan tycks totalt osexiga för många flugfiskare idag. Ja du fattar ju Ismo. Det ska bindas mer avancerat, modernt, häftigt. Jag vet inte hur oerhört med öring och röding jag fått på dessa två extremt simpla mönster genom åren. Det kan liksom inte effektiviseras. Ofta har andra fiskat samtidigt med häftigare kreationer. Häftiga vid bindstädet eller på bild.. Men i vattnet är det en helt annan femma! Att doppa ner en pt-nymf jämfört med en avancerad modern kreation är som att se en äkta nymf i vattnet jämte en märklig julgran ofta. Vad jag menar är: glöm inte det enkla, det gamla. Det finns en anledning till att de fortfarande finns kvar hos oss stofiler. 😃
  4 points
 13. Borde komma ganska långt med Superpuppan i olika storlekar och färger. Oliv/svart och gul/svart funkar alltid.
  3 points
 14. Det vi ska veta stora delar av Talmas Samer har invandrat i början av 1900 talet från Norge. Vår släkt kom i mitten av 1600 talet snart får man inte pissa utomhus utan att fråga lov. Men har man bara en tofs i mössan och en offerkofta på sig, då får man hota turister, skjuta obegränsat med älg utan att bli straffad på ngt sätt. Skulle jag betet mig på samma sätt som vissa i Talma sameby då tog länsman mina vapen och troligt blev jag oxå inlåst ett tag🙂
  3 points
 15. Jag är ganska så säker på att Trout Boss är en tung lina. En hel klass tyngre faktiskt om jag inte missminner mig.
  3 points
 16. Nytt PB på annonstext! 👏👏👏
  3 points
 17. Jaha, väntans tider då.. Pangade hem ett 884. Jag varvar linfundering med hur stor blombuketten behöver vara för att blidka sambon.
  3 points
 18. Kan bara hålla med, första året vi var upp så var det bra trögt, men Ismopuppan levererade riktigt bra. I fjol så var det bättre förutsättningar för harrfisket å då så var det ryssflugan som svärmade. Men Ismopuppan, och en variant på Viddapuppan, Simulator och ryssflugan var de flugor som fungerande bäst för mig. Och som jag fiskade med.
  3 points
 19. Nu är det länge sedan jag var där, men då funkade Rackelhanen väldigt bra. Ta med din favoritimitation av torr nattslända och du klarar dig långt. Min nuvarande favorit är utan tvekan Mugly Caddis. Kanske lite bökig att binda för en nybörjare, men värt besväret. Och övning ger färdighet, så det blir enklare och enklare för varje fluga du binder.
  3 points
 20. Superpuppan tar man sig långt med!
  3 points
 21. Må vara, eller på väg att bli, gammal nostalgisk och bitter, men i min bok är flugfiske och vattenskoter inkompatibelt. Man kan inte skriva de orden i samma mening.
  3 points
 22. Den här funkar bra. En blandning mellan Mohican och MPJ:s CdC-teknik.
  3 points
 23. Håller med, några herrar som var på besök förra året. Tydligen försöker dom göra det till hemmavatten men det blir nog lite svårt🙂
  2 points
 24. Parallellt med att Samebyarna vill ha ensamrätt på jakt och fiske ovan odlingsgränsen på statlig mark. Finns förslag på att staten mer eller mindre kommer tvångsinlösa privat mark ovan odlingsgränsen. Finns ingen gräns på allt vansinne som pågår just nu, skulle tvångsinlösen ske kommer Samerna ha 100% av marken ovan odlingsgränsen. Vilket Motsvarar ungefär 50% av Sveriges yta, fördelat på drygt 2000 Samer i olika ekonomiska föreningar. Fortsätter det så här är det väl bara en tidsfråga innan allemansrätten ovan odlingsgränsen kraftigt begränsas. Redan nu stänger dom ner stora områden, du får varken flyga eller köra skoter. Samerna hävdar att områdena som stängs av är fulla med ren. Vid kontrollflygningar över avstängda områden hittar man knappt en handfull med renar, som enligt samerna skulle vart 8000🙂 Att reglera skoter och flyg till fjälls krävs i vissa områden, men absolut inte några totalförbud över hela samebyar.
  2 points
 25. Fokusera att prylarna ser RÄTT! ut!(kosmetika)..när en fiskar låter som ett skämt. Fråga Fisken.. Vitsen är att fånga ev. Fisk...beroende på art!..en får inga stilpoäng där int. Fiska fast med K"ken...bara det hugger.
  2 points
 26. Det var ju skitkul.... 1,3kg å aldrig fått en harr tidigare, det är lätt att bli bortskämd där uppe. Foto kommer på den... Fotograf: Ismo
  2 points
 27. Har du stulit min håv? då väger den nog bara 750gr då jag hade fifflat med vågen till min fördel😎😂
  2 points
 28. On the road? Öring/Harr.. Puppan min/i olika strl...Sunrays i olika strl. antingen med svart ovan-vinge lr. brun(Mård)...lite flash i undervingen...vitt som 1:a under.vinge. Små Zonkers...med fri hängande krok(i/med styrslang)..naturliga färger..svart lr. brun.grå nyans.. Sen i fjol...Ryssflugan.. & alla dessa kan fiskas i olika djup.! Fick höra idag förresten!..en som fiskar spinn..han hade fiskat med blylad tafs i Kalixälven..när ? I allafall!..han bytte till en Ismopuppa/ med blyad tafs..vet ni vad han fick? En Öring på 4,2kg..sen en på 3,6kg... Vad I HELVETE!!!..sa jag!!..det har jag aldrig fått själv. Men sådana har han inte fått nått mer..
  2 points
 29. @Charhunterprecis, det ger ju hur som helst möjlighet att få tillräcklig flytkraft att hålla sig i tills man når land igen.
  2 points
 30. Sedan är det viktigt att förstå att det inte är en flytväst. Det är en säkerhetsdetalj som ger en större möjligheter att kunna klara sig vid olyckshändelse.
  2 points
 31. Grejen med denna nya och moderna är väl att man ska kunna dra i ett snöre också blåser den upp sig själv direkt. Dock så blåser den upp sig bakom ryggen och sen är det upp till användaren att trä den under armarna. Skulle tro själv att detta inte är optimalt i strömmande vatten då "armarna" som man ska lägga i armhålan skulle kunna vridas bakåt istället för framåt av trycket. Se klippet Barkarby länkade en bit upp så ser man hur den används.
  2 points
 32. Känns ju som att om den sitter på ryggen vid midjan och blåser upp sig så finns det en risk att "ballongen" flyter men att den som är fastspänd till bältet med tidigare nämnd ballong hamnar face-first i vattnet...? Se kvalificerad illustration. Vill också se den i action nu! Edit: Man kan se den i action i klippet Barkarby länkade.
  2 points
 33. Jag såg den. https://se.looptackle.com/product/alto-belt-pack/ Hitta tyvärr inga bilder på den in action. Hade gärna velat se hur flytkraften hamnar? Förstod jag rätt är det manuell utlösning på den vilket är bra. Speciellt för de som ofta vadar riskabelt men kanske inte behöver flytkraft mer än i absoluta nödfall. Min guidekollega (Uffe Blomqvist) hade en uppblåsbar fiskeväst med automatik. Snubbla på knädjupt vatten varvid västen utlöste. Det var en härlig syn😂
  2 points
 34. Ska lägga några timmar på test av olika linor i helg, Rio SHS, Rio Perception, GL Fario, SA SBT. Har sen tidigare testat Cortland Trout Boss, Cortland Ultralight, TT och dom två sistnämnda är nog dom som funkat bäst. Däremot tror jag Trout Boss linan är riktigt bra för streamers. Problemet med att prova linor är om fisken får för sig att börja ta då skiftar fokus fort, test blir fiske🙂 så man får väl hoppas på dåligt fisk. Rapport kommer på utfallet av testen👍
  2 points
 35. Riktigt fina spön. Min typ av spö, inte pinniga som många andra. Nästa parabolisk tapering som är go att drilla fisk på. Väldigt lättkastade och snabb återhämtning. Vill man går det fint att kasta långt. Ett spö som har allt men det är min åsikt.
  2 points
 36. Jomen dåså. Mitt akuta Radian-problem löst, och by dumb-frigging-luck gick mitt SAGE One mot ett XP 6wt 9'6''. Vackert så. Därmed finns två spön som kan bytas: - Scott Meridian 6wt 9' - Oreggat Scott Flex 7wt 9' Lite blandade slumpmässiga intressen har manifesterat sig, men än så länge är dessa spön up for grabs. Samtliga spön är i bra, eller extremt bra, skick. Mitt Meridian har gått som kustpiska i två (och en halv) säsonger och det syns så klart på korken (spöt har fångat över 150 havsöringar). Det är ju dock en smal sak att renovera om så önskas (och inget jag är intresserad av att tjafsa kring -- spöna går i befintligt skick, prutat och klart). Det är en jävla maskin till att kasta i vind och fiska (jag håller den för att vara lättare och samtidigt känsligare i termer av nappkänsla än Radian 7wt), men jag är efter två års autoinflamationsstrul för klen för att kasta med det som dagligt kustspö. Så, om någon har nytta av det är jag öppen för byte (men jag har ingen direkt brådska att bli av med det, som streamerspö med 7wt-lina funkar det ypperligt...). Men. I den mån någon känner sig manad överta en riktigt vass jävla öringpiska och tror sig vara kapabelt att hantera ett riktigt rappt saltvattenspö finns nu möjlighet. Extremt välbyggt och tåligt, extremt välkastande. Jim Bartschi har designat tre kungliga sexor (Radian 9', Meridian 9' och G 8'8') före Sector och Centric. Nu finns ett av dem tillgängligt, till en bråkdel av kostnaden... Har kastat Meridian-sexan med GPX/I 6wt och TT+ 7wt. Båda kastar sjukt långt (ja, man lägger en hel GPX + 15' tafs på land ganska enkelt - faktiskt). Flex-sjuan är utplockat den här våren som reservspö. Har kastat det tre dagar på kusten -- och fångat exakt en (1) havsöring med det (kassa dagar;)). Har inte reggat det än, så det kommer med garanti. Spöt är mao i nyskick. Helt pk. Odramatiskt, gränsandes till långtråkigt, att fiska och kasta med. Kastade GPX/I /wt med ULXII. Min upplevelse var att det kastade helt ok, och fullständigt odramatiskt/förlåtande(långtråkigt. Hade valt det om jag skulle fiska i mörker - lite långsammare aktion än mina andra spön. Är (primärt) intresserad av byten mot: Scott G-Series 6wt, Scott S4 6wt (alla längder) Scott S4 7wt (alla längder) Scott Radian 6wt (9', 9'6''), Scott Radian 7wt (9', 10'), Winston Alpha + 5/6/7 wt, Winston Pure 5wt. Winston Air 2 6wt. Har du ett Scott switch eller 2-hands 5-7wt, eller Radian 5wt eller vintage Scott/Winston 5-6wt kan även det vara vara av intresse. I den mån det handlar om detaljer har jag säkert nån jävla lina du är intresserad av som kan ingå. Eller nått annat skit. Poängen är inte att tjafsa om småpengar. -- -- -- I den mån någon vill köpa kontant så kan vi väl lösa det: Är intresserad ett nytt Radian 8wt, så priset på mitt Meridian är därmed vad Rene tar för ett av de kvarvarande Radian åttorna (6.799:-). Är intresserad av ett nytt Scott G6wt samt Alpha+ eller Pure 5wt, så där ligger prisbilden för bägge spöna. Den som har koll på hiend vet att detta är ganska förmånliga byten. - - - - - - Dessa byten har gjorts med synnerligen nöjda medlemmar (referenser finns): SAGE One 10' 5wt mot SAGE XP 9'6'' 6wt SAGE One Switch 4wt har bytts bort mot Radian 6wt. F3W47 + spole + lina har bytts mot DryFly utan x-spole. Som synes är det intressanta för mig bytet och att jag får något som passar mig bättre än det jag byter bort. Undanber mig dock skambud, och har inget akut behov av vare sig spön eller pengar (har Radian 6wt 9', 7wt 9' & 10' och S4 6wt 10' så jag klarar allt jag behöver i dagsläget). Poängen för mig är att byta svindyra leksaker jag har liggandes mot andra svindyra leksaker -- inte att tjafsa om småsummor. De medlemmar som är likadana har möjlighet till goda affärer mao. -- --- --- -- PM:a ditt bytesförslag eller köpintresse och ditt mobilnummer så skickar jag bilder. Ha det bäst. /O.G. Troutbum (fiske.nu sen -98)
  2 points
 37. Fortsättning följer kommande helg, fler linor ska prövas. Sist jag var ute testade jag Cortland Trout Boss och inget att klaga på men inte optimalt. Gamla GL Fario står på tur att testas, enligt mig en riktigt bra lina, sen om den passar spöet är ju en annan sak. Utanför ämnet Man får offra sig själv helt och hållet för att hitta den perfekta kombinationen spö+lina, men vad utsätter man sig inte för att få en 2 kgs Harr😂 Ett hemskt liv att vara flugfiskare🙂
  2 points
 38. Du kan ha dem många år. Jag tror på riktigt att jag har en hel del linor som närmar sig 20 år . Jag tvättar inte, jag smörjer inte, jag tar den inte ens av rullen. Det som brukar få mig att byta lina är att för mycket av spetsen försvunnit vid tafsbyte. Nuförtiden har många linor ögla i fronten, det kanske innebär evigt lin-liv 🤟🏻😁
  2 points
 39. Tjena, Fick påsnurrat en Vibe 85 häromdagen då jag behövde en flytande running-line och det var vad som fanns tillgängligt. Tyckte linan var supertrevlig – coatingen kändes kanon och man har haft huvudet påskruvat vid färgsättningen. Lagom styv, inget linminne, bra skjut (vilket det kanske alltid är med korta klumpar) och enkel att känna och kroka fisk med. Är nu även sugen på att testa deras nya Feel-lina (eller Vibe 100) som allround-flyt. Håller linorna bra för en säsong? Tror att det är Airflo som gör dem?
  2 points
 40. …svart förtyngd Wully Bugger om jag måste välja EN fluga och vill ha fisk för att överleva. 😊👍
  2 points
 41. Min absoluta favorit genom åren https://youtu.be/CLwAlRqClhA
  2 points
 42. Jag har försökta klura ut vad som officiellt gäller hos olika tillverkare. Tar gärna emot mer/bättre info !! Om olyckan är framme - Prislappen för en ny toppdel Förutsättningar: - Spö köpt hos svensk återförsäljare. - Tillverkarnas officiella policy utan hänsyn till eventuell goodwill. - Om garantivillkor inte tydligt framgår antas konsumentköplagens villkor för fabrikationsfel gälla. Nytt från 1/5 2022: Under 2 år har säljaren bevisbördan att du gjort något fel, tex monterat spödelarna bristfälligt, vilket skulle häva garantin. Tidigare gällde 6 månader. GUIDELINE Garanti: Konsumentköplag Bortom garantin: 450-800 kr beroende på modell LOOP Garanti: 1 år ”no questions asked” Bortom garantin: Drygt 700 kr (darocker 2/5-22) NAM Garanti: 2 år för första ägaren Bortom garantin: ?? SCOTT Garanti: Konsumentköplag + 6 månader ”no questions asked” Bortom garantin: 400 kr för första ägaren HARDY Garanti: Konsumentköplag Bortom garantin: Från 600 kr (Denho486 2/5-22) ORVIS Garanti: 25 år ”no questions asked” (leijonflies 2/5-22) Bortom garantin: ?? SAGE Garanti: Konsumentköplag Bortom garantin: 50 dollar + frakt till USA (baeckmanj 2/5-22) G.LOOMIS Garanti: 2 år Bortom garantin: Ca 3000 kr (Chrglx 2/5-22) VISION Garanti: 5 år Bortom garantin: 40-115 EUR CND Garanti: Konsumentköplag Bortom garantin: ?? TFO Garanti: ?? Bortom garantin: Ca 300 kr (Bigsalmon 2/5-22)
  2 points
 43. Du kan säkert prova Maui Jim också i Norrköping, de är nog ganska jämförbara med Costa. Jag är fortsatt jättenöjd med deras HCL-lins som allroundlins för bilkörning och fiske. Riktigt bra skärpa och trevlig färgåtergivning.
  2 points
 44. Testade Infinity Smooth idag på Centric #6 och det känns som en bra kombination. Känslan av att Infinity är tung fick jag inte alls, till skillnad från när jag testade motsvarande kombo i klass fem.
  2 points
 45. Mmmm..men han fiskar ju knappast i Älvkarleby längre..! Vad heter div. Rysska älvar nu?..Alta ärju ett bra allternativ oxå.. Men han förtjänar väl nu oxå detta.
  2 points
 46. Tycker allt beror på hur pass bred strömfåran är..en skall anpassa sig efter strömfårans bredd!..& där en TROR!!..var Laxen står..
  2 points
 47. Här är de, slitna och med knackliga spröt... men fisken gillar dem! Vill minnas att jag hade en mörkare variant också, mörkbrun eller mörk oliv... men den sitter nog i ett träd någonstans
  2 points
 48. Har 2st väldigt använda och fula vulgata imitationer i min flugask som jag fortfarande knyter på varje gång. Inte alls särskilt fina för ögat men ger uppenbarligen ifrån sig en bra profil. En intressant sak jag märkt är att det började fånga mer efter några fiskar när sprötena började bli böjda och vinda. När jag kollat på en kläckare så ser spröten ut så innan vulgatan torkat eller "blåst upp sig" och jag inbillar mig att det är en klockren sak att immitera, istället för de raka spröten de har när de redan flyger.
  2 points
 49. Det kan du ge dig fan på!..lösa lokhjul,boggin,traktionsmotorer.. korkade medarbetarare..vad vill du meta mer? Ja Chefer..o s v.
  2 points
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...