Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/07/2023 in all areas

 1. I helgen har innertaket gjorts klart. Först kläddes en plåtvinkel på baksidan med biltyg och sedan monterades den med självborrande skruv i väggen för att sen limma över tyget på vinkeln för att dölja kant och skruvar. Mycket mätande o många mallar blev det men till slut så fick takskivorna sina former och kunde träs in i spåret i ljusrampen och fästas i plåtvinkeln.
  7 points
 2. Scott PowR-PLY S/F 8ft #6 (S/F = Spinn/Fly) Abel TR2 solid spool ink Abel-arm @bolander
  5 points
 3. Han visste att fippla bort en Danielsson var att gå för långt. Postnords vd avgår (aftonbladet.se)
  4 points
 4. Snickeriarbetet har återupptagits i helgen o äntligen får jag ägna mig åt det jag tycker är roligast o sånt som kommer synas. Monterat tillbaka täckskivan vid sidodörren och fixat en täckskiva till andra sidan kylskåpet som utgör framsidan av köksdelen, sågat ut för en lucka för att komma åt gasolskåpet, på insidan av luckan ska senare en papperskorg dit. I luckans nederkant har jag fräst ut lite för ventilation. Köket avslutas med täcksida som blir början på garderoben för förvaring av kläder osv. Ovanför kylskåpet blir det en låda för bestick.
  4 points
 5. 1290:- betalade jag, inkl fint boende. Fisken håller högt kvalitet som sagt, fina & hela fenor på de flesta fiskarna
  4 points
 6. För många år sedan var vi och fiskade i sameland med en guide som var same. Han tittade på våra kängor och sade följande bevingade ord (läses på bred norrländska): "Jag ser att ni har Meindlkängor, grabbar. Ni vet väl vad man säger?" "Nä" "Våt och frusen för flera tusen."
  4 points
 7. Passar på och nämner den här auktionen som en av våra annonsörer håller i https://byraneffecta.se/#/auctions/197?page=1 Jag ögna igenom som hastigast och det fanns flera riktigt fina grejer från bland annat House of Hardy. Perfekt dekoration till flugfiskerummet eller kontoret kanske?
  3 points
 8. En superfin TR 5/6 i absoluta nyskick. Winston Energy Lina WF5 och Rio backing medföljer. Classic Brown Trout Finish och Rosewood handtag. Väldigt sällsynta och går på över 14k i dagsläget med import och tull från staterna. Släpper den ej för mindre än 7550kr så skippa prutandet tack Inga byten denna gång. Skickas med Postnord Skicka lätt.
  3 points
 9. Beställde hem ett par Meindl Island, det kändes som att de uppfyllde de flesta av mina önskemål. Ska testa dem till helgen, ska bli intressant med memory-foam fit.
  3 points
 10. Nu är även den utvändiga vattenpåfyllningen monterad. Isoleringsarbetet har fortsatt med att skumma balkar och andra tomrum, bakstammen har klätts med cellgummi-isolering och ytor som blir synliga har klätts med biltyg.
  3 points
 11. Om man ska sälja något långt så har Tradera nån deal med Schenker där upp till 140cm kostar typ 60:-
  3 points
 12. Det här är inte ok. Girjas fick ett utökat ansvar på sitt renbetesområde och missbrukade det förtroendet direkt genom att exkludera stora delar av Sveriges befolkning i sina nya regler för fiske och jakt. Det visar att samebyarna inte är lämpliga att ha det här ansvaret. Vi behöver värna allemansrätten och tillgången till fjällregionerna. Svenska medborgare ska självklart ha samma möjlighet att röra sig fritt och nyttja statens marker oavsett vart vi är skrivna. Det är dags att backa och riva upp det här. Gör om gör rätt.
  3 points
 13. Som alla andra år så har man investerat lite i fiskeprylar, bundit lite flugor. Mest Wollybuggers och Zonkers på jig krok. Givetvis har jag tittat på satellitbilder över nya, eller ny gamla ställen att fiska på. Kommande sommar blir det, The same procedure as last year, varför ändra på vinnande koncept.🙂
  2 points
 14. Du har baske mig rätt, jag har gjort en tankevurpa 🤠
  2 points
 15. Det låter som ett klassikt fall av att läsa fel skala på vågen. 3lbs låter ju ganska rimligt 🥸
  2 points
 16. Detta var fanken helt sjukt 😉 I Tisdags kl 18.34 lägger jag en beställning hos Red's Fly Shop på ett par G4Z vadare på rea från USA. Fraktbolag Fedex. Idag Torsdag kl 14.30 får jag leveransen 😀👌 Hur fan bra var inte det. ( ja jag vet, inte bra för miljön men jag är inte miljonär så behöver tänka på priset också ) Inte för att jag har någon användning för dessa vadare just nu men är ändå impad över snabbheten i denna leverans! Som många redan vet om, men detta måste vara några av dom bästa vadarna som någonsin gjorts, har haft mina nuvarande G4Z i 6 år och dom funkar galant än men börjar se lite sletna ut så var tvungen att införskaffa mig ett par till innan modellen går i graven strax.
  2 points
 17. Fick tag i ett RPL 696 o lite annat, så nu har vi laguppställningen: (Allt Sage) LL(GIII) 486 o 590 RPL 590,596,696,6100 o 796 Z-Axis 590 Pulse 697 Funkar för mig!
  2 points
 18. Har kollat nätet sista mån. Ang Puppan.. SATAN i....GATAN..vad folk har snot Wilssons ide om hur en bränner en bak-kropp till en Puppa!!!..finns ingen hejd. Wilsson är Fadern till detta..ni andra kan dra åt H-ete!!!
  2 points
 19. Hur fyndar man utan att veta pris?
  2 points
 20. Jag har haft mina Meindl Island i 25 år. Två gånger har de börjat läcka vid stortån. Då har jag utan snack fått nya kängor. Andra gången hade butiken där jag köpt dem lagt ner, så jag gick till Team Sportia och genom dem fick jag nya kängor. Det var för säkert 15 år sedan och de senaste kängorna håller fortfarande tätt. De jag har nu har innersulor som anpassar sig efter efter foten när de blir varma och det är skönt. Mycket bra yttersula med bekväm överrullning. Om jag ska hitta något negativt (som även kan vara positivt) så är det att kängorna är bra styva. Lite obehagligt på plan mark, men guld värt när det är ojämnt med mycket sten och rötter.
  2 points
 21. Amatör in my ass! Jag ska köpa en skåpbil och bygga om den så får du se hur en amatör jobbar. Kommer gå åt minst 87 rullar silvertejp om jag ska försöka mig på något liknande 🤣 Otroligt inspirerande bygge och jäklar vilken fin pärla du kommer att äga snart 🎣
  2 points
 22. Man ser när det är ett proffs som jobbar👍
  2 points
 23. Ja, att "tillhöra" ett ursprungsfolk anses ju stå högt och då pratas det inte om alla människors "lika värde" längre...Ska inte berätta om en sedvänja hos ett folk på en ö i Stilla Havet för det är klart makabert. 😒 För övrigt; vem var på plats först av alla i fjällvärlden (och jag menar människor och inte vildrenar)? https://svenskjakt.se/opinion/debatt/de-forsta-manniskorna-i-sverige-var-inte-samer/
  2 points
 24. Får dom full kontroll över vissa områden då skärps det till. Själv kommer dom inte göra ngt, dom lägger ut allt på entreprenad, typ franchise och dom får in en avgift. Franchisetagaren sköter bevakningen, typ som en norsk quisling.
  2 points
 25. Man använder en våg! Så djävla korkat med centimeter! Väg fisken i håven sen dra av håvens vikt.
  2 points
 26. Tack det var intressant, har ju sett att de flesta företag väljer dhl eller schenker istället. Kanske bättre villkor ...
  1 point
 27. Då! med mina Neoprenes..Målselv. 4st Laxar...hängandes på felsätt... Menas med!..skurit av halsen på fel sätt!---låtit Laxen hängandes så..huvet uppåt.!
  1 point
 28. Hello RB Meiser MKS 12'6" #7-8 Great shape, like a new. Tube and sock included. Asking 8500kr including postage
  1 point
 29. Ville bara tala om för er som har haft funderingar runt detta företag och deras produkter. Jag har nu testat både Intermidate och Flytlinan och kan säga att jag blev väldigt förvånad. Jag har fiskat i många år med Guideline PT klumpar och även Loop och Rio´s linor och kan säga att jag inte märker någon markant skillnad på dessa och Scandinavians linor. Flytlinan #8-9 uppfattade jag som lite för lätt. Till mitt spö, ett 13" #8-9, rekommenderas vikt på mellan 29-31 gram. Jag kapade flytlinan till 31 gram men uppfattade den alltså för lätt. Intermidatelinan däremot sköt som en raket och sträcktes ut perfekt. Så jag tog kontakt med Johan på Scandinavian och pratade med honom och förklarade för honom om att linan kändes för lätt, trotts mina 31 gram. Han erbjöd mig en ny lina omedelbart fast en klass tyngre. Han menade att ibland kan det vara så att just flytlinor bör vara ett par gram tyngre än vad tillverkaren rekommenderar. Det kallar jag service...... Nu väntar jag bara på att dom snart skall få in deras Fly/Intermidatelina också. Jag kan rekommendera detta företag, dels för deras produkter och sedan för deras otroliga service, / Snoxam
  1 point
 30. Nope det kommer nog strax en faktura. Men oavsett så blev det ju ett stort gäng tusenlappar billigare att beställa från usa på rea än att beställa från ett svenskt företag.
  1 point
 31. Ja men gör en ciggimmitation på balsa och börja kränga då, jag tycker mig se en marknad utan konkurens!
  1 point
 32. En rejält förlängd Ismopuppa Vit/beige? Kan bli årets fluga i regbågspölarna nästa år!
  1 point
 33. Hahahaha helt riktigt det är det nya! Sugrören måste vara kvar när du börjar fiska det är hela grejen
  1 point
 34. Frakt 30kr tillkommer. Lägger in fler linor när jag orkar väga och mäta. Så titta in då och då, kanske kommer något som passar... Trevlig helg i förskott! /Stefan
  1 point
 35. Island MFS Active nedsatta 20% i nuläget på Outnorth... det är lockande.
  1 point
 36. För mig som gärna svettas en del så går gore-tex bort. De luktar illa, tar alldeles för lång tid att torka etc. Jag har bara kört skalkängor/skor senaste 15-20åren och är supernöjd med det. Kräver kanske mer underhåll än en gore-tex-variant men de håller bättre, torkar snabbare, mer anpassningsbara efter säsong etc.
  1 point
 37. Sambon o jag har haft våra Meindl Kansas GTX i 4-5år, har använt dom till promenader, fiske och vandring. Riktigt besvärlig vandring har gjorts till bla Keb o Galdhøpiggen. Jag har inte saknat något med dom utan upplever att dom är smidiga och att man har bra kontakt med underlaget och att dom är tillräckligt stabila. Vi har gått med rejält tung packning o det har funkat fint, hade tidigare ett par Salomon som inte klarade detta, redan efter några kilometer så var man helt slut i fotsulorna, dock funkade dom att gå med utan packning. Kan verkligen rekommendera Kansaskängan, dessutom är det till en bra peng..
  1 point
 38. Jag slog till på ett par Hanwag Tashi på Naturkompaniet i Göteborg för 6-7 år sedan. Sjukt skön och bra känga i 100% läder. Var trött på goretexkängor som ger upp i membranen efter några år. Rekommenderas 👌 https://www.outnorth.se/hanwag/men-s-tashi?gbraid=0AAAAAD-qN0U_YHb6R25qWodS7yqVp9DHE&gclid=CjwKCAiA0syqBhBxEiwAeNx9N5RQKCgxAt5BmFUyoENBuOFY6MGSrB8NazsFN4OWmr70CzgcECmo4RoCN3wQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  1 point
 39. Den dagen jag får den berömda +2 kgs harren lär den vägas korrekt. Att väga fel är som att fuska i passians🙂 Men som tidigare skrivet vägs inte många fiskar per år. För ett par år sen fick jag en harr som kanske vägde 2+, hade fel håv med mig och vågen var i andra västen. Funderade ett tag om jag skulle knacka den i båtrelingen, men den fick simma tebax som 95% av mina fiskar får göra.
  1 point
 40. Vid HÖ, då tar jag hem flugan med toppen pekande lite åt vänster. Sen gör jag ett stopp när det är cirka 2 meter fluglina utanför toppen. Sen sveper jag flugan rätt snabbt från vänster till höger, nästan så att den går 180g runt mig. Får hugg framför allt på sista stoppet, man även när fisken går efter på det snabba svepet, och det har hänt att den hoppat efter flugan när jag lyfter den ut vatten.
  1 point
 41. Kan ju säga!..känner många 100 % Samer...känns dumt att skriva så...MEN!..dom får varken fiska lr jaga..som dom som är medlemmar i en Renskötande .Sameby SJUKT!
  1 point
 42. EXAKT!..verkar som få begriper vart vi landar..med Girjasdomen..ett fåtal skall styra vart 99% av "resten" skall få fiska lr. jaga.. Undrar dessutom om Girjas har nån bevakning alls? Många Fiskebevakare(egna) hoppade av..när Girjas ville styra hur & när!!..det skulle bevakas. Dom tog ingen hänsyn att bevakarna gjorde det på sin fritid..dom har ju egna jobb att ta hänsyn till. Matti Berg!!..VILKET SKÄMT..han harju knappt Samesläkt..nån 1/4..är han...medans många har det till 100%..får inte/har inget att komma med.
  1 point
 43. Under årets jämtlandsresa dammade jag av mitt 11 år gamla Imago IPT-M 905 prototypspö från Gary Loomis spöfabrik i Oregon. Det stod sig väldigt bra jämfört med mina nyare spön! Bra med kraft men ändå känsligt. Kul att ha ett "one of a kind"-spö. Det visade sig fungera extra bra för mindre sik...
  1 point
 44. Problemet med Girjas och det troliga utfallet av renmarksutredningen är att det inte kommer finnas några andra mål till fjällfisket. Allt stängs. Från norr till söder i hela svenska fjällkedjan. Det är det så många inte tycks förstå. Det är helt enkelt färdigfiskat i de svenska fjällen för oss alla. Att Girjas backade lite och tillät norrbottningar köpa fiskekort har med största sannolikhet inte med annat än självbevarelsedrift att göra då de var först ut i denna nyordning. Det är knappast ett statiskt läge och slår det hela igenom nationellt i svenska fjällen (vilket allt pekar på) så står inte girjas ensamma utan alla byar är med och således kan ingen peka finger på en enskild sameby. Ingenting pekar mot att denna ynnest kommer bli rådande lag då det hela klubbas.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...