Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/25/2019 in all areas

 1. 10 points
  Vad är det som får dej tro att folk inte testat både det ena och andra genom åren? Inhandlade själv första Cortlanden på 80-talet och har haft en hel del olika modeller därifrån under decennierna samt har faktiskt ett par Cortlands hemma som jag emellanåt fiskar med... ingen av dessa har verken visat några odödlighetstendenser eller revolutionerat mitt fiske eller kastande. Uppskattar att jag haft tiotalet Cortlandlinor genom åren. En 444:a jag hade på 00-talet höll inte säsongen ut och såg ut som ett pärlband redan nån vecka efter midsommar... men oftast har linorna funkat finfint och hållit ungefär vad som kan förväntas av en fluglina. Har eller har haft (vad jag kan komma ihåg på rak arm) linor från bl.a. SA, Rio, Loop, Scierra, Vision, GL och ingen av dessa märken har heller endast varit genomgående bäst/sämst... Ser ungefär liknande ut med Barrios linor. Har använt tre GT90:or, en GT140, en GT125, en Mallard och en Smallstream de senaste sex åren. Köpte Smallstreamen först och den funkar bra än - precis som Mallarden och GT90:orna (varav en precis gick in på 4:e säsongen...). Har upplevet att GT90:na samlar på sig skit och behöver rengöras emellanåt för att funka bra - tar fem min. Min GT140 höll däremot inte mycket mer än en hel säsong - dock längre än den tidigare nämnda 444:an... den absolut största skillnaden mellan Barrios linor och de stora namnens är som jag upplever det priset...
 2. 10 points
  å Edge tycks åtminstone halvfullt av iscensatta pruttgubbejippon som dyrkar iscensatta pruttgubbeprofessorer. Ett sundhetstecken är kanske att ungdomen tycks ha aningen mer vett i skallen. Än finns det, pyttelite hopp. Självklart bör man skämmas om man tar flyget, allrahelst om det är för rent nöjes skull!
 3. 10 points
  Jag är absolut ingen expert men jag är någorlunda påläst i ämnet. Det finns vissa fakta som alla borde ha koll på vid det här laget. 1. Från och med industrialismens början så har människan släppt ut CO2 (och andra växthusgaser) i en ökande takt. 2. Mängden CO2 påverkar jordens klimat. Detta har vi vetat sen 1895 då Svante Arrhenius (förste svensk nobelpristagaren) första gången beskrev växthuseffekten. Sen har detta bevisats via borrprover att historiskt så har CO2-ökningar gett temperaturökningar. 3. Historiskt sett så har vi under de senaste 800 000 åren haft ett max på ca 300 ppm CO2 (Homo Sapiens har existerat i ca 300 000 år) 4. 1 maj så slogs ett nytt rekord för CO2-halt (414.94ppm), (kan kanske blir 415 idag?). 5. Det forskare är oense om är HUR katastrofala följder detta kommer att få och HUR snabbt det kommer att ske, eftersom det inte finns historisk data på CO2-halter som är i närheten av det vi har idag. Men att det sker förändringar redan idag kan väl vi som är ute i naturen inte undgå att se? Det gör det ju inte så stor skillnad om man som individ flyger nån gång eller tar bilen i onödan, men det är viktigt att allmänheten, på grund av dessa protester, börjar ta frågan på allvar eftersom det då blir lättare för politiker att införa förändringar som faktiskt kan påverka. (Sen är det för mig obegripligt att man som flugfiskare och naturvän(?) ska behöva negga på en 16-åring som bara vill rädda planeten.)
 4. 10 points
  Nä, jag läste inte länkarna, mitt intresse falnade när du började raljera om "PK-ungdomar". Huruvida elbilen är klimatsmart eller inte råder det väl uppenbart delade meningar om. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Jag arbetar med 16-åringar på daglig basis och jag tror att många underskattar deras kapacitet genom att förminska dem till "bara barn". Jag undervisar ungdomar som garanterat slår universitetslektorer på fingrarna inom t.ex. historia och samhällskunskap. Jag tycker bara att det är humoristiskt hur gubbar och snubbar (och ugglor och laxprinsar) blir så gravt förnärmade av att denna 16-åriga tjej, till råga på allt, får synas och tala i miljöer där 16-åriga tjejer normalt inte släpps in. Att det är en av världens 100 mest inflytelserika personer, det spelar liksom ingen roll. Hon är ju bara ett barn. Gnällde dessa herrar när Malala talade i FN eller tilldelades Nobels fredspris? Nä, antagligen inte. För Malala riskerade inte att så fräckt inkräkta på deras privilegierade bekväma förortsliv med törstig SUV, flintastek på grillen och årliga flygresor. Jag skriver f.ö. att hon v-e-r-k-a-r ha det rätt bra. Det är således inget jag tycker mig veta. Hur vet du att hon utnyttjas?
 5. 10 points
  Greta är nog klokare och mer påläst än gemene bakåtsträvande Edge-farbror är jag tämligen övertygad om.
 6. 7 points
  😄😄 Du behöver nog byta tråd (eller forum?) Ismo om du helst vill diskutera och bidra med din kunskap i flugfiskets ädla konst, ha en dialog om hur en fluga presenteras/fiskas bäst, eller berätta för nybörjare varför flugfiske optimalt bedrivs på närdistans så nära öringen man bara kan komma. Här kommer nog alltid många av trådarna domineras av påståenden att det viktigaste som finns är utrustning som är optimerat för att hiva en lina så långt det bara går. Helst åt helvete långt. Tips till netlines-grabbarna: När ni ska sälja in de nya Cortland-linorna till oss alla, jämför alltid med gamla goda Peach istället när ni pitchar här på edge. Peach är för många av oss en riktigt bra lina som väldigt många har fiskat eller fiskar med och känner till egenskaperna på. Den kan man köpa för ca 550SEK (Bogdan m fl) och den passar många spön och fiskesituationer. Blir mycket mer intressant att höra vad ni tycker är bättre med Troutbossen mot en Peach och om ni t ex rekommenderar oss att köpa en troutboss(dyr) istället för två Peach(billiga) för att optimera vårat flugfiske. Istället för att fortsätta slakta SA, RIO m fl vilket vi alla redan vet ni tycker bara producerar bajslinor. Att skjut är det viktigaste i flugfiske har vi förstått att ni tycker för länge sedan. När ni jämför linor generellt - ge gärna era jämförelser så optimala förutsättningar som möjligt så blir det intressantare. Alla vet ju t ex vilken stor betydelse vikten på en lina har så varför inte förklara fördelar och nackdelar med en Troutboss i klass 5 jämfört med en Peach i klass 6? Så blir det inte äpplen och meloner hela tiden. Och jag lovar att vi alla vet att vikten och coatingen på Troutbossen gör att den är lätt att hiva långt länge. Jättelångt jättelänge. Även om ni tycker vi är skittröga som inte bara köper en hög med troutbossar hela tiden. Om någon tycker att Troutbossen inte är bäst för deras fiske och gillar andra linor bättre - försök acceptera det. Vet att det är jobbigt som fan, men testa att lita på att de eventuellt är vuxna människor som vet sitt eget bästa. By the way, det kläcker ute så glöm ej att fridrifta kläckare till vakande öring. Vilket blir min huvudsysselsättning imorgon 😉 Och det viktigaste av allt - Ha det gött alla!
 7. 7 points
  Det hör till s.k. anständighet att man redovisar sina kommersiella lojaliteter när man deltar i ett forum som detta. På en del forum t.ex. Diy Audio ; -USA baserat forum med 458 000 medlemmar runt hela världen, är det ett krav. Det kan vara lätt att räkna ut varför: läsaren bör beredas möjlighet att väga informationens värde; om den tycks färgad av ett egenintresse för ekonomisk vinnings skull eller om skribenten är oberoende av att vinna något ekonomiskt på vad denne skriver? Det handlar om ärlighet och förtroende. Citat:"En som säljer en viss produkt och pratar för sin sak behöver inte tala osanning. Ändå så är det så som det uppfattas." Så behöver det naturligtvis inte vara! Välgrundad och faktabaserad information kan den (oberoende person) som läser något från en skribent med ekonomiska intressen i en vara eller tjänst; - där kan faktiskt läsaren i de flesta fall själv avgöra vad som är relevant eller inte. Men att lojaliteter redovisas är en förutsättning för den processen. Då det gäller Cortlands linors överlägsenhet får var och en bilda sig en uppfattning....Vanligtvis brukar skribenter som ni "Cortlandare" inte tjäna på att dissa andra märken. Det blir ju inte trovärdigt om läsaren har goda erfarenheter av det som nedvärderas. Det här är ganska elementära kunskaper då det gäller marknadsföring; vilket de flesta nog känner till.
 8. 7 points
  1. Klimatförnekare hör hemma bland flat earth människor o andra foliehatts galningar. 2. I synnerhet som fiskare ska man känna skam. Man skiter där man äter. Värme o längre mer extrema/torkor slår hårt mot framförallt öringfisket i södra Sverige. Om modellerna slår rätt är väl det vad som väntar ännu mer av(även om det ibland blir mer nederbörd än nu). Känns stundtals lönlöst o lägga alla timmar ideélt på biotopvård häromkring om framtiden är så dyster som den ser ut. Hoppas jag har fel.
 9. 6 points
  Förlåt mig men vad exakt visar det där kastet? Alla linor är spikraka precis när de har landat.
 10. 6 points
  Jag har inte följt tråden slaviskt så du kanske har nämnt det redan, om inte så vore det nog schysst att förklara att dina råd angående linor har ett egenintresse då du själv tycks involverad i försäljning av just Cortlands linor. Det gör att åtminstone jag drar öronen åt mig en aning. Detsamma gäller andra medlemmar på forumet som är involverade i märken, jag ser deras råd och åsikter som partsinlagor. Visserligen besitter ni en stor kunskap och kan hjälpa till mycket men jag tycker att det är på sin plats att vara mycket tydlig i sin roll här.
 11. 6 points
  Man behöver inte hålla med, det är ok 😀. Jag förstår hur du tänker. Jag arbetar som lärare, de är inte högavlönade, men jag har så jag klarar mig. Mycket beror det på att jag inte omger mig med just skotrar, fyrhjulingar och dyra bilar (som i princip alla mina grannar). Jag åker en 10 år gammal Toyota Aygo som drar 0,45 l/mil btw. Jag åker heller inte utomlands om det inte är helt nödvändigt ( för 6 år sedan åkte vi med svärföräldrar då de fyllde 60, innan det hade jag avböjt många resor). Vad jag menar är att det är mest en mental process när man ska ställa om till ett hållbarare sätt att leva. Ja, man måste lägga ner en del grejer, men man får också pengar över när konsumtionen går ner. Det är lite som att sluta snusa, det måste komma inifrån, och MP har den otacksamma uppgiften att driva igenom förändringar som faktiskt inskränker på det allra heligaste, konsumtion. Allt gott Staffan
 12. 6 points
  Ok, nu kan ni slänga era grafen-spön också. 😀 Borofen är det senaste. https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=15872
 13. 5 points
  Slog till på detta då jag kände att jag behövde ett spö i den längden och klassen. Tänkte här skriva ner mina första intryck. Kan börja med att Marcus på namproducts ger bästa möjliga service. Spöt kommer i en blå/grå corduratub med gott om plats för spöt, till skillnad från många av dagens aluminiumtuber. Det ligger i en blå/grå socka också den väl tilltagen med gott om plats för spöt. I mina ögon är spöt snyggt med sina svarta komponenter och den råa klingan, inte massa onödigt lull lull. Spöt känns lätt och har ett härligt djup när man vibbar på det. Återkommer när jag provat med lina och fiskat lite med det. Uppdatering 20190525 Körde en snabb sväng till ätran för att få testa spöt. Körde med scandi body från Rio och tip från hardy, det hela landade på ca 29g och kändes väldigt bra. Man kan säkert gå både upp och ner ett par gram utan problem. Svårt att beskriva aktionen på spöt men det böjer sig långt ner mot handtaget och känns kraftfullt, toppen något styvare. Lyfta linan för nytt kast var otroligt lätt, lite för lätt till en början men efter några kast så satt det där.
 14. 5 points
  Ser att tråden vilat lite så jag får väl försöka skramla liv i den igen. Nyfiken och intresserad av Sage's RPL och LL spön från tiden man var flitigaste fiskare. Just RPL490 är spöt jag använt mest och fortfarande tycker om, hoppas tråden kan vakna till liv igen och kanske några spön kan hitta till en ny ägare. Hade glömt min 490 i en blöt spöstrumpa omsorgsfullt instoppad i sin tub, nästa vår tog jag ut mitt spö och möttes av en RPL med grönt plyschhandtsag 🤣 det hade växt mossa på min ögonsten. Det var inte speciellt svårt att skrubba korken ren igen och olja in rullfästet, så min RPL får nog stanna kvar så länge man kan röra på högerarmen gissar jag. Mina ögonstenar som gärna hittar fler kompisar av samma tid.
 15. 5 points
  Sage SPL Center Axis "ought weight" #0 Hur många av oss är det som fiskar ultralätt #0-2?
 16. 5 points
  Jag är i alla fall också väldigt nöjd med min #3 Smallstream tills vidare - oavset priset. Tar man med priset i ekvationen blir det bara topp betyg - man får ju lätt den tanken att man med andra linor får lov att betala rejält för deras reklam budgetter. Dom flesta linor i dag har ju ett, för producenterne, hyggligt pris... (ursäkta stav fel och udda formuleringar - jag är dansk och har lärd mig själv att läsa/tala/skriva svenska) Jesper DK
 17. 5 points
  Känns som att Cortlandsekten är immuna mot andras åsikter så jag försöker inte ens. Till andra som är nyfikna på att prova Barrio kan jag säga att dom är varken bättre eller sämre än mycket annat. Har haft en GT90 samt en Smallstream och båda är bra linor, Smallstream är nog den bästa kortklumpslina jag provat.
 18. 5 points
  Delar inte uppfattningen att alla linor har problem och att Barrio skulle vara kass. Det framställs ju inte som en smaksak direkt heller. Har haft ett halvdussin Barrio. Även den äldsta av linorna håller stilen fint fortfarande. Coatingen är mjukare än några av mina andra linor men ungefär samma som ytterligare några. Har haft däremot haft problem med både coating och linminne på en Cortland lina 2017 men skulle inte dra några stora växlar på det, är nöjd med mina två Classic Peach, t ex. Har ett antal favoriter i Rio’s, SA och Barrios sortiment och har några Airflo, Loop, Guideline och Sage linor som jag använder och är hyfsat nöjd med men har säkert gått igenom lika många, Cortland inkluderat, för att hitta dit. Har dragit den personliga slutsatsen att det är lite kvalitetsskillnad mellan linor och linor. Oftast syns det på priset. Inte alltid. Tillverkarna har olika designfokus och egenheter som är utmärkande. För alla märken jag provat finns det dock oftast någon som fått en måndagsex och postat om det på nätet. Har dock inte funnit att Cortland skulle utmärka sig mer positivt än andra. För mig har det varit tvärtom, men det beror på att jag tycker taperingarna på några av de linor jag prövat varit otilltalande och andra tycker säkert de är fantastiska av samma anledning.
 19. 5 points
  Det viktigaste är att släppa ut mindre. Flygresorna är extremt billiga nu för tiden, så att vara emot en flygskatt pga fördelningspolitik känns lamt. Det är ingen mänsklig rättighet att flyga till Thailand.
 20. 5 points
  Du har rätt Tyto, det kan ses som hedervärt, men inte nödvändigtvis. Man kan ju se det som desperat. Däremot tycker jag att du hamnar lite snett när du påstår att man inte kan påstå att hon har fel. Visst kan man det. Du gör även kopplingen, om man ser tillbaka i din argumentation, att dina invändningar har ett samband med hennes ålder. Hon gör precis som du, hänvisar till forskare - inte till egen kunskap. Skillnaden mellan dig och Greta förefaller vara att du hänvisar till en professor som gissningsvis har kollegor som tycker som han, medan Greta hänvisar till FN:s klimatpanel som bedrivit och bedriver omfattande forskning just om klimatet och har kommit med rekommendationer om nödvändiga åtgärder. Där ingår 'fler professorer än du kan säga'. Visserligen kan de många ha fel medan en har rätt, men om man tillämpar vetenskaplig metodik är detta sällan fallet. Även FN:s klimatpanel säger att 'man inte kan dra några slutsatser av enstaka klimathändelser'. Vad man däremot har gjort är att bedriva extensiv forskning som lett till att man funnit mängder av resultat som sammantagna pekar i riktning mot den slutsats man kommit fram till. Det står var och en fritt att avfärda detta och istället sätta sitt hopp och sin tro till professor Bengtsson. Själv har jag tyvärr varken tro, hopp eller tillräckligt mycket kärlek men jag skulle hellre ha med mig Greta än Bengtsson på fisketuren. Nu är det dock inte någon av dem detta handlar om - för mig.
 21. 5 points
  Vilka är ”motståndarsidan” du pratar om? Den enda motståndarsida jag stött på är flabbhögern som är pissförbannade på en 16-åring. En i stort sett enig forskarvärld är annars överens om att klimatkrisen är en kris. Temperaturen ökar. Isarna smälter. Tack för mig.
 22. 5 points
  Planerad start för försäljning av Sveaskogs kort är måndag 6 maj. Det skulle egentligen rullat igång idag men det dröjer alltså några dagar till. De senaste åren har inte Byske FVO lagt några pengar på fiskevårdande åtgärder utan har sett bevakningen som fiskevård. Svea har gått ut med att de kommer att lägga 50% på fiskevård. Därför är det uppenbart för oss sportfiskare vilket kort vi ska köpa så länge det finns två parallella kort att välja mellan. Dessutom är alla Sveas kort billigare
 23. 5 points
  Trodde annars att röda tråden var att allt utom Cortland är skit 😄
 24. 4 points
  Och inte ens när sån forskning finns kan man hävda annat än just det att den skjuter bättre eller flyter bättre. 99% av oss fiskare bedömer nog hur bra en lina är efter om den känns bra, en helt subjektiv känsla alltså som inte går att mäta.
 25. 4 points
  Hur många trådar ska det skapas om den här jäkla linan? En del älskar den, andra tycker att den är helt okej och några är missnöjda. Det är inget revolutionerande med den liksom. Tung, hal coating, visst problem med minne och en standard allroundtapering. Ok, det räcker väl så.
 26. 4 points
  Scott GS 773-4, Hardy Featherweight
 27. 4 points
  Som sagt, jag har inte haft några gnisselproblem med Barrio, som jag fiskat med ungefär 80 fiskedygn/år de senaste åren. Har provat mängder med linor under mina femtio år som flugfiskare, och jag minns lättnaden när jag övergav Cortland för ett annat märke 1980. Slutade rengöra o polera linor för trettio år sedan (vill minimera användningen av kemikalier...) och har ändå inte haft problem med Barrio. Kanske är det så att jag bara fiskar i rena vatten, vad vet jag? De får tom ligga kvar på rullarna över vintern - sträcker finfint ändå, behöver inte ens dra dem, som jag alltid fick göra med bl a Cortland. Men var o en blir salig på sin tro
 28. 4 points
 29. 4 points
  Jag har låtit Urberg genomgå det ultimata elddopet - friluftsundervisning i gymnasieskolan. Pinnarna pajade direkt. Stor skillnad där jämfört med ett gammalt Haglöfstält som vi använt i nästan 10 år. Dock finns det ju ingen vettig människa som misshandlar utrustning på ett liknande sätt. Tar man det bara lite lugnt med grejerna så borde tältet kunna funka fint, iaf under icke-extrema förhållanden.
 30. 4 points
  Waterworks designade Sage´s 3000-serie rullar och "center axis" konceptet. Rätt tydligt när man jämför deras egen Purist serie, typ samma rulle fast ännu mer minimalistisk. Båda rullarna är grymma, men Sage rullen har fördelen att linan inte fastnar lika lätt mellan spolen och ramen! Waterworks köpte sedermera (-98) Lamson av Sage och blev Waterworks-Lamson.
 31. 4 points
  Oj oj oj vilket fint förstapris jag delade ut till @dues ikväll😎 och fantastiskt roligt att en så duktig kastare vann priset👍
 32. 4 points
  Analysen är inte så tokig, möjligen beror det på att folk väljer att inte tro på dem (MP) . Varför? Vem vill ha ett parti som inskränker människans rätt att köra bil, skoter, fyrhjuling, crosscykel, båt, vattenskoter och allt annat fossildrivet? Jag bor på landet, 8 mil fram och åter till jobbet. Jag hade gärna sett att bensinen kostar det dubbla och att Thailandsresan kostar det tredubbla.
 33. 4 points
  Notera dock att Piers står utanför det vetenskapliga systemet. Han når sina slutsatser med en egen metod som han inte publicerar. Det räcker så för att diskvalificera honom från alla chanser att bli tagen seriöst. Därmed inte sagt att hans åsikt just i den här frågan behöver vara fel för det, men personen som knåpade ihop och spred den där bilden har nog ingen större koll på eller respekt för den vetenskapliga processen.
 34. 4 points
  Så du ser aldrig kläder med primär målgrupp mixas och användas av andra målgrupper? Fiskare som använder jackor primärt för skidåkning? Fiskare som använder kläder för jakt? Cyklister som använder kläder för skidåkning? Skoteråkare med skidkläder? Pimpelfiskare med skoterkläder? Det görs ju precis hela tiden mellan alla möjliga olika målgrupper. Och idag är skoterkörningen utvecklad till en fysiskt aktiv sport där rörlighet, vattentäthet, hållbarhet, andningsfunktioner är i första rummet. Låter de egenskaperna vettiga och användbara för fler aktiviteter än skoterkörning? Precis som du skriver så finns kläder avsedda för varierande friluftsliv. Dagens skoterkörning ÄR aktivt friluftsliv med kläder utvecklade för exakt den fysiska aktivitet du efterfrågar. Så ta och vidga vyerna lite och lär dig uppskatta råd och tips som går utanför dina nuvarande vyer. Det kan vara utvecklande och givande och dessutom kan det ge andra en mer välvillig inställning att vara trevliga och hjälpa till med råd och tips om du låter bli att håna och använda popcornsymboler när någon försöker diskutera på ett seriöst sätt med dig. Det raljerandet du använder dig av gör bara att man blir fientligt inställd till dig och inte alls intresserad av att vara schysst eller diskutera med dig. Lägg ner det, det är jävligt onödigt helt enkelt.
 35. 4 points
  Om du hade klickat på länken där så hade Soros dykt upp. Mitt svar följer en röd tråd. Soros är säkert en helt ny bekantskap för dig men inte för mig. Jag har ägnat många timmar åt att ta reda på vem han är och vad han har ställt till med. Sen ser man denne man tillsammans med Greta, mer bevis behöver inte jag. Det är inte mycket konspirationer och påståendena är ingenting som jag har hittat på. De som känner till Herr Soros vet att det jag säger stämmer. Du kan kolla på Wikipedia, t.o.m de bekräftar de flesta av påståendena. En 16-årig tjej för landets talan i otroligt tungt ämne som klimatfrågan. Det händer bara i Sverige. Jag nämnde Professor Lennart Bengtsson som är en av de ledande forskarna i världen på klimat-frågan. Hans påståenden är inte i symbios med Gretas. Ni väljer att tro på Greta, Fine, det får ni gärna fortsätta göra. Jag ifrågasätter inte Gretas intentioner, funderar bara varför ett barn ska föra vår talan i klimat-frågan!? Vad kommer härnäst? 15-åriga Nettan som läxar upp oss för den kommande bankkrisen?
 36. 3 points
  Nja, håller tyvärr inte med. Optimerat är mer ett sätt att sälja linor. Jag anser att spö idag inte kräver extra vikt. Då är spöna underklassade och jag köper inte dom. Ska jag ha ett spö i klass fem och det kräver en klass sex Lina, är det då ett klass 5 spö? Nej, inte om man går efter aftm, vilket jag gör. Då är spöna också i de fall jag kollat underklassade och då köper jag ett rättklassat spö. Allt handlar inte om skjut och att kasta långt. Presentation , tex är enligt mej mycket viktigare och fast jag kan kasta lite längre så är mina fiskar sällan tagna på kast över 15 i längsta fall 20 m. Undantag, kustfisket någon enstaka gång på sommaren. Oavsett vilket system vi använder oss av så föredrar jag en klass 5 eller 9-10 g till mitt fiske så är det ju just det jag vill ha. Det ändrar inte de fysiska förutsättningar när det kommer till vikt. Aftm klass 5, vikt 9,1 g med passande Lina enl aftm. Skitfiske😁
 37. 3 points
  Min MPX är rak direkt ur kartong och utan såpa BOOM ; )
 38. 3 points
  En lina man måste sträckas inför varje fisketur går fetbort för mig, jag har ingen lust att hålla på med sånt när det vakar tio meter ifrån mig.
 39. 3 points
  Känner för en gångs skull att någon prickat in mig! Jag borde verkligen inte få uttala mig om något egentligen inom fiske! Jag gör väl knappast det heller egentligen.. Men jag har favoritspön, och linor som känns bäst för MIG! Viket jag gärna diskuterar med mina vänner. Och det sjuka är att jag ofta får ganska bra med fisk. Det trots att jag till stor del fiskar med linor som sågas i denna tråd av kastare som troligen uppfyller kraven att bedöma tex. en bra lina. Det sjukaste av allt är att jag tror ganska många flugfiskare är som mig och fiskar med grejor vi trivs med även om vi inte fattar att dom inte är bra ...:)
 40. 3 points
  Polarn har använt ett Urberg 2-manna tunneltält (vettefaan vad det heter) i fyra säsonger utan några som helst problem. Kanske max tjuge nätter per år och mest i fjällbjörkskogen. Han verkar jävligt nöjd. Har sovit en handfull nätter i den också. Konstigt nog har jag vaknat med ruggig huvudvärk och så har det luktat bakfylleas uttav satan i tältet i princip varje gång...
 41. 3 points
  Är väldigt förtjust i denna kombon =)
 42. 3 points
  Fiskar samma rulle på ett Sage TXL#00. (Konventionellt rullfäste) Tror de är på bild i förstainlägget på tråden faktiskt. Edit: här också nu...
 43. 3 points
 44. 3 points
  Premiär för våran nya mini serie! Longing for trout ep1 I länken nedan https://youtu.be/IXfHaBG81Ck Längtan efter flugfisket kan bli väl så lång ibland här uppe i norr.. Här är en film om förra säsongens väntan.
 45. 3 points
  Efter all restaurering har vi nu fått till ett begränsat fiske i Mörarps naturreservat. 15/5-15/6 om vädret tillåter. 2 fiskare om dagen, 200.- kronor och catch och release. Kortet kan köpas hos iFiske, Borås Öresjö, köp fiskekort, så kommer specialkortet längst nere. Passa på och få en liten Norrlandskänsla i våra sydliga trakter. 🤗 Sträckan gränsar direkt till Öresjö där öringen kan mumsa på sik och siklöja. Man kan också köpa billigare kort längre upp på FVO Gingri- Ön, även där har vi fiske på öring i tilltalande natur. Där kan det fiskas hela sommaren och inga begränsningar angående antal fiskare. Ingen större trängsel heller. Vidare så har Vattenfall långt gångna planer på fiskväg förbi Spetsfabriken, vilket så småningom leder till en fiskesträcka på ca 5km efter grov och mindre grov öring.
 46. 3 points
  Jag tycker ändå att det känns konstigt att debattera Greta istället för klimatfrågan. Det är något jag tror att hon skulle tycka ytterst illa om. Dessutom, om man oroar sig för barn som far illa kan vi nog alla hitta flera, närmare oss än vad Greta är, som vi både kan oroa oss för och engagera oss i. Den där fiskaren Yves Chouinard som tjänar en massa pengar på naturfjantar, ska vi inte misstänkliggöra honom också när vi ändå håller på? De positiva saker han gör med en del av sina pengar - är inte det ren egoism? Världen är inte grön - den är svart eller vit!
 47. 3 points
  Ja, ett debattprogram i SVT skulle vara vädigt intressant att se. Risken är dock överhängande att vi skulle få den vanliga uppställningen med 90% rödtröjor i panel och publik.
 48. 3 points
  Vafan....vet ni hur jävla dyrt de eee me 🍿🍿🍿🍿???
 49. 3 points
  Svårt att säga vad man "ska känna", inte så meningsfullt heller. Man känner vad man känner oavsett vad någon annan tycker. Tycker du att det känns fel att flyga, så låt bli. Flygplanet släpper inte ut mindre för att du uttrycker din skam. Det är lagligt att flyga och miljöavgifter och skatter ingår i biljettpriset, så staten har inget emot att du flyger. Om du vill begränsa dina utsläpp men ändå flyga på semester så får du kompensera på annat sätt. Det är helheten som räknas och det finns massor att göra. Gå, cykla, ro eller paddla istället för att åka fossildrivet. Laga eller köp begagnat. Om du måste köpa nytt, köp miljövänligt. Den mesta koldioxiden kommer faktiskt från avskogningen och inte från fossila bränslen, så plantera mer och avverka mindre! Rösta på ett parti som bryr sig.
 50. 3 points
  Strömmarna öppnar 15 maj, och Bollnäs är ju inte jättelångt norrut, så jag personligen tycker fisket brukar vara helt ok tidigt på säsongen, främst i juni. Senare på säsongen fiskar jag sällan hemmavid när resorna norrut tar över. Fisket är väl avhängigt våren i övrigt, och hittills har det varit förskräckligt "bra" väder för årstiden, så svårt att säga. Senaste åren har man ju fått stänga senare på sommaren pga hög vattentemp. Men initialt så brukar det funka bäst med nymffiske tills dess att kläckningarna kommer igång. Jag har för egen del bärgat mina största viktorior tidigt på säsongen. Personbästa på öring i "klumpen" togs premiärdagen -17
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...