Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/27/2015 in all areas

 1. 5 points
  För en tid sen skrev jag ett inlägg som handlade om hur fisket bedrevs i Kamlunge. Jag skrev det i väldig affekt då jag kände mig ovälkommen att fiska där och då. Idag träffade jag en som tagit illa vid sig, dels av mina formuleringar men oxå av att ha blivit utpekad som rovfiskare. Nu har jag inte haft chansen att träffa alla som fiskade vid den aktuella tiden men många hänger här på Edge så det kanske finns en liten chans att ni råkar läsa detta. Jag ber om ursäkt för mitt utfall och min reaktion. Jag ber alla er som tog illa vid sig om ursäkt. Tyvärr hade jag inte slagit på hjärnan innan mina påhopp hamnade här på Edge och handlade helt och hållet på reptilinstinkt. Så alla ni som på något sätt tagit illa vid sig, känt sig kränkt eller blivit orättvist beskylld för nåt som man känner ligger långt ifrån sanningen, alla er ber jag ödmjukast om ursäkt! Mvh Lasse
 2. 1 point
  Jag har ingen aning om källan till konflikterna men jag tycker det är starkt av dig att stå upp och erkänna ett misstag. All respekt till dig för det, få gör det!
 3. 1 point
  Den som påstår att en lax per säsong räcker får antingen väldigt stora laxar eller äter väldigt lite lax. Att ta upp några fina matfiskar per säsong är en vital del i åtminstone mitt laxfiske. Därmed inte sagt att man ska klubba allt som kommer i ens väg. Väl genomtänkta kvoter, regler och rekommendationer löser problemet i de allra flesta fall. Har svårt att tro att laxen i en älv som Torne skulle kunna fiskas ut med spö.
 4. 1 point
  Lite skrämmande att det slaktas så mycket lax i älvarna,fattar inte varför räcker vell med en lax per år och person.Sen tycker jag att camper samt fiskevårdsföreningar som tillhandahåller frysar vid laxälvar måste tänka till lite extra,dom ser ju själva till att det tas upp lax i mängder i onödan.Inga frysar vid älvarna så är det inte lita lätt att spara fisk.Jag hoppas att vi är sportfiskare inte fyllafrysen fiskare.Blir det inte bättre på den punkten så kommer laxen att ta slut. Fattar inte att en del bara tänker för stunden.Vi fiskar faktist på lekfisk som ska produsera nya smolt.Ibland undrar jag om vissa tänker allt som simmar som mat. Prova gärna att återsätta lax eller annan fisk det är en skön känsla när dom simmar tillbaks. Tomas
 5. 1 point
  Måste tyvärr instämma med dig Hannu, nu ligger inte laxfiske längre mig varmt om hjärtat men har ytterst goda kontakter vid några av våra laxälvar där det inte (i många fall) existerar något ekologiskt tänkande över huvud taget. Har även spenderat några år i Kiruna(jobb) och där sitter öring/röding fisket för frysfylling många gånger djupt rotat, vilket är skrämmande 2015.
 6. 1 point
  Ja, det är kanin. Du ser hela mönster- och bindbeskrivningen om du följer länken: http://www.fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=4350&pic=7c1449f3134400b59c26772a31ea6a77.jpg Det går ju inte att klistra in länkar längre så man måste skriva in dem manuellt. Fram för kortare länkar!
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...