Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/20/2016 in all areas

 1. Vilken är eran favvopryl när ni är ute och fiskar? Ett gammalt, anrikt splitcane eller mormors gamla stämpelyxa. Detta är min. En snart 30-årig kaffepinne som åldrats med större värdighet än mig. Jag skulle bli okontrollerat ledsen om jag tappade den.
  2 points
 2. Pärlan..som inköptes för första sommarlovslönen..och som är still going strong....best money spent...ever!
  2 points
 3. 2 points
 4. +1 på den! Svårigheten är att välja original eller basturökt (så jag brukar köpa båda).
  2 points
 5. Jokkmokks falukorv! Ohotad etta!
  2 points
 6. På ica finns det en nice bockwurst med 88% kött. Påminner lite om Jokkmokkskorv original i smaken. Vardagsgott!
  1 point
 7. Tycker faktiskt den är för god för att tillaga! Äter den helst rå!
  1 point
 8. Den kan sitta över kroken och tuben eller så sätter man en bit slang bara över kroken och då blir den en löst hängande krok, alltså slangen sätter inte ihop kroken med tuben. Båda alternativen kan vara rätt.
  1 point
 9. Wow. Detta börjar ju likna en vuxensida. Tack för hjälpen.
  1 point
 10. Tillfälle på spön i fiskeshopen Mörrum. Dra ett mail till dem och tinga. Fri frakt inom Swe.
  1 point
 11. Oavsett om man bor i tält, stuga eller gör det på turen är det inte så jobbigt att koka pasta. Brukar köra detta som är enkelt, snabbt, gott och mättande. Pasta (valfri) , en burk pesto (basilika), strimlade soltorkade tomater och parmesan. En annan snabb variant som jag brukar köra med är en burk Weight watchers linssoppa där jag blandar in antingen kokt wienerkorv eller stekt chorizo. Linser mättar bra och korven ger extra smak, speciellt chorizo naturligtvis.
  1 point
 12. Hej! Har en fundering på att bygga en enkel kallrök för en billig slant! Såg att det finns färdiga "fat" med ett värmeelement som man lägger flis/spån i och sen kommer värmeelementet att göra så att det alltid glöder men aldrig brinner med öppen låga. En sådan får man betala ca 400 kr för. Sen bygga en låda, ca 60x60x60 cm i obehandlat virke där man ställer in detta "fat" i botten och startar rökningen. Givetvis får man experimentera lite med storlek på skorsten och liknande, men då jag redan har virket till det här så skulle jag komma billigt undan tänkte jag. Ni som har erfarenhet, skulle det fungera för enklare rökning av fisk och kanske en och annan mindre köttbit? Det känns som att man inte alltid behöver de dyrare rökaggregaten och pumparna, samt ett styrsystem till det hela! Dessutom så skulle en sådan lösning inte kräva en separat eldplats och rökbox, utan det blir allt-i-ett, och värmeutvecklingen borde inte bli ett problem. Skulle värmeutvecklingen göra att det blir varmare än 30 gr i boxen så skulle man kunna montera en automatisk öppnare likt de man har i drivhus, som öppnar en lucka när temperaturen går över en viss nivå. En sådan öppnare kostar någon hundring, men måste det till så får det ju bli så! Vad tror ni? Kommer det att fungera eller missar jag en massa viktiga moment? Rökfat -> http://www.jula.se/catalog/fritid/fiske/fisketillbehor/rokskap-och-roklador/kallrok-776005/ Öppnare -> https://www.bauhaus.se/automatisk-fonsteroppnare.html
  1 point
 13. Har kört med denna ett bra tag och den är klockren innan använde jag avklippta silikon,tub bitar men denna har tagit över helt. Gillar den runda fronten dels mycket snyggare än en avklippt slang samt den är alltid klockrent rakt mot tubens bak. https://mistpool.com/product_info.php?products_id=1660&cPath=129_24_94
  1 point
 14. Min Yamaha 6 hk -91 var också borttappad, men har nu hittat hem igen efter en period av hemlöshet i Svensbyn och Jokkmokk, skönt!
  1 point
 15. +1 från mig också men jag föredrar den hemma i semesterköket tillsammans med stuvade makaroner. Egentligen behöver jag inte äta något annat när jag är uppe där. Helst den basturökta förresten.
  1 point
 16. Jag har börjat släpa med mig ett isterband eller två samt ett paket Ramselebacon (Trångsvikens chark): dödlig kombo!
  1 point
 17. 14 fotare är kanon, men ett 15 fotare är bättre. Klass 8 eller 9, skulle gå på 9 eller 10, att gå med lätta spön blir oftast tungt i längden. Att gå från klass 7 till 8 spelar inte direkt så stor roll. Spelar nästan större roll om det är ett snabt eller långsamt spö. Hardy Demon äger! Även Greys har kanon spön, är i grunden Hardy. Men det är så många bra spön idag så det spelar inte så stor roll längre.
  1 point
 18. Guida ett par belgare i forsen hemmavid förra veckan och fick ett färdigt pack med sex olika trappister av dem som vi avnjöt vid stugan i helgen. Helt fantastiskt goda. Kanske att Achel var den bästa men det hade nog behövts ett målfoto för att avgöra den här gången.
  1 point
 19. I artikeln står att fisken väger mellan 170 och 300 kg. 30000/190 = 157,89. Så om snittvikten är högre än 157,89 kg har man överskridit kvoten.
  1 point
 20. Nu är det ju som så att arten förvaltas av ICCAT och de har tilldelat Norge en kvot på 30 ton... Hur kan det så vara fel att personerna ombord i denna båten gör sitt jobb? Kopierat från en artikel på nrk.no 2014. Miljøvernorganisasjonen WWF sier det ikke nødvendigvis er noe problem at Norge nå forsiktig begynner å fiske tunfisk igjen. – Nå har man endelig begynt å sette kvoter som følger havforskernes råd. Disse kvotene er satt slik at bestanden fortsatt skal kunne vokse, sier Fredrik Myhre, fiskeriansvarlig i WWF. I en ideell verden ville WWF gjerne sett at man fullstendig lot være å ta ut makrellstørje frem til bestanden hadde vokst seg større enn den er i dag, men Myhre har forståelse for at man ikke gjør det. – Det er flere andre hensyn å ta, deriblant situasjonen i Europa. Det er mye arbeidsledighet og dette fisket skaper verdier og arbeidsplasser. Vi gleder oss nå over at kvotene blir satt etter råd fra havforskerne, sier han. Han forteller at det blir satt strenge krav til fiskerne som skal delta i fisket, både norske og andre lands fiskere. – Det kreves blant annet 100 prosents observasjon, det vil si at det er en observatør på hvert fiskefartøy. Fiskerne må også rapportere inn informasjon de får gjennom fiske til forskerne. Aller helst vil vi at forskerne skal være med ut på fiskefartøyene, sier Myhre.
  1 point
 21. Man kan använda en silikonslang som man trär på tuben och sedan för in kroken i så blir det som en fast krok vid kast och fiske. När man sedan drillar så lossnar kroken och fungerar som löst hängande. Det finns många varianter på denna typ av rigg... Finns säkert många åsikter om vad som är bäst vid kast, fiske, drillning osv men tanken är i a f att fisken ska få mindre "hävarm" när kroken inte sitter fast i flugan. Själv tycker jag det fungerar bra med löst hängande krok och utseendet på flugan tilltalar mig, när den är kort och kompakt. Det där verkar dock gå i cykler så snart vill jag väl ha långa, mindre kompakta kroppar på tuberna... Den lilla plastpluppen som man trär över krokögat finns, naturligtvis, också i en massa olika varianter men enklast och billigast är att kapa upp små bitar av plasttub i lämplig strl(large?). Bränn sedan ena änden på den så det bildas en liten kant. Kanten har man sedan vänd mot flugan så bildas ett fint stöd. Plastpluppen har alltså till funktion att hålla knuten på plats på kroken och att styra den rakt bakom tuben. När man sedan är och fiskar så har man med sig ett gäng plastpluppar i olika färger och kan med hjälp av dem ändra färg på flugekipaget efter förhållande och tron för stunden... Hoppas detta hjälper och lycka till med förhandlingen! Ps. Fiskar sällan med enkelkrok men principen är ju densamma oavsett krok.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...