Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/18/2017 in all areas

 1. 2 points
  Jag är en sucker för gamla vintage rullar och tyska DAM har gjort några riktiga stridsvagnar som kommer att överleva i generationer och är väldigt stabila och välbyggda. Den här 200 grams pjäsen passade så fint på mitt Ted Simroe klass 6, både i balans och på något sätt i utseende. Ser ut som en gammal svarv från ASEA och har en snillrik broms med en ratt med en tjock fjäder i som bromsar upp spolen förvånansvärt mjukt.
 2. 1 point
  En upp i norra idag (c&r) ca: 50 cm. Jag vadar och upplever det som att dom inte kommit in på grundvattnet ännu. All kontakt var över djupare vatten.
 3. 1 point
  Tror somliga skulle behöva lära sig hur en Europa 12:a blir till den hårda vägen.
 4. 1 point
  Det är alltid så irriterande när änder låter ankungar bete sig på det viset, änder verkar inte ha någon respekt för naturen nu för tiden...
 5. 1 point
  Jo, blir ganska svårt att få dem från land. Det är ju en fisk.
 6. 1 point
  Gjorde ett försök att fota stjärnhimlen. Inte mer än 25 sekunder slutartid rekommenderas för att undvika att det istället för stjärnor blir streck pga "dygnsrotationen"
 7. 1 point
  Jägarförbundet är betydligt mycket större än Sportfiskarna. Sportfiskarna organiserar cirka 60 000 medlemmar varje år medan Jägarförbundet ligger på runt 200 000 medlemmar. Mao har dom en starkare röst. Antalet medlemmar i Sportfiskarna styr med andra ord hur stark talan som kan föras. Säl och skarvfrågan har inte skötts snyggt från början och det har mer liknat ett krig än saklig debatt. Därför är frågan extremt svårarbetad i dagens läge och väldigt polariserad. Men att säga att Sportfiskarna inte gör något är inte sant. De senaste två åren har handlat om att komma till bukt med frågan i en geggig värld av osämja (utan saft och torra bullar). Det går framåt, men sakta. Se länk till policy. https://www.sportfiskarna.se/portals/sportfiskarna/PDF/kunskap_fakta/Sportfiskarnas policy för säl och skarv - slutlig.pdf Personligen tycker jag det har blivit mycket mer öring sedan några år tillbaka. Dock lyser giganterna med sin frånvaro men hyfsat medel i alla fall. Att det finns lokala skillnader är givet, men det blir så när det portioneras ut öring över skärgården. Vissa år får vissa områden lite mer och andra år får andra områden mer och det avspeglar såklart fisket. En konsekvens av utsättningar på en vid sträcka mellan Nynäshamn och Norrtälje. Lägg därtill 34 000 öar som ger olika utrymmen för öringen att "gömma" sig vid. Finns många hot mot öringbeståndet (det vilda och odlade) i skärgården. Ett stort problem är strandexploatering med förstörda vegetationssamhällen till följd och minskad produktion av mindre organismer, tex märlor osv. Överlag är skärgårns ekosystem i stor obalans för alla fiskarter och skarv och säl påverkar i hög grad, det blir liksom ingen "spill over" effekt på bestånden när predationstrycket är hårt. Sen är fisketrycket ganska hårt också. Sen är öringbäckarna långt ifrån "maxade" ur produktionssynpunkt och det är en enorm insats som kommer behöva läggas på dom framöver. Det har arbetats och arbetas fortfarande storskaligt med vattendragen och det blir mer öring men även där går det sakta framåt som alltid med naturen. Ha det fint och skitfiske i höst! Bifogar bild på min toppfisk från de senaste åren. 4,6 kilo, en drömfisk för mig i Stockholms skärgård ano modern tid som jag kämpade väldigt hårt för! En strömmingsglufsare som högg på en grynna en solig vårdag.
 8. 1 point
  Fin morron i söndags när solen jagade bort dimman från sjön
 9. 1 point
  Soluppgång över Borås. Svårare att fota när staden ligger i skugga och kameran vill underexponera pga all soljus in i sensorn och staden hamnar i ännu mer "skugga"
 10. 1 point
  Tänkte städa upp i flugbindningsrummet...... Rummet för flugbindning är också tänkt som gästrum och att städa upp var en av mina "uppgifter" medan den kvinnliga delen av familjen är bortrest. Frun tyckte inför hennes avresa att rummet ska vara presentabelt inför övernattande gäster. Gick in i rummet och band några flugor. Tog bort det som fanns slängt på sängen (mestadels linor) och röjde en gångstråk mellan dörr och säng. Enligt mig så räcker det för några dagars övernattning. Får se när frun kommer hem om det räcker. Har jag tur så blir det inget finbesök och då är det skit samma hur det ser ut i rummet.
 11. 1 point
  Fortsätter på temat att matcha spölindningar men även honungsgulds färgad klinga. En gammal Eagle claw rulle som satt som en smäck på denna Payne 97 taperade skönhet till Splitcanespö. För övrigt det skönaste spö jag kastat med
 12. 1 point
  Alberto Poratelli 8ft i sällskap med VR-design Prince George ti
 13. 1 point

  From the album: fiskegrafik

  Torrnålsgravyr 12,4x10 cm, 2015.
 14. 0 points
  Med andra ord är det båt eller flytring som gäller då :/
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...