Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/30/2017 in all areas

 1. 2 points
  Öring, vild 2,0 kg. tog en Daddy longlegs stl. 14. tafs 0,16 . Spöt ett Hardy Gem Smuggler 7,9" # 4, rullen en Hardy Golden Sovereign 3/4/5. Fångat nära Kiruna i Lappland. Kring 1 juli + - några dagar ( sommaren hade just kommit), var det varje år möjligt att få en del grov öring på torrt ( mycket sländor kläckdes / var i luften just då). Detta pågick i ca. en vecka varje år sedan var det slut, öring fanns men endast mindre; om de större hade övergått till att äta annat eller flyttat vet jag ej. På hösten gick det att få öringar kring kilot igen men inga större. Just denna veckan kring början av juli kunde ge en 3-5 öringar mellan 1-2 kilo på ett par timmars fiske - magiskt och en bra träning för andra fisken, det blir liksom inte så mycket panik med en större öring på torrflugan när du vet att det finns fler. // Steen
 2. 2 points
  Om det finns en rädsla för att det skulle bli fler kvinnor än män i samhället, så trösta er med att det ökar de heterosexuella parningsmöjligheterna hos de kvarvarande männen. Mer östrogen i vattnet ger färre fiskar och därmed mindre fisketid, fast större möjligheter och tid för sex. Personligen är jag så gammal och utlevd att jag hellre fiskar än flörtar. Jag hoppas på fler och bättre reningsverk. Rickard.
 3. 2 points
  Trådstarten efterfrågade ju specifikt kring svenska vattendrag och jag antar att bigsalmons inlägg främst rör sig om Kolahalvöns fiske. Jag vet inte, men jag är mycket skeptisk till att man når samma framgång och storlek på öringar med flugorna och teknikerna i våra svenska fjäll.
 4. 1 point
  Min Puppa i strl. 12(18mm kropp) lr. strl 10(21 mm kropp) ..har en "sörlänning" sista åren..tatt Öringar på nära 4kg/ rätt många mellan 3 & 4kg..i vatten nära Kiruna. Men om det skall kallas "torrt" ..kan en ju diskuttera.
 5. 1 point
  Undrar om det är avloppsvatten som bidragit till könsförändring hos svenskarna också.
 6. 1 point
 7. 1 point
  Instämmer med Trouman. Kroatien!!!! Är där varje sommar i ca 3 veckor. "familjeupplägget" är: 2 dagar strand en dag fiske osv osv osv...så blir alla nöjda och glada. Blir 6-7 hela fiskedagar. Och fisket är sagolikt!
 8. 1 point
  Grymma flugor och grymma fiskar Johan! Kör du dessa som attractor-patterns i vilket vattendrag som helst där det finns öring eller har det funnits något motsvarande att härma/efterlikna/påminna om i vattnen där de gett utdelning? (tänker salmon flies, grandis, gräshoppor etc...) Är grymt sugen på att testa till nästa säsong, fegade ur lite (hade inte bundit upp några, vilket hade hjälpt) och skatade bara lite stora bäcksländor och bamsiga nattsländor förra säsongen. Magert resultat, men jag gav det inte tillräckligt med tid heller...
 9. 1 point
  I Kiruna regionen är det streamers och tubflugor som gäller. Skulle tro att det är max 1/100 som fås på torrfluga, de övriga på fiskimitationer av olika slag och någon enstaka på nymf.
 10. 1 point
  Så här! Skaffa en fiskekompis med samma funderingar och liknande familjeförhållanden. Låt sen flickorna (själva komma på) åka till Mallis och kanske med eventuella barn.Ja och sen åker ni å fiskar vart ni vill!
 11. 1 point
  Kroatien. Kort väg mellan sol och bad i havet och öringfiske. Frankrike, Spanien, Italien - lite svårare att hitta självklara platser med sol, bad, hav och öringfiske i rimlig närhet till varandra men om familjen nöjer sig med värme, sevärdheter och bad i sjö motsv så är det lättare. Finns öring på hela kontinenten, så det går att lösa. Flugfiske i havet kan ju rekommenderas annars - massor av kul arter. Inte för att jag såg någon själv, men polaren såg Dorado och bonito nära stranden på Cypern i höstas t ex.
 12. 1 point
  Fick en liten men blank öring häromdagen i norra. Den tog på en ljusrosa märla i en för vinden skyddad vik. Klockan var åtta så det var fortfarande ganska mörkt. Skönt att spräcka nollan för höstterminen .
 13. 1 point
  Jag slår förstås ett slag för min Skater. Om det är en torrfluga eller inte? Det är upp till var och en att bedöma. Den är i alla fall konstruerad som en flytande streamer och fiskar plogande i ytan. Huggen är både hårda och explosiva. Öringen älskar den! Jag fortsätter med Chernobyl Ant. Snarlik Skatern, men ändå inte. Och slutligen en "riktig" torrfluga: The Terminator. Alla dessa flugor har gett fisk på över tre kilo.
 14. 1 point
  Aktiva skribenter på Edge har kommit och gått genom åren på Edge, men Ismo består! Tillhör själv dom som är inaktiva mestadels, men hade alla vart som Ismo hade det vart ett jävla drag på forumet!!! Numera räcker det ju att kolla förstasidan på Edge nån gång i veckan, förr hade man ju missat ALLT om man sov för länge på söndagsmorgonen då man missat några hundra inlägg...:( Tur det finns någon som kämpar på! Heja Ismo!
 15. 1 point
  "finns flugmönster som besitter magiska egenskaper " VA???? Gör det inte???
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...