Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/21/2019 in all areas

 1. Fick tennisarmbåge nu i vår, mitt under laxsäsongen. Trodde fisket va att glömma i år men efter 2 sessioner med akupunktur och 10 dar med antiinflamatoriskt så är armbågen nästan som ny. Tips, gå till sjukgymnast o be att få testa akupunktur.
  1 point
 2. När har en legitimerad LÄKARE haft rätt????..sällan i mina öron..& jag KOMMER ..ALLDRIG!!!..att besöka en sk. LÄKARE!! Dom är ett skämt. Endast med huvet under armen. Träna bort armbågen efter egen förmåga(efter tips!") Skit i Läkarna...så lär du din egen kropp.
  1 point
 3. Där kom det upp så många elaka kommentarer inom mig så jag vet inte var jag ska börja. ? Men, jag tänker också. Hela, hela tiden. Det som slagit mig genom åren är hur lite många tänker. Särskilt laxfiskare.. Och på storöring. Har nog skrivit det förr: utan tänkande och med slentrianfiske så fiskar man bara bra under få givna förutsättningar. Lite som att det funkar när vatten och väder rättat till sig efter sättet att fiska.. Många glömmer att rätta sig själva efter förutsättningarna. Kanske får man under en laxvecka fiskkontakt varje dag mellan kl 09 och 11 på en viss plats. Man tror att det är bara då de hugger och att man funnit lösningen. Sanningen är nog ofta att förutsättningarna med ljus och temp osv just då på en viss plats passar ens slentrianmässiga fiskesätt. En tänkande fiskare drar så slutsatsen att när detta klockslag passerat så ändrar jag mitt fiskesätt för att förhoppningsvis finna ännu ett nappgivande koncept. Den icke tänkande fiskaren fortsätter sitt enformiga fiske utan kontakt eller sätter sig och super, nöjd med att ha knäckt koden.. Detsamma gäller förstås allt puppfiske också. Tänk. Finn lösningar. Inte bara en lösning.
  1 point
 4. Jajamän! Men hittills är jag utfiskad av min nioåriga son. Inga mer puppor för honom!
  1 point
 5. Ställ upp för riksdagsval. Du har min röst.
  1 point
 6. Japp sansad snubbe. Håller med om allt. Speciellt hans filosofi om torrfluga i rinnande vatten. Vada i läge för att kunna göra korta, precisa och lätta kast. Oftast räcker det med några få meters förflyttning. Airflo linan han fingrade på har jag testat i WF versionen. Tyckte inte om den, minns inte riktigt varför. Gav bort här på Edge.
  1 point
 7. Jag har haft vanliga Zephrus 9’ #5 för några år sedan och köpte mig ett Zephrus UL 9’ #5 för en månad sedan. Vanliga Zephrus är ett mycker bra spö med en hyffsat snabb aktion. Det är ett riktigt bra allroundspö. Jag tycker däremot inte att just 9’ #5 spöt sticker ut på samma sett som UL varianten. (486 var däremot ett spö som utmärkte sig i vanliga Zephrus) Zephrus UL har enkelt annan feeling direkt man tar det i hand. UL versionen är definitivt min favorit av de båda. Det här spöt sticker ut och jag gillar den lätta feelingen och djupet i kombination med kraften klingan generar. Jag har kombinerar mitt spö med en Hardy MTX 3000 rulle och det är en fantastiskt fin kombination. Fick mig en HBX 9’ #5 samtidigt. Det är också ett bra spö, ett väldigt snabbt spö ska tilläggas, men tycker inte det sticker ut heller. Missförstå mig rätt. Vill man ha en snabb femma är det kanske den jämnaste och kraftfullaste från Hardy just nu men jag var inställd på en lite mer delikat femma när jag köpte spöt. Misstänker däremot att HBX spöt kommer bli suveränt bra till sjöfiske i Kirunafjällen i sommar så jag återkommer om den när jag fiskat in mig på den. Jag älskade Orvis helios 2 covert 9’ #5 till det fisket och HBX 9’ #5 är ungefär som den eller som Loops Cross SX 9’ #5 som också är en utmärkt snabb femma. Vill man ha ett fantastiskt fint spö för torrfluga och strömfiske och så är Zephrus UL 9’ #5 ett av de bästa spöna Hardy någonsin gjort i den klassen som jag ser det. Ska du däremot bara fiska sjö, i tuffare väder eller mest med större flugor är vanliga Zephrus rätt val. Stort + för designen på Zephrus UL. Det här är ett väldigt snyggt spö. Slänger samtidigt in ett minus för designen på HBX som känns väl spartansk jämförelsevis. Korea vs England 1-0 om man säger så... tycker det är lite synd, speciellt när man fortfarande har Artisanserien i färskt minne och den var betydligt mer smakfull och delikat i designen jämförts med HBX.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...