Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/27/2019 in all areas

 1. Kul, lite som mitt "projekt" i Osloområdet nu, hundratals med små Norska "älvar" (Dvs åar/bäckar) inom en timmas resa från Oslo. Öring , vilda bäckrödingar (Nuförtiden förvildade).. Helt Fantastiskt kul, Tenkaraspö.. Gudomligt kul..
  2 points
 2. 4 Sunray 4 thunder 2 green highlander. Varsågod 😎
  1 point
 3. Efter lite research i vintermörkret blev jag sugen på att testa på glasfiber. Kort spö med känsla och kontroll var det som stod på listan. Jag hittade en annons på Ebay om ett spö som gav ett lite sådär intryck vid första anblick. Efter ha läst väldigt positiva reviews på Amazon om spöt så tänkte jag va fan det handlar ju om 600 spänn så varför inte testa? Nu har jag fått hem spöt, ett #4 på 7,8 fot och har precis provkastat det. Jag älskar det. Sjukt imponerad av kvalitén både på hur det är byggt och hur det presterar för priset. Här gäller det att vara följsam och inte ta i då de
  1 point
 4. Öppet vatten finns fortfarande här uppe men jag väntar nog till våren så jag kan smyga ut en torrfluga med det 😁
  1 point
 5. Tycker att glasfiber verkligen kommer till sin rätt när man fiskar torrfluga i mindre strömvatten. Aktionen och känslan när man drillar fisk är svårslagen. Den kortare spölängden adderar en flexibilitet och känsla som gör spötypen speciell. Kul att du hittat ett spö. Nu är det väl bara våren som fattas eller har du öppet vatten däruppe fortfarande?
  1 point
 6. Ok. Jag har Nám i #4 och gillar det skarpt men när jag testade #5 fick jag inte riktigt samma känsla, speciellt inte när jag jämförde sida vid sida med mitt Zephrus. Mitt Zephrus kändes lättare, nättare och mer känsligt. Med det sagt överväger jag ändå att utvärdera ett Nám #5 till nästa säsong men då kanske mer som ett komplement till Zephrus snarare än som ersättare. Nám #6 har jag bara testat i kraftig blåst med en #5 Rio Perception så där har jag inte mycket vettig input förutom att jag hela tiden tänkte att linan kändes för lätt för spöt....och mycket riktigt var det ett #6 när
  1 point
 7. Har under åren fiskat med många spett just för kastlängden, det har jag slutat med eftersom man kastar fullt tillräckligt långt med Medium Fast. Jag har fiskat mycket med Winston senaste 15 åren. Det jag söker är ett spö som är lite "styvare" än Winston. I klass 5 har jag ett Zephrus Ultralite och en FW Zephrus på 9 fot. De komplimenterar varandra helt perfekt. I klass 6 så vill jag ha ett typ "Zephrus Ultralite", det finns inte så något annat måste det bli. Angående Wraith så är det i mitt tycke mer ett kastspö än fiskespö. Om jag var tvungen att välja mellan Wraith & Zephrus så valde jag
  1 point
 8. Jag blev precis av med "Fiskerummet" eftersom resten av familjen tycker att barnen ska ha varsitt rum... Hursom, lösningen blev en liten men helt ok hörna i klädkammaren. Elfa/Hyllor hela vägen till taket, modifierad förvaringstavla från Ikea mellan bänkskiva och första hyllorna och förberett för att göra om bänken till större och vinklad skiva (åt vänster i bild). (Att det ser snett och jäkligt ut förklaras av vidvinkel i dålig vinkel)
  1 point
 9. Idag gjorde jag slag i saken och annekterade en hörna i huset för flugbindning. En ripflymf fick inviga hörnan. Amarone i glaset.
  1 point
 10. Jag är intresserad av ett Hardy Wraith, men är lite osäker på om jag ska satsa på en #5 eller 6, jag kommer nog att använda det mest till Regnbågsfiske med mindre streamers, men även för torrfluga då och då, så jag undrar om ni som har 6'an tycker det funkar bra även för torrflugefisket?
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...