Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/07/2019 in all areas

 1. 2 points
  Jag tycker att Yellowstoneanglers tester testerna är ungefär så bra som man kan begära faktiskt. Det finns en massa objektiv information om spöna - vikt, böjningskurvor och dylikt. Och sedan så drar dom sig inte för att såga premiumspön inklusive spön som dom själva säljer - Scott har vunnit och sågats, Sage har vunnit och sågats, Loop har hyllats och sågats , T&T har hyllats och sågats, och så vidare. Jag tror faktiskt att dom ger sin ärliga mening om spöna i testen. Och för ett tag vann Hardy en hel räcka av deras tester - och dom är gjorda i Korea. SÅ det stämmer inte att dom alltid premierar amerikanska spön. Sedan är dom ju också tydliga med deras egna preferanser vad gäller spöaktion och så - dom är tydiga med att dom gillar spön med mjuka toppar och mycket krut i butten. Och då får man ju naturligtvis läsa testerna med detta i bakhuvudet. Gillar man själv spön med djupare aktion så kan man ju så klart räkna ut själv att ens egna favoriter inte kommer att vara dom samma som Georges...
 2. 2 points
  När det gäller amerikanska flugfiskare så finns det många som är oerhört skickliga, förmodligen bland de bästa överhuvudtaget. Men genomsnittsflugfiskaren däröver är inte speciellt duktig och de som har störst käft brukar inte heller vara speciellt duktiga. De som gör spötesterna brukar däremot höra till de skickliga. När det gäller patriotism så ska det ju inte få ha något inflytande i testerna, men jag själv köper t.ex. hellre en rulle från Danielsson än en asientillverkad. Sedan så hamnade ju många spön som inte var amerikansktillverkade långt uppe i listan, även om själva märket är amerikanskt.
 3. 1 point
  Visst, när det gäller toppen av ligan så är US alltid där, vad det än nästan gäller. Men av det jag sett från nätet tidigare av YS tester så har inte kastarna där varit särskilt imponerande. Och som vanligt i US så är flera av dem involverade i branschen och företagen vars produkter de ska utvärdera. Så bedöm själv hur objektivt det blir. Det ska dock erkännas att de senaste testen med klass 4 spön är bättre och de har med mer omfattande info, nästan lite för mycket innehåll då det tar form av typ en roman. Fast ex de statiska böjningskurvorna är bra, särskilt för mig som bygger spön men suger gör att de flesta företagen slutat med servicen att kunna köpa klingor. I vilket fall, jag tror vi kan göra ett kvalitativt och rättvisande spötest här. Ett som en vanlig flugfiskare kan uppskatta och få glädje av.
 4. 1 point
 5. 1 point
  Även jag väntar verkligen med spänning.. Skynda skynda!! Allt kan hända....linor kan tydligen ormasig o då kan säkert spö korvasig. galna idéer formas till övertygelser genom inbördes ryggdunkning.
 6. 1 point
  Man ska ta de här jänkartesten med en stor nypa salt. Det här att Loomis vinner testen och de andra topplacering vanligtvis går till US tillverkade spön varje år.... Säger en del om de flesta amerikanska flugfiskares preferenser och den där ingrodda patriotismen. Jag avslutade precis en 37 dagars resa på NZ och mötte US fiskare och jag pratade även med några NZ guider. En guide sammanfattade den amerikanska fiskaren väl: "Big mouth, poorly skills". I vilket fall så tycker jag att en svenskt spötest är en bra idé. Och jag tycker även det borde vara ett blindtest, det ger det mest objektiva resultatet. Och jag tycker att naturligtvis ska pris, garantier osv ska vara med. Vad får vi egentligen för runt 1000 dollar som många spön kostar idag? Du får betala ett kraftigt saltat överpris om du frågar mig men det är naturligtvis upp till var och en vad som är skäligt när du lättar på plånboken. Väntar med spänning vad utfallet kommer bli!!!!
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...