Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/15/2021 in all areas

 1. Va fanken svabblar alla om!! Har ni tittat lite väl djupt ner i flaskan i natt eller. Det är självklart det relativt nya spöt Hardy ultralite som han vill ha info om. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig då jag inte testat detta spö själv. Och till dig nybörjare, DET ÄR INGEN ÖRING PÅ BILDEN UTAN EN REGNBÅGE ?????
  4 points
 2. Innan du köper ett så dyrt spö tycker jag du ska provkasta. Jag har några olika Hardyspön och de är väldigt olika. Av dessa tycker jag att Zephrus är det mest okänsliga och dessutom underklassat. Detta är dock en 9' #7 och kanske är femman helt annorlunda. Jag har ett gäng klass sju-spön och även bland dessa utmärker sig Zephrus som okänsligt och underklassat. Ska jag rekommendera ett Hardyspö blir det Wraith. Jag har en sexa och det är det bästa spö jag haft och använt på 34 år. Men vi tycker alla olika. Därför är det svårt att köpa spö på andras rekommendationer.
  2 points
 3. Om fibrerna är korta kan det vara svårt att använda samma fibrer till både stjärtspröt och kropp (som jag tror är originalet) på större storlekar. Använd istället en separat bunt till spröt och sen en ny bunt för att lina kroppen.
  2 points
 4. Oskönt svar...speciellt till någon som gissningsvis är nybörjare. Och om man nu är hot-shit på flugfiske så bör man väl förstå att Nybörjarn troligtvis pratar om ett spö?
  2 points
 5. En kortfilm om jakten på ett hemmavatten ?
  1 point
 6. Tror bestämt att kanten på krympslangen kommer fastna mer i ringarna än öglorna.. Kanske funkar me lite uv-lim att kanten blir mjukare. ?
  1 point
 7. Det går ju också att skala av coatingen både på klumpen och skjutlinan ca. 5 cm., och sammankoppla dem med en kirurgknut eller blodknut. Men det gäller att man ser till att justerar kärnan på båda linorna så coatingen från båda kommer så nära varandra som möjligt, innan man drar åt knuten. Det brukar gå att få till en glipa mellan coatingen på 1 - 1,5 cm mellan de båda, även om det är lite pyssel. Lätt att täcka glipan me Aquasure. Skarven kommer säkert märkas när linan far genom ringarna, men är inget som stör. Tycker däremot att det känns bra att känna var skarven g
  1 point
 8. Förmodligen lite dyrare nu när GB lämnat EU!
  1 point
 9. Gary evans flyfishing har rea på Zephrus UL, 9' #5 för 4825 ink frakt till Sverige. Har själv köpt ett Zenith #5 där när dom reades ut. Funkade klockrent.
  1 point
 10. Om du har ett #7 tycker jag absolut du ska sikta in dig på ett #5 om det är så att du endast kommer att ha två spön.
  1 point
 11. Hur många fjäderstrålar använder du dig av? Jag brukar ta 5-6st som är kanske 5cm långa. De blir stjärt å kropp i ett svep. Sen tar jag en ny bunt till resten. Så gör jag.
  1 point
 12. Välkommen till min forntidsvärld ! Men jag trivs väldigt bra med mina lite äldre Hardy-spön och de håller fortfarande som underbara fiskeredskap ,tycker jag.Läste just på Hardys hemsida om det nya Ultralite-spöt och det var vel om erfaringarna kring detta du undrade? Jag tycker du skall ta reda på om de nya byggs med taperingen från den ursprungliga serien Ultralite som förebild, om så får du nog ett mycket lätt, starkt ( sintrix-fibern) förlåtande och underbart flugspö kan jag tänka mig, ok till mer än 2-3 gångar priset av en av de från första serien (second hand) men det är ju en annan fråga
  1 point
 13. Hör dig. Jag ville absolut inte försöka dumförklara dig! ? Hade du gått in dock skulle du fatta vad jag menar
  1 point
 14. En våtfluge/bumble-variant för att testa en nyinköpt hönsnacke i claret. Ny på att binda våtflugor och tycker att de är allmänt svåra eftersom de blir väldigt avslöjande gällande proportioner.
  1 point
 15. Bara o köp... Lite pengar för en bra rulle... Som ett fynd egentligen.. Jag brukar köpa 4-5 rullar åt gången till varje klass så jag har olika alternativ till linor.. Även flara spön i varje klass e absolut lika viktigt..
  0 points
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...