Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/21/2022 in all areas

 1. Min personliga favvo variant av Haröra🙂
  2 points
 2. Jag har under åren skickat ut mail till erkända fiskevårdare (Forskare) och mätföretag där jag frågade om någon någonstans använder sig utav molnbaserade logger för miljöövervakning i vattendrag men det verkar vara ett svart hål inom svensk miljöövervakning... Denna frågeställning kommer av att jag inte sett någon i Sverige använda sig utav den tekniken och i de rapporter jag sett har bla nämnts statiska provtagningsmodeller som tex. siktskivan från stenåldern. Eller beskrivning på när statisk vattenprovtagning skickas in till labb för analys... Jag har jobbat som testare med mätning loggning i mjukvaror och hårdvaror på tåg o arbetsmaskiner, det har varit i alla former och skepnader... Med den inblick jag som utomstående har så ger svensk miljöövervakning sken av att vara starkt eftersatt i internationella mått mätt. Men man håller fanan högt som med mycket annat i korthuset Sverige och på miljösidan vill man gärna lära andra länder om hur de ska sköta sina miljöer. Det skulle gå att övervaka vattenkvaliteer i realtid med uppkopplade loggers samt lägga event i molntjänster och med rätt verktyg även skicka larm när något sker... Det var riktigt läskigt hur en forskare av högsta rang förringade modern mätteknik genom argument som att noggranheten inte var tillräcklig. Logiken i resonemanget är obefintlig då ett statiskt prov är just för den stunden och missar mönster och transienter vilket en logger tar med. Har man en avdrift på loggern så kan man kompensera för den genom kontinuerlig kalibrering och uppskatta avdriften på mätvärdet. Men en långtidslog med avdrift säger mer än ett statiskt prov ! Är det någon som sett något som kan motbevisa mig och påvisa ett tillfälle då man använder modern mätteknik vid miljöövervakning i vattendrag. Jag har läst att Jämtlands länsstyrelse lagt ut pH sensorer i diken för att plocka upp dem senare för att läsa ur mätvärdet men det är inte modern mätteknik.
  1 point
 3. Dagens blev en tung orange jäkel med gul undervinge av isbjörn 🎣
  1 point
 4. Är det bara jag som tycker att skarven är störande? I strömmande är det ju inga problem för där fiskar man ju ofta inte in klumpen men på kusten vill jag fiska ända in.
  1 point
 5. Nya till samlingen. Danielsson lw 4seven svart Danielsson lw 2five 😍
  1 point
 6. Om nån skulle fråga mig vilken tapering man skulle välja som första splitcane i klass 5, då skulle jag alla gånger rekommendera detta underbara lilla Dickersson 7,5 fot klass 5! Det här är ett otroligt lättkastat och krispigt spö som klarar av allt från delikata presentationer av torrflugor till förtyngda Woolybuggers med bravour. Att få iväg en hel WF 5:a med det är lika lätt som med vilket modernt nanospö som helst👌 Jag byggde spöt för en god bekant efter Howells book för 1952 versionen dock modifierade jag buttens tapering något för att få till lite djupare aktion.
  1 point
 7. Efter alldeles för lite användning av dem för att egentligen ha en riktig åsikt så tycker jag att det är ett återuppfunnet gammalt hjul som iklätts en hipstervänlig beteckning för att låta nymodigt och häftigt. Har fiskat med liknande flugor i över 20 år utan att ha haft ett fränt namn på dem och det enda jag märkt av dessa överdressade papegojor till flugor är att de är uppbyggda ungefär likadant fast med en hel redskapsbutik, istället för en halv, eller en kvarts, fastbundet. Och att de är sämre än mina gamla. Och att användandet av dessa tycks kräva både mycket speciella spön rullar, linor, vadarbyxor, jackor, skränig personlighet, tatueringar och tuffa instagramkonton. Och kepsar med rak skärm. Och usel pannlampsdisciplin vid nattfiske. Så, det var dagens bittra Kapten Stofil som gav en kort recension. Nu vet ni hur det ligger till. ? (I ärlighetens namn finns det faktiskt några detaljer i dessa hipsterflugor som jag tagit till mig och arbetat om lite och överfört till mina egna gamla flugmodeller med gott resultat men det skulle jag aldrig erkänna.)
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...