Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/30/2021 in all areas

 1. Lite intressant att det för typ 15 år sen såldes typ +90% klumpar i Danmark och max 1% i Sverige i klass 6-8… danskarna fiska bara klump på kusten men i Sverige var klump i praktiken en nollparameter… tycker själv det är lite trist och oharmoniskt med klump men det är så klart en smaksak. Håller däremot med om att klump har fördelar i just kastlängd. Favoritlinan för mig just nu är kanske Loop Evotec 105 intermediate. Trevlig och harmonisk lina som levererar som jag gillar.
  2 points
 2. Japp, klump och skjutlina/running line är grymt. Personligen föredrar jag runningline före skjutlina. Blir mindre slängigt och mer harmoniskt även om man får plikta några dm i kastlängd. Kapar regelbundet runninglinen så att den inte slits för mycket närmast klumpen
  2 points
 3. Blev sigma 105. Testat lite verkar bra. Tog denna handhållen.
  1 point
 4. Grönt ljus för Värmland - hela familjen kan åka 🤩
  1 point
 5. Problemet många ggr. är! Vi är för fixerade i vad Öringen äter/tar!!!! Strunta i det..Öringen..lr. vad ni vill...är ALLTID!!!...Intresserad vad som stryker över deras huvan...TRO MIG!
  1 point
 6. Mus och muddler kan ge bra påslag, eller skater likt ovan. Viktigast är nog att det är något stort som syns och gärna gör lite "väsen av sig" på ytan. Antingen låta dem "stripa ytan" eller dra hem dem tvärs över strömmen. Helst i mörkret.
  1 point
 7. Håller med fullständigt om detta med klump å skjutlina. Själv kör jag enbart med nylonskjutlina och sedan några år hittat den jag gillar bäst av allt jag provat. Lazer/Compline/Ken Sawada/m.fl. Berkley Big Game i olika grovlekar beroende på vilken vikt klumpen har. Jag lägger spolen i vatten kvällen före fiske så att den får suga lite vatten. Då är den underbar fin och mjuk att hantera.
  1 point
 8. Jag har en bringsén blackshadow salmon själv . Nä jag fick tag på rullen så satt det ingen emblem , Så beställde ny emblem och läderfodral från bringsén.
  1 point
 9. Intressant! Nylonlinan har ju knappt nån friktion, så det är klart det rasslar iväg. Men - jag gjorde samma test, fast med en tunn coatad skjutlina (Cortland 444SL 0,027"), och fick ungefär samma resultat. Jag kommer inte ihåg den exakta längden, men det var iaf några meter förbi 30 meter. Jag tycker att en coatad skjutlina (running line) är betydligt behagligare att hantera vid praktiskt fiske. Du blir inte irriterad på rasslet av knutens väg genom spöringarna?
  1 point
 10. Med risk för att jag är ute och cyklar. Är det Ken Sawada Flat Beam du söker? Intermediate-varianten verkar inte tillverkas längre, men den flytande finns hos mistpool.
  1 point
 11. Får väll smyga in några baitfishrackare
  1 point
 12. Mickey Finn... En riktig klassiker som Abborren inte kan låta bli.
  1 point
 13. En liten rackare som troligen kommer leverera fisk till våren En liten Edit !! Den jerkar den lilla rackaren. Går sida sida som önskat.
  1 point
 14. Till kommande helgs jakt på grov borre!
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...