Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/11/2019 in all areas

 1. 5 points
  Vilken jävla tur att man nått en ålder som gör att man inte går på sådana här grejer längre .16,5 lusentappar för ett spö. Allvarligt talat ! Det dyraste spö jag någonsin köpt var ett Sage RPL+ som jag köpte på stenåldern och för det fick jag nog betala 4,5 lusentappar för (på den tiden, för ~ 20 år sedan eller så) och då tycker jag inte ens om det. Bara en (fiske) idiot lägger sådana pengar på ett spö. Mina absoluta favoritspön är ett par Hardy De-lux från - 80 talet om minnet inte sviker mig. Det ena är en 7" i linklass 3/4 och det andra ett enhands 10" i linklass 9/10. Mjuka fina spön med en underbar aktion och ryggrad. Precis motsatsen till mitt Sage RPL+ m a ord. Mitt förslag är att köpa ett spö för några lusentappar eller så, och lägga resten av pengarna på en fiskeresa till Slovenien eller Norge eller Skottland eller Irland t ex, istället. Det finns ingen dålig fiskeutrustning nu för tiden, utan det handlar bara om handhavandefel om det inte fungerar. Ett spö för två lusentappar är säkert inte mycket sämre än detta för hissnande 16,5 lusentappar . P.s Kan man styra spöt med en app i telefonen !?
 2. 3 points
  Sage SPL #0 Loop Model 1 Firrarna ser så stora ut med den kombon!
 3. 3 points
  Du får bara välja en combo, vilken tar du!? Winston IM6 904/3 + Orvis CFO III (screwback) Scott G 804/4 + Ross San Miguel 2 Powell Light Touch 8023 + Abel big game 0 Sage LL 389/2 (GII) + Loop traditional 1
 4. 3 points
  En extra like för stortån...
 5. 3 points
  Scott G 1008 (fine tackle) vs. ATH S2 Diggar verkligen Ritz grepp 👌
 6. 2 points
  Om du får tag på en - vilket jag hoppas - så får du nog köra den i en cementblandare, i en timme så den får samma patina som övriga rullen.
 7. 2 points
  Jag använder Zap-A-Gap snabblim, det är lite flexibelt och fungerar bra för ändamålet.
 8. 2 points
  Han ser skönheten där den står att finna - en riktig estet!
 9. 2 points
  @bigsalmon är en man med öga för detaljer!
 10. 2 points
  Det finns nog ingen gräns är jag rädd, men att Loop tar dessa priser för Korea byggda spön är i fan i mig skamligt, ful som stryk är dom också...
 11. 2 points
  Självbyggd i 1985 och aldrig använt Bruce & Walker 14" #9-10 (eller är det #10-11 ) och Expert Series Salmon No.1 rulle "built by J.W. Young" Jättesnyggt spö att ha i skåpet.. ps. Notera vänligast de diskreta fuji spöringar.. So 80-tal
 12. 1 point
 13. 1 point
 14. 1 point
  Svårt val, men jag tar Sage spöt, jag har ägt ett likadant som jag ångrar att jag sålde.
 15. 1 point
  Köper gärna något av följande splitcane spön byggda efter följande taperingar: Payne 100 och/eller Dickerson 7613. Spöna skall vara byggda av någon av de namnkunniga byggarna här i Sverige eller internationellt och naturligtvis i fint skick och gärna med två toppar. Även annat spö, byggt av namnkunnig spömakare efter ”klassisk tapering” och omkring 7”5’ #4-5wt kan vara av intresse. Sänd ett PM om ni har något som kan vara intressant. (Bild för uppmärksamhet).
 16. 1 point
  Ja, många duktiga byggare finns det... ville prova så här först för att ”slippa vänta” och kanske hinna fiska med något av spöna redan i år....
 17. 1 point
  Finns många duktiga byggare i Sverige, beställ ett!
 18. 1 point
  Jag har mest kört det på övergång mellan lina/backing och eftersom jag aldrig får se backingen så har det hållt varje gång... Har testat det på övergång tafs/lina (nålknut och tafsen genom lina/kärna, dvs en lösning som egentligen håller bra utan lim) sen förra säsongen på några linor och det verkar hålla men för säkerhets skull har jag säkrat knuten med lite lite zap-a-gap och sen tunt med uv-lim, dvs så tunt att det bara jämnar ut knuten och inte får någon direkt belastning som gör att den spricker.
 19. 1 point
  Jag är inte sämre än att jag tar Powelln eftersom du ändå vill ge bort de😂
 20. 1 point
  Zap-a-gap och ibland flexibelt uv-lim för att få smidig övergång.
 21. 1 point
  Hej. Ett medel som verkar fungera är SJÖ OCH HAV, köpt på dollarstore för 100 kr flaskan. Jag o min fru testade det i helgen i hennes fäbodvall i dalaskogarna. Knotten där brukar förstöra många kvällar men inte denna gång. Fullt i luften runt oss men men.. knappt några bett alls. Glatt överraskad faktiskt. Värt att prova tycker jag. Skall fungera även på fästing tydlingen. Mvh Svennan.
 22. 1 point
  Det gick väl sådär, eller rent käpprätt gällande att få tag på kanadicker. De flesta andra arter lyckades jag slumpfånga så helt nollad blev jag inte. Men mycket trevligt hade jag och det var en spännande satsning i fantastiska omgivningar. Särskilt spännande blev det första kvällen när fjällstormen krashade ner i sjön likt guds vrede över mig där jag satt och hela sjön reste sig ilsket och det blev överlevnadsläge för att inte slå runt. Det var som att köra ubåt ett tag men desto mer uppskattar man när vreden dragit förbi, allt blir lugnt, solen tittar fram och man uppskattar livet. Jag fiskade hårt på mina valda platser i tre dagar men de enda kanadickerna jag såg var när den lokale trollingkontakten kom förbi på sjön och visade upp två praktexemplar. Jag missade fönstretmed ett par veckor för de verkade inte uppehålla sig på flugbart vatten denna gång. Nåja, nästa försommar öppnas fönstret på glänt igen och då är jag på plats igen för rond två. Jag ger mig aldrig och jag ska ha en på fluga i detta vatten. Så är det med den saken.
 23. 1 point
  Valet är svårt, men det blir Sage och Loop. Kör själv med SP 389-5 och Loop 1, framför allt till höstens myggfiske.
 24. 1 point
  Jag har använt diverse snabblim i 20 år och tycker att det fungerar utmärkt. Just på den knuten och på tafsknuten låter jag limmet torka opåverkat så det bildas ett dropp-/pärlformat skyddande hölje.
 25. 1 point
  Ser ut som herrn grävt upp potatislandet med rullen..
 26. 1 point
 27. 1 point
  Han kunde inte tyvärr men jag har nu kontakt så jag får se
 28. 1 point
  Har kontaktat honom, tack för tipset
 29. 1 point
  Kontakta Berndt Forsberg ( Laxberndt ), han fixar det. 073- 310 06 04 eller på Facebook.
 30. 1 point
  Nu har denna fluga hårdtestats och fått ett namn. Fax Caddis. På bilden har den tagit ungefär sju fina harrar och tagit emot många fler hugg. En antenn har lossnat men den fortsatte att ta minst tio fiskar till. Jag använde faktiskt samma fluga hela veckan och den funkade gång på gång. Gav bort de andra tre till polarna som också tog flera fina harrar (några öringar också) på dem. Så helt enkelt; grymt hållbar, flyter och ligger på ytan som en kung (skölj av, torka, och kanske nåt flytguck då och då såklart), tvinnar inte tafsen och populär hos fiskarna. En kanonbra fiskefluga helt enkelt!
 31. 1 point
  Bästa vadarna jag har haft iaf. Har iofs bara använt dem i ca 3 veckor (15 dagars fiske) hittills, men grymt bra. Har deras Shiskid. Mycket slitstarka utan att väga.
 32. 1 point
 33. 1 point
  Varför inte prova en ”tung” lina som du gillar, fast i #4 i så fall?
 34. 1 point
  Krasst!! Bästa köpet av Rävhår...TELLIS! ..Men kan kritisera honom av att han ev. bilder inte har det en vill ha..den finnes på bild..men vad fan heter den????..sen får en höra att den finns inte längre?..TA BORT DEN DÅ!..det skall vara EXAKT!!! ..med bild & ev. material en vill köpa..rätt färg å allt. Tänk om nån beställer strl. 14(15 mm kropp) Puppa av mig...men får strl.8 ..runt 23mm???..Tror inte denna blir glad. VI!.. måste alla skärpa oss. Det är såååå..enkelt i grunden.
 35. 1 point
 36. 1 point
 37. 1 point
  16.500kr för 15 fotarn😳 Hoppas man får jäkligt mkt lax bara pga av spöt😆
 38. 1 point
  Amen 10690kr för ett enhandsspö, a det är bara pantsätta frun om man skall vara coolast vid fiskevattnen😆😆😆
 39. 1 point
  Som sagt..från Dollarstore..hängt med några år...Trout-Rock'n Roll..😎
 40. 1 point
  Härligt! och jag tror du gjorde helt rätt som började med ett billigt spö. Till syvende og sist är det ju ändå fisket som är roligt och spöt är bara en del.
 41. 1 point
  Ingen ögla alls. Klipp bort skiten och gör en nålknut.
 42. 1 point
  Jag tog en kortare tur ut till ett snabbställe i tisdags kväll runt 21. Lågt och klart vatten och inte speciellt mycket liv i vattnet. Jag gick runt lite på min korta sträcka och fann en fin djupbrant som jag bara var tvungen till att testa. Med snabba ben sprang jag tillbaks och hämtade sjunklinan i bilen för att fiska av denna brant innan jag packade ihop för kvällen. Resultatet kom snabbt och en hygglig öring i god kondition på måttet landades och blev således första fisken hem för i år. Kommande tid så blir det stort fokus på nattfiske och de djupa branterna vilket jag hoppas kan väga upp en annars lite trög säsong för min egna del här på Hisingen.
 43. 1 point
  Hoppas komma ut ett par timmar ikväll Fick binda minibaitfish till mitt #4 spö (#6 kvar i stan). UV-dubb och grizzlyfjäder, så nära fångstgaranti man kan komma. Rickard.
 44. 1 point
 45. 1 point
  PPCUSTOM S-Glass 12ft #8 med speyco reel
 46. 1 point
  Nej. Köp en Loop Grafitrulle från -93 för 300 kr så får du en lika stark, ännu lättare och en med bättre linkapacitet. Om det är den bästa rullen för pengarna kan jag inte svara på, men jag kan bara säga att den är mer prisvärd än någon Danielssonrulle idag.
 47. 1 point
  Ta bort knarren??? 😫🙄 Närmare helgerån går väl knappast att komma?
 48. 1 point
 49. 1 point
  Hade alla varit konsekventa och rapporterat alla sina pass. bompass också via fiskevårdsnätverket hade man kanske haft någon slags statistik som det gick att använda. Nu är det bara en känsla hos många som kan påverkas av många parametrar/tillfälligheter. Har fiskat betydligt mindre sen tvåbarnslivet började så själv kan jag inte jämföra med hur det var förr. Iår har jag varit ute 6 gånger, inga bompass men heller inga bra pass 1-2 fiskar varje gång. Tappade dessutom en stadig pjäs kring 60 framför fötterna igår, sjunk 7 lina på djupbrant. Förra året fick jag 23 fisk på en o samma pass i augusti alla var hyfsad storlek 30-45cm, aldrig haft så bra någon gång tidigare. Vet även folk som hade sjukt bra med mängd o storlek i september här i GBGs närområde. Tror knappast beståndet kollapsat över en vinter utan rör sig kanske på andra platser o jagar andra födoämnen. Att ha bleke, lampa o lågvatten större delen av April gör väl automatiskt att säsongen blir kass(därmed inte sagt att fisken inte finns där)
 50. 1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...