Hoppa till innehåll

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 2019-03-15 in all areas

 1. 7 points
  Winston TMF + Bougel MkV Centenary 3
 2. 6 points
  Jag ser bara fördelar och tycker inte att det är det minsta svårt att motivera. 😉
 3. 6 points
 4. 6 points
  Jag knackar glatt ihjäl all sorts ädelfisk. Tycker om att få hem bra mat. Dock inte från ”känsliga” bestånd och inte heller extra stora individer. Etikdiskussioner har jag gett upp för länge sedan. Människan är varken konsekvent, etisk någonstans, eller förmögen att döma vilka liv som är rätt eller fel att släcka. Så jag tänker helt själviskt. De stora fiskarna vill jag ha kvar i vattnet för att de är värdefulla att ha där för mig. Ett ”bra” bestånd betyder något för mig. Men äter gärna fisk. Och redan där har jag snurrat in mig i ett olösligt resonemang om vi ska prata etik. Så därför är det enklast att bara erkänna att man är en egoistisk varelse som ser till sitt eget bästa först. Det är det som driver mig till att bedöma vilka liv jag avslutar och vilka jag låter vara. för jag fiskar av ren och skär egoism. Inget annat. Definitivt inte för att jag älskar alla fiskar och bara vilk dom väl. Då skulle jag ge fan i att dra fast krokar i dom..
 5. 5 points
  Jag har enorm ångest när jag (det händer inte mera) skall fiska på fisk som skall släppas tillbaka! Nuföftiden klubbar jag allt som skall ätas, när baglimit är uppnådd är jag klar.
 6. 4 points
  Stort tack för alla bidrag. Fantastiskt kul att se så många fina bilder. Jag, @Edgefrida och @Bigsalmon kommer nu välja ut tre bidrag var som vi visar i montern på sportfiskemässan och som besökarna får rösta på under mässan. Söndag efter lunch så lottar vi ut spöt bland samtliga bidrag och meddelar även vilket av de utställda bidragen som fått flest röster och som vinner guidedagen. Lycka till
 7. 3 points
  Du har ju så klart rätt.
 8. 3 points
  Går man till ICA, eller vilken annan butik som helst och köper lax är man inte bara en hycklare tyvärr, man är en...[insert valfritt invektiv]
 9. 3 points
  Vi sportfiskare är helt enkelt djurplågare, så enkelt är det. Så de får man leva med för man älskar att fiska. Fiskar 90% HÖ, å har alltid som mål att få med färsk fisk hem till familjen å slippa odlad lax t.ex. Misslyckas nästan jämt såklart. Bompass eller under måttet. Men krokar jag en över måttet så blir det en mat fisk. Jägare t.ex slutar ju jaga älg när kvoten är skjuten. Tycker man får göra som man vill, men kan tycka att en del INTE alla, som enbart bedriver C/R tror sig vara några sorts hjältar. Men som sagt de e ju bara djurplågeri. Bara att acceptera, om man vill fiska. Å de vill man😀
 10. 3 points
  Intressant. Gillar färgen - ”Fall orange”. Tar du bort clipsen eller låter dem sitta kvar?
 11. 3 points
 12. 2 points
  Jönköping är Sveriges otillgänglighetsmetropol. Annars hade jag åkt ned o jobbat lite. Får väl bli igen nästa är om det blir Älvsjö igen, dit går det ju iallafall att ta sig på ett rimligt vis.
 13. 2 points
  Kanske det här kan vara något? Ursprungligen gjorda för att bli huvud på husmask, men de borde fungera lika bra som ögon. Antrongarn och UV-lim med färgpulver.
 14. 2 points
  Ska villigt erkänna att jag inte kan skilja på glas och plastpärlor. Dom jag använder just nu är dotterns bijout set (minst 15 år gammal). Heter nåt sånt som my little pony set eller princesse krimskrams. Underbara färger på pärlorna.
 15. 2 points
  Epoxy! Färgpulver....hur svårt kan det vara?--men du kommer inte att få ett skit mera!...misstänker du är rätt dålig på att fiska!
 16. 2 points
  Nej inte precis det du sa - du påvisade genom elfiskeresultat att det går att se klara förbättringar av föryngringen och att det därför går att utvärdera som en lyckad biotopvårdande åtgärd. (Vilket är sant om det enda syftet med åtgärden är ökad reproduktion.) Jag menar att det man kan påvisa är en lyckad fiskevårdsåtgärd för ökad reproduktionen på de lokaler som elfiskas. Hur biotopen har påverkats av åtgärderna torde inte vara mätbart enbart genom elfiske. Biotopkartering och bottenfaunaundersökning innan och efter åtgärden är verktyg som tillsammans med elfiske ger en bättre bild. (Vilka arter dominerar innan respektive efter? Vilka arter har missgynnats eller försvunnit? Vilka värden har lokalerna innan respektive efter åtgärden som lekområde, som uppväxtområde, som revir för stationär vuxen fisk etc etc) Jag har inte sett älven innan eller efter och argumenterar inte sak, men påstår att biotopen i ett vattendrag är mer än summan av årsyngel på aktuella elfiskelokaler. Av andra inlägg i tråden får jag uppfattningen att de åtgärder som gjorts är av biotopförändrande karaktär och att det i så fall kan vara värdefullt att veta vilka värden som försakats till gagn för mer lek- och uppväxtareal.
 17. 2 points
  Bratteus: Att linan plaskar beror snarare på bristfällig kastteknik. Men det är ju skönt att kunna skylla på materialet ibland 😉 Vad har det med saken att göra att Wulff TT, i din mening, lirar bra med ett Winston när TS fiskar med ett Sage One? 😅 Det är ju ungefär lika relevant som att jag vet att en SBT funkar bra på ett Zenith 486. Och den ”plaskar” inte heller. Hör och häpna.
 18. 2 points
  O.B.S! Ni måste kunna gräsmatte kasta då mist 30m..annars går det ej!
 19. 2 points
  Det går nog att röra om i kaffet med den
 20. 2 points
  Skall du nacka den!! ..men samtidigt kolla mag-innehållet?..Öhhh!
 21. 2 points
  Men det är väl rätt "ÄDELT" ..att inte döda nån fisk?
 22. 2 points
  En skvätt harr kanske?
 23. 2 points
  Räcker väl med att bara knä-böja!!!
 24. 2 points
  Barrio Smallstream är den bästa kortklumpslinan jag provat, Guidline Presentation har väldigt bra tapering också, men den linan hade stora problem med minne, den var som en gammal telefonsladd om den legat på rullen ett par dagar, personligen har jag gått över till att använda DT linor för mindre vatten, dom presenterar bättre (slår inte över lika hårt) och roll kastar mycket bättre.
 25. 2 points
  Vi steker bara det som ryms i pannan, resten gravar vi. Varför Nya Zeeland size, räcker gott med hemlikoski size😀
 26. 2 points
  Testat idag i full vintermundering och 0,9 i vattnet - ingen fisk så det blev inget drillningstest😆
 27. 2 points
  Brukar vara väldigt restriktiv i döda fisk överlag. Mest av egoistiska skäl då ja jag vill behålla fisket så bra som möjligt. Övertygad om att många vatten skulle vara mycket bättre om inte var och varannan tog ett par matfiskar. Tänk hur välbesökta många fjällvatten är och hur många fiskar det sammanlagt blir på ett år. Put and take har jag inga samvetskval över och inte heller halvstor abborre och gös i större vatten. Men slå ihjäl en större gädda skulle antagligen förstöra min nattsömn i många veckor.
 28. 2 points
  Etikdiskussioner i sportfiske ska man väl undvika. Det är ju som att jaga älg med paintballgevär, fast fiskar har väl kanske lite mindre hjärnor och känslor antar jag, Däremot så kan man ju ha ett problem med att döda dom. De gånger jag bonkar en fisk(gjorde det på en odlad HÖ i höstas för att grava och ha på julbordet) så kändes det dåligt och det är för att en levande HÖ är en väldigt vacker sak, sen när den är död är den bara en kladdig, blodig och smutsig döfisk.
 29. 2 points
  Jag praktiserar catch&release i vilda vatten eftersom jag inte äter fisk själv, men jag får inte dåligt samvete av att döda fisk jag fångar i P&T sjöar, den ger jag sedan bort till en gammal dam jag känner som älskar fisk. Skulle jag få dåligt samvete av att döda fisk så skulle jag nog sluta fiska, att kroka den och utsätta den för stress under drillningen är väl att jämföra med tortyr om man ska vara krass.
 30. 2 points
  Nu sitter man med en kopp kaffe och blickar ner mot havet. Så vackert, så oändligt, detta får mig att känna en tacksamhet att öringen stryker nära kustremsan. Att få äta en fin Västkustöring slår det mesta i sin väg vad gäller att äta ädelfiskar, hoppas att många får uppleva det. Om två veckor lite drygt får vi börja fiska öring här på västkusten. Känslan är go och man har så sakta börjat förbereda sig för kustfisket. Men det är ju laxfisket som drar mest. Fisket efter lax i åarna är lovligt men jag brukar i regel avvakta en bra bit in i April, kanske dumt. i år blir det en del fiske här på västkusten i hav och åar men jag har jobbat flitigt under höst, vinter och vår varpå välförtjänt extraledighet kommer att tas ut för Norgefisket och i år blir det modiga 9, 5 veckor i det vackra landet. Detta ger möjlighet att luffa runt och prova lite andra älvar. Att prova nya älvar är extremt spännande och kan liknas med att vara otrogen. Man är nyfiken på det som finns på andra sidan men återvänder ändå alltid till favoritälven med mottot, borta bra men hemma bäst😎. Detta år ska jag fortsätta mot älvar kring Molde med omnejd, satan så vackert det är där🇳🇴🇳🇴. Det blev två nybegagnade spön inköpta inför denna säsong. Om man är lite kring sig kan man hitta i stort sett nya prylar till en hygglig slant. Det blev två LTS, ett enhands och ett tvåhands. Enhands behövde jag då den 24 år gamla trotjänaren G.Loomis IMX gav vika och den ska hyllas för trogen tjänst, då den bärgat såväl öring och lax i strömmande vatten under ganska råa förhållanden. Tilläggas ska att jag som ivrig, ung och ekonomiskt begränsad byggde klingan själv. Så kära bröder, blir det något kul fiske i år, eller blev det ännu en pryl som vi givetvis var i skriande behov av😉🙂
 31. 2 points
 32. 2 points
 33. 2 points
  Riktigt bra det där, har just fått svar från Tomas på Danielsson, 3Wknoppen är större! "Skicka din adress så postar jag ett par gratis. Hälsningar/Regards Tomas Danielsson,Danielsson Flyreels" Ja vad ska man säga??? Vilken annan firma skulle göra så?
 34. 2 points
  En gammal yxa som har fått nytt liv igen, nytt skydd från en gammal väska, nyslipad å vass, ny ytbehandling på skaftet. Nu är den redo för nya äventyr..
 35. 1 point
  Riktigt bra och mer information med bl.a videoinslag om rullarna. https://danielsson-flyreels.se/ https://danielsson-flyreels.se/instruktionsfilmer/
 36. 1 point
  Nu fiskar jag ju inte så ofta vid kusten, så jag har ingen långvarig erfarenhet att problemet. Jag gör som du, men sedan jag färgat ögat täcker jag det med UV-lim. Det blir väldigt fint!
 37. 1 point
  Den dan jag inte längre kan slå ihjäl en lax, öring eller harr så slutar jag fiska.
 38. 1 point
  Jo jag har fiskat mycket flytring och man kanske hamnar något högre i denna. Men den är mycket mer svårmanövrerad och man kan inte småpyssla runt i positionerna som med en flytring. Stora nackdelar där. Fördelarna är vikten, att man slipper vadare och framförallt räckvidden och farten.
 39. 1 point
  Din kärlek till fisken är förmodligen större än din kärlek till mat. Jag tippar att en vecka eller två med riktigt bra matupplevelser kommer få dig på andra tankar. Börja med några köttrestauranger och på slutet jobbar du dig ner mot de bästa fisk och skaldjursrestaurangerna. Svårt att inte bli sugen på att äta upp sin fångst när man vidgat sina vyer ur ett gourmandperspektiv... 👌😁😉
 40. 1 point
  Borde fungera utmärkt som "buttplugg", men det är nog säkrast att fråga Ismo för att få klarhet i det? 😂
 41. 1 point
  Nä så jag skippade den! Yes. Avliva fisk. Avliva björn. Om den kommer för nära och stör fisket.
 42. 1 point
 43. 1 point
  Om man tycker så synd om ädelfisken att man inte vill äventyra dess liv är i sig verkligen högaktningsfullt och respekterat! Men då bör man rimligtvis inte heller plåga den/ utsätta den för direkt livshotande faror genom att fiska den. En krok på fel plats räcker....
 44. 1 point
  Provade göra i foam och detta blev resultatet... Första försöket så det finns säkert många förbättringspunkter! Men hur som helst så flyter dom grymt fint i vattnet Foamen är målad med de tushpennor jag hade hemma, sedan täckt med UV =)
 45. 1 point
  Ta 200 kr styck så tjänar du lite på't!
 46. 1 point
  Powell Light Touch (LT8023) vs. Abel Big Game 0
 47. 1 point
  Men Hitec kommer alltid vara en av favoriter med en Custom av Ingvar of Sweden Burkheimer DAL ..
 48. 1 point
 49. 1 point
  I åar där det finns konkurrerande fiskarter och predatorer huserar där krävs att ståndplatserna även anpassas till att passa större fisk i strömmarna. Vi är överens om att stenonani inte är lösningen.... Men denna stenonani slår sönder strömmarna, delar på födan och gör födostråken grunda. Vilket gör det svårare för större fisk att växa och behålla sin storlek. Ännu värre blir det i de vatten med klent insektsliv bestående av svårtillgängliga arter som sällan uppehåller sig i driftzonen, alltså de arter som inte frikläcker(frikläckare=Danica,Strömsländor,Åsländor osv). Här eliminerar man chansen för större fisk i vattendragen. I de vattendrag med rikt insektsliv och bra kvalite på vattnet så brukar biotopen inte vara av största vikt vilket den fiskare som är berest känner till. Likt det som både Lennart Grahn och Troutman beskriver så gynnas inte vattendraget av att man skapar bäcköringståndplatser av redan befintliga hålor och fina strömkoncentrationer i ett vatten som tidigare faktiskt hållit grov fisk i biotopen. Det är ju ren galenskap..... Att jobba med igensatta lekbottnar accepterar jag och att rätta till lite här och där men det finns så många vattendrag av olika fysiologisk karaktär som trots det håller vad vi anser ett friskt bestånd. Med den nya stenonanin man kan ju undra om det är med uppsåt biologerna gör detta. Är det ett sätt att dölja eller ska vi säga skapa en nödbiotop i skadade vatten för framtida överlevnad. Man skapar en biotop som klarar mer skit och håller bottnarna fria från sediment. En biotop som är passande för vattendrag i tex. skogslandet vilka är påverkade av skogsbruk. Öringbeståndet överlever men mer blir det inte... Nu slipper man ta tag i de omgivande problemen som är de egentliga orsakerna till att öringbestånden går ner. Eller försöker man vinna tid.. Jag förstår inte detta men det måste vara en medveten"god"strategi där man med statistik felinformerar svenska sportfiskare för att rättfärdiga sina ingrepp. Den danska filmen som ligger tidigare i tråden visar på en biotop helt utan sten och liknande biotoper har vi i Sverige från norr till söder med friska öringbestånd. Jag känner till platser/biotoper som fungerat förr men pga ändrad vattenkemi så har öringbestånden utraderats. Nu stenonanerar man och skapar en konstig nödbiotop när det grundläggande problemet ligger i skogsbukets utsläpp... Men länsstyrelsens folk är kompisar med de på Sveaskog och Sveaskog är anslutna till SLU och de är kompisar med HaV. Mina erfarenheter av denna svågerpolitik är skrämmande och det sjuka är att de backar upp den ena efter andra idiotin.
 50. 1 point
  Vettig och fin restaurering i Danmark Bra fiskevård
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00


×
×
 • Skapa ny...