Jump to content

Troutman

Edgemember
 • Posts

  3,621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Troutman last won the day on June 21 2019

Troutman had the most liked content!

About Troutman

 • Birthday 08/12/1975

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Recent Profile Visitors

7,036 profile views

Troutman's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

1.2k

Reputation

 1. Givetvis svårt att säga när ni inte spikat vad de äter men under motsvarande förhållande har jag haft framgång med flytande nymf i små storlekar fiskade väldigt långsamt i ytfilmen eller just fjädermyggkläckare.
 2. En tidlös sanning. När jag tröttnat på att byta flugor brukar jag knyta på en gnat i strl 20. (fast det känns lite som att ge upp och fuska)
 3. Få saker är så frustrerande som när havsöringspöet har krympt i garderoben till en sju fots klass 3.
 4. Precis. Den här tråden blir garanterat raderad när de ser att jag har genomskådat dem.
 5. Det är ju bara bra. Balanserar faktumet att kläderna krymper i garderoben. Säkert en konspiration.
 6. Spölängd och tapering är så utpräglade preferensfrågor, jag skulle råda dig att provfiska spön i den längd du tänkt dig och i sådana vatten som du tänkt fiska spöt innan du lägger en beställning hos en byggare. När du hittat favoritlängden till ditt fiske försök få till att provkasta bambuspön i den längden i olika taperingar och utföranden. Om man inte har fiskat ett spö under 7 fot tidigare kan det t.ex. bli en frustrerade upplevelse när man villl menda lina som man brukar. Är man van att kunna lägga bakkastet under överhäng kan en långsammare tapering med en öppnare linbåge också bli en aha-upplevelse. Skillnad i egenskaper mellan olika taperingar kan vara milsvid och det kan skilja ganska mycket mellan olika byggares tolkningar av samma tapering. Vad gäller material och tempo så kan man inte bygga lika snabba och lätta spön i bambu som man nu kan i grafit, men nånstans där slutar självklarheterna. Några av mina favoritspön i kolfiber och bambu känns väldigt likartade att fiska med, vilket inte är en slump. De glasfiberspön du nämner behöver inte vara en säker inkörsport till bambu (mer troligt till glasfiber) men de är perfekta för att prova ut vilka egenskaper du vill (eller inte) ha i bäckfisket och det går garanterat att hitta bambuspön med liknande egenskaper och känsla. (Men man kan också kära ner sig i bilder på vackra spön med lockande namn och impulsköpa dessa tills man hittar rätt. Det är en beprövad metod.)
 7. Man kan bära mycket lina och lägga långa kast med bra precision och mjuk presentation, spetsen vänder över så jävla fint när linan rullar ut, även med långa tafsar. Den ligger lagom högt i ytfilmen och har inte en ful skrikig färg. Den kräver sin teknik, och en väl avvägd tafs, men är en helt fantastisk presentationslina när man jagar skygg fisk i klart vatten med blank yta. Min önskan att den skall fortsätta vara spikrak efter att jag har sträckt den har den tyvärr aldrig levererat 100% på, men den har heller inte varit sämre än någon annan Rio-lina jag haft. Vill man ha en lina som laddar spöt snabbt med lite fluglina utanför spötoppen, som är lätt att skjuta efter enstaka luftkast och som syns bra i snabb ström så har man helt andra förväntningar än de egenskaper som hypas.
 8. @SA Det mesta du gjort har säkert varit positivt och främjande för din goda hälsa i största allmänhet. Otaliga tunga lyft med ouppvärmda muskler sätter dock spår i muskelfästen, leder och senor. Att sätta ett oskyddat knä i blocksten i tid och otid gör man inte heller helt ostraffat. Jag kan relatera till allt du skriver men behöver inte jämföra med mig själv, det finns väl underbyggda studier på både de problem du beskriver och orsaksrelationen. Naprapat eller sjukgymnast kan förmodligen hjälpa dig att träna upp muskulatur som på sikt förbättrar funktionen. Gå dock och köp ett knäskydd (typ skate-skydd eller militärt skydd) till knät du vill stödja i marken, ingen idé att bränna ett knä till...
 9. Du är ju på rätt sida 80?! ? Hade 90kg som träningsmålsättning för länge sedan, att uppnå alltså, inte att gå ner i vikt. Det fixade sig galant när jag skadade knät och var tvungen att vila mig i form (rund är också en form - det står så på wikipedia.)
 10. Jättemånga intressanta infallsvinklar i tråden. Min grundläggande fördom om YA’s 5-wt shoot-out, kontra mitt eget fiske, är att man på default premierar egenskaper och spön som kommer till sin rätt vid fiskemetoder som har stor popularitet området; bl a långa kast, tandem-riggar, driftboating, breda floder, exponerat fiske med vind etc Vad utmärker det svenska klass 5 fisket?
 11. Du kanske har rätt, jag vet inte hur folk tänker, kanske är folk så pass puckade. Jag tror dock att relationen mellan PT-fiske och folk som skiter i naturvård är betydligt större vid alla nedskräpade, billiga och mediokra PT-vatten ute i landet. Har bara varit i Norrby ett fåtal gånger, men det ett av mycket få PT-vatten i Sverige som jag verkligen har uppskattat. Jag väljer att se det som att åka till ett vattenland med ungarna, de har jättekul när de är där men det förminskar inte naturupplevelsen av att bada från klippor i havet eller i badviken i sjön.
 12. Det finns 100 miljoner bättre skäl och anledningar att angripa reklamen. MEN är det bara jag som tycker laxen ser bedövad/fryst/död ut eller är den bara laxvärldens sämsta skådespelare? 9-10 sekunder in...
 13. Norrby har nåt för alla; trevligt fiske, gräsmatta i bakkastet för kastfantomerna och vill man prompt lyfta sten och trassla omkring i vidje så vill jag minnas att sista sträckan bjuder på det också.
 14. Det efterfrågades inte. Spönörd var kriteriet. Check. Kanske redan har intressanta spön - känns tillräckligt flexibelt. Därmed anmäler jag mig själv. Längesen jag var i Norrby nu.
×
×
 • Create New...