Hoppa till innehåll

Troutman

Edgemember
 • Antal inlägg

  3 387
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  69

Troutman last won the day on March 19

Troutman had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

995 Excellent

Om Troutman

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1975-08-12

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Senaste Profil Besökare

4 669 profilvisningar
 1. Förlåt. Jag trodde att du menade mete. Kvalificerar detta som en METADISKUSSION? 😁
 2. Nej, inte där jag fiskar, det är förbjudet. Men man kan puppmeta! (eller använda vilken fiskemetod man vill så länge betet är artificiellt, luktfritt, endast försedd med en hullinglös enkelkrok och medger skonsam återutsättning)
 3. Nej inte precis det du sa - du påvisade genom elfiskeresultat att det går att se klara förbättringar av föryngringen och att det därför går att utvärdera som en lyckad biotopvårdande åtgärd. (Vilket är sant om det enda syftet med åtgärden är ökad reproduktion.) Jag menar att det man kan påvisa är en lyckad fiskevårdsåtgärd för ökad reproduktionen på de lokaler som elfiskas. Hur biotopen har påverkats av åtgärderna torde inte vara mätbart enbart genom elfiske. Biotopkartering och bottenfaunaundersökning innan och efter åtgärden är verktyg som tillsammans med elfiske ger en bättre bild. (Vilka arter dominerar innan respektive efter? Vilka arter har missgynnats eller försvunnit? Vilka värden har lokalerna innan respektive efter åtgärden som lekområde, som uppväxtområde, som revir för stationär vuxen fisk etc etc) Jag har inte sett älven innan eller efter och argumenterar inte sak, men påstår att biotopen i ett vattendrag är mer än summan av årsyngel på aktuella elfiskelokaler. Av andra inlägg i tråden får jag uppfattningen att de åtgärder som gjorts är av biotopförändrande karaktär och att det i så fall kan vara värdefullt att veta vilka värden som försakats till gagn för mer lek- och uppväxtareal.
 4. Jag ser bara fördelar och tycker inte att det är det minsta svårt att motivera. 😉
 5. Mallard #4 väger in som en #4,5 och SBT #3 som en #5 - men det är garanterat bra skjuts i den!
 6. Tror jag just listade ut vad skedänden är till för. (Unplugbutt) #5.
 7. Flera bra linor nämnda. Har själv ett par linor som det är dags att byta på #3, lutar åt en smallstream för bäckarna hemmavid. Du skriver i din post är att du tycker Mallard är tung i #4, om det även är på korta avstånd så tror jag att SA SBT i #3 också kommer att kännas tung. Har aldrig kastat en little One, det jag har fått för mig är att den är mer lik TXL än One. I så fall bör både Smallstream och Opti Creek vara bra val och Opti Creek sannolikt vassast på de kortaste avstånden.
 8. Självklart skall du släppa tillbaka öringen. Den enda etiken du behöver jobba på är laxfilén på Ica.
 9. Intressant. Gillar färgen - ”Fall orange”. Tar du bort clipsen eller låter dem sitta kvar?
 10. Smallstream = en halv klass tung vid 24ft. Sen är det slut på klump, så i realiteten lättare än de flesta linor SLX = två klasser upp vid 33ft. GT125 är som Rio Trout Lt - känns mkt lättare än vad den är, lätt i spetsen, men är en hel klass tung.
 11. Har GT90, 125 och några Mallard DT. Är nöjd och kommer att beställa fler linor av Mike. Coatingen är inte lika hård som på tex mina Rio-linor, det märktes skillnad när linorna var splitt nya, men efter någon säsong så är det inte längre märkbar skillnad. Som ”fiskar’n” (ixoye) sa så håller linorna formen fint utan linminne. Gillar GT125 skarpt, den är väldigt lik Rio Trout Lt som också är en favorit. Mike är en duktig kastare och laxfiskare. De flesta av hans linor har taperingar som har ett tydligt ”spey-DNA” fast anpassat till ehandsfiske, compound-taperingar med baktung viktfördelning. Alla jag har provat rollkastar fint. Small stream linan är cool, det är inte en traditionell kortklumpad WF utan en dvärg-version av en presentationslina med baktung compund taper.
 12. Kanske stämmer - cold water fisheries ”öring etc” har väl genererat lite mer intresse för fiskevård än övrigt, men trenden är nog att intresset att fiskevårda även andra arter är på uppåtgående. Mitt klipp är från Alaska. 😁 Det är inte utmärkande för flugfiske generellt i USA - snarare motsvarigheten till en blandning av turfiskebåt i Kattegatt och öppningsdagen i Mörrum . (fast jag har aldrig varit på premiären i Mörrum)
 13. Fy. Inte min stil. Går hellre min egen väg. Fiskar vildmark. Som Alaska - oändliga vidder och oräkneliga mil fiskesträcka.
×
×
 • Skapa ny...