Jump to content

Troutman

Edgemember
 • Content Count

  3,579
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Troutman last won the day on June 21

Troutman had the most liked content!

Community Reputation

1,162 Excellent

About Troutman

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/12/1975

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Recent Profile Visitors

5,040 profile views
 1. Jag drömmer om dalgången med stor strömlevande röding som jag hittade (men av olika anledningar inte fiskade) uppe i norra Lappland för 24 år sedan. Kvoterat numera. Hade gärna återvänt och sight-fiskat där med torrfluga. Finns fler vatten i Kiruna kommun jag gärna skulle återvända till. Idaho, Montana och Nya Zeeland skulle jag lätt kunna tänka mig. Jag kan anlitas för en billig peng om nån behöver stöd! Alaska, Bosnien, Slovenien är också platser jag gärna återvänder till.
 2. Rätt hängivet att lacka spöna med olja av giftek... Om finishen blir så tuff och tålig som artikeln antyder så borde spöts finish vara minst lika tålig som splitcane, kanske tåligare i och med att man behåller bambuns hårda ytemalj om jag förstått processen rätt. Det var rätt intressant att läsa om processen, det skiljer inget väsentligt från västerländsk splitcane tradition i hur bambun förbereds, rätas och härdas. Men när det klyvs och hyvlas i väst så lackas det giftek i öst... Så länge du förvarar spöt torrt när det inte används och undviker stora skiftningar i temperatur och humiditet så är du nog safe...
 3. @Freak ...man blir ju orolig när du förväller svamp och kokar saft på samma gång... 😁
 4. Vi är fler som är glada för att du håller dig på mattan! 👍🏻
 5. Håller inte med om tydligheten i Djurskyddslagen till de tolkningar du gör... snarare att det tvärtom är tydligt att den inte är tillämpar... Lagens tillämpningsområde 2 § Lagen gäller djur som hålls av människan och viltlevande försöksdjur. BB 16:13 skulle kunna vara tillämpbar, men såvitt jag jag vet finns inga rättspraxis eller prejudikat?
 6. Tack 😍 (Ps Du särskrev skitstövel)
 7. Om du blandar ketamin, svamp och ecstasy så kommer öringen strax hoppa ur vardagsrumsgolvet för att ta sländorna som svärmar i rummet. Valfritt kvastskaft formar sig då av egen självtillfredsställelse till en följsam fiskekamrat med magiska kastegenskaper. Det svåra är att bibehålla fokus när man smyger fram till kastposition på fönsterbrädet, risken är att man skrämmer in dem under diskmaskinen i köket. Särskilt jobbigt är det när ens skugga är på dåligt humör och vadar iväg nedströms, då är det inget annat att göra än att klä av sig naken och fasadklättra över berget till forsnacken i grannens vardagsrum och mäska fram fanskapen med alla flugor du kan hitta eller kanske baratadetlitelugntochgöraenkaffeeld på parketten (repeat x 360 min = 21 600 sek x 3,63 vak/sek - brandskyddsåtgärder)
 8. Märklig diskussion. Vi önskar väl andra skitfiske för att vi är missunsamma och har en förhoppning om att dåligt fiske för andra indirekt innebär bättre chans till egen fiskelycka? Eller är det bara jag? 🧐
 9. Troutman

  Transylvanien

  Inte en sådan harr. Hade du varit mer uppmärksam så hade du sett huggtänderna. 😎
 10. Farsan klippte toppen på mitt i dörrstängaren i trappuppgången. Minns att jag garvade så jag grät och att pappa för ovanlighetens skull såg ut som om han skulle sjunka genom golvet. Minns dock inte att jag var särskilt ledsen för spöt. Som Mats och Jakob sagt så var det bra kraft i klingan men ingen känsla i toppen.
 11. Hm. Råkar känna till en cane-fantast som både är svag för Sharpe-spön och lax och havsöringsfiske med tvåhands... Skicka ett PM med ditt bästa pris så kanske jag kan förmedla en kontakt om intresse finns.
 12. Troutman

  Varför inte?

  Självcensurerar till NÅGRA (men alldeles för många). Har faktiskt bara tagit upp två sängar. Det bor fler än så här, fastän det är på bonnvischan. 😁
 13. Troutman

  Varför inte?

  Det är helt okej att som enskild dra alla över en kam och påstå att finnar skräpar ner mer än andra i naturen. Oavsett om du är finne eller inte. Oavsett om det är sant eller inte. Individer skyddas från kränkningar i vår lagstiftning, inte nationer. Finska utrikesministern får väl kalla till sig vår ambassadör om nationen känner sig kränkt. Men forumet är ju ett privat media med reklamintäkter och edge vill sannolikt inte stå för, eller svara för och synas, med dina påståenden. Du underbygger ju dem inte så där väldigt mycket... (däremot är du härligt frispråkig i dina tillmälen på landsmännen 😄, vilket nog är det som stör mest) Håller inte med Jakob att samhällsklimatet är så skört att man inte kan lyfta eller debattera samhällsproblem. Han är dock spot-on i att det finns informella regler för hur man tillåts uttrycka sig i olika medier. Det har det alltid gjort. Samma skällsord och tillmälen som ventileras över nåns soptipp på fjället hade inte oredigerat släppts igenom som insändare i en tidning heller. Även om Jakob raljerar så finns det att lära i hur man uttrycker sig; ”Jag upplever att finnar skräpar ned mer än andra vid våra vatten här i Kiruna. Då jag själv är finne gör detta mig särskilt förbannad etc etc....” - hade troligen funnits kvar, påstår jag. Själv så bor jag i ett område där ALLA verkar vara helt pantade i huvudet, kanske särskilt Skaraborgare (ursprungliga, inflyttade och naturaliserade). Tror nämligen inte att turister släpar med sig dubbelsängar och cyklar bara för att slänga dem i vattendragen... 🥵
 14. Har en Lamson Guru (2nd edition), väldigt nöjd, tycker startmotståndet är mjukt och gillar bromskonstruktionen. Har haft Danielson 2W, bra rulle - du bli säker nöjd, men jag gillade den inte.
×
×
 • Create New...