Jump to content

Troutman

Edgemember
 • Content Count

  3,458
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Troutman last won the day on April 23

Troutman had the most liked content!

Community Reputation

1,047 Excellent

About Troutman

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/12/1975

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Recent Profile Visitors

4,762 profile views
 1. Kan instämma i det omdömet. (jag tillhör minoriteten som inte gillar taperingen, men följsamhet och linminne var helt ok)
 2. I våra vatten (höga halter av fosfor etc i jordbruksmark) är samma problem ett resultat av lågt vattenstånd och dålig beskuggning. Vattnets hastighet och bottenstruktur verkar inte spela roll. Där det är djupt eller beskuggat är det fritt, även där vattnet bromsats upp. På grunda solbelysta partier ser det ofta ut sådär. Med senaste årens torka har vi större problem av att det numera växer gräs i många av lekbäddarna...
 3. 🧐 Det är ju aldrig fel att expandera sitt varumärke.
 4. @Henka, @Balswinger, @jakobj Ni är så oseriösa... Här Ismo - precis vad du efterfrågar, tre sätt att färga benmaterial: https://www.google.se/amp/s/m.wikihow.com/Dye-Bone%3famp=1
 5. Åslända. Sparsamma mängder. Ingen ytaktiv fisk.
 6. Skitbra tråd för övrigt! Jag uppskattar att läsa vad andra tycker och har noterat flera linor och märken som jag själv aldrig provat men som rekommenderas här.
 7. Har god erfarenhet av flera av SA’s släta linor, Rio’s modeller utan stum kärna och Barrio (hukar mig) i det avseendet. Jag omsätter inte (alla) linor varje år så jämförelsen är inte mellan nyaste eller samma årsmodeller. Om jag jämför tre liknande linor så är min subjektiva uppfattning: SA MED: Minst linminne efter att linan sträckts, men också minst följsam. Mest känslig för slitage. Barrio GT125: Mest följsam, och den lina som håller formen längst efter att den sträckts. Mjuk coating som kräver lite kärlek. Känslig för smuts, men minst känslig för slitage. Rio Trout LT (utan stum kärna): en god tvåa i alla de hänseenden som listats ovan. Ändå min favorit, gillar den bättre än de bägge ovanstående till fiske. Flera nivåer bättre än många andra linor jag har fiskat med. Både SA’s och Rio’s linor är generellt vassare och har bättre coating men sträcker man Barrion ordentligt så flyter den som en död orm.
 8. Fan. Är det storspolerullar som är oldschool? Jag har blivit lurad.
 9. Små strömmande vatten; bäck och å med tillhörande ”sel” och bäverdammar. Som på bild. Ursprungligen för bäcköring men dubbelnollan glänser när det är smygfiske. Den kan verkligen smeka ut en liten torrfluga utan att krusa ytan. Vind och stora flugor gillar den inte men har kraft nog att ta större fisk (1-1,5) (om man inte måste fightas mot hård ström också) samtidigt som halvkilos öringar blir riktigt roliga fiskeupplevelser.
 10. Fiskar samma rulle på ett Sage TXL#00. (Konventionellt rullfäste) Tror de är på bild i förstainlägget på tråden faktiskt. Edit: här också nu...
 11. Gillar också modellen. Utskällt i sin samtid som för styvt och snabbt... nu borde det vara mer mainstream Har ett Sage One i #3 som också är rätt hard core. Det framstår lite som ett leksaksspö bredvid ett RPL+ men gillar samma linor.
 12. RPL+ ? Av de ovan nämnda skulle jag gått på Barrion, men framförallt skulle jag letat bland linor som är en halvklass tunga eller t o m prövat en fyra.
 13. De vaknade upp 2007, tog sig en återställare och drog ett VM till på samma plats. Med den intervallen borde nån som vet vara kontaktbar 2025? Den enda tallriken som överlevde efterfesten 1989 finns på nationalmuseum numera.
 14. Delar inte uppfattningen att alla linor har problem och att Barrio skulle vara kass. Det framställs ju inte som en smaksak direkt heller. Har haft ett halvdussin Barrio. Även den äldsta av linorna håller stilen fint fortfarande. Coatingen är mjukare än några av mina andra linor men ungefär samma som ytterligare några. Har haft däremot haft problem med både coating och linminne på en Cortland lina 2017 men skulle inte dra några stora växlar på det, är nöjd med mina två Classic Peach, t ex. Har ett antal favoriter i Rio’s, SA och Barrios sortiment och har några Airflo, Loop, Guideline och Sage linor som jag använder och är hyfsat nöjd med men har säkert gått igenom lika många, Cortland inkluderat, för att hitta dit. Har dragit den personliga slutsatsen att det är lite kvalitetsskillnad mellan linor och linor. Oftast syns det på priset. Inte alltid. Tillverkarna har olika designfokus och egenheter som är utmärkande. För alla märken jag provat finns det dock oftast någon som fått en måndagsex och postat om det på nätet. Har dock inte funnit att Cortland skulle utmärka sig mer positivt än andra. För mig har det varit tvärtom, men det beror på att jag tycker taperingarna på några av de linor jag prövat varit otilltalande och andra tycker säkert de är fantastiska av samma anledning.
×
×
 • Create New...