Jump to content

Troutman

Edgemember
 • Content Count

  3,603
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Troutman last won the day on June 21

Troutman had the most liked content!

Community Reputation

1,175 Excellent

About Troutman

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/12/1975

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Recent Profile Visitors

5,094 profile views
 1. Om man struntar i att ha hål i botten på sin linkorg rymmer den en hel magnumbutelj rosébubbel (champagnekåsa). Snålar man ur på billig cava är det dock viktigt att skölja ur efteråt annars blir linan klistrig (det kan dock uppvägas av att kastaren blir slirig). Kastar man kort som ismo kan en vanlig snikkåsa duga utmärkt som linkorg.
 2. Håller helt med i ditt första påstående och jag har fortfarande favoritspön från way back in the days som fiskas med glädje. Men jag är böjd att hålla med Jonas, swing weight vill man hålla ner om man kan.
 3. Neej 😱. Inget bling-bling. Less is more. Annars rätt.
 4. Mer än en parantes. Plastmaterial i flugor borde vi diskutera om vi inte kunde städa bort. Det går ju åt ett gäng på en säsong, eller?
 5. Det är redan påtänkt. Men jag är väldigt skeptisk till att det har något som helst med feminism att göra. Själv brukar jag praktisera att fiska torrfluga med kroken avbruten. Väldigt utvecklande för fokus och teknik i krokningen. (det har dock aldrig varit ett planerat val, rätt frustrerande när den insikten kommer)
 6. Balans och respons i klingan. Upplever att man kastar bättre, mer avslappnat och mer precist. Tycker också att en lättare klinga påverkar krokning vid torrflugefisket positivt. Skönare att drilla fisk på - njaaee - tror inte det ligger i swing-weighten precis.
 7. Min 7’6” 5-6:a gillade inte för tunga linor. Använde linor upp till AFTMA 6 (i praktiken klass 5 linor) Vet inte om det är direkt överförbart till 6-7:an, men det är en startpunkt.
 8. Har en underställströja från Bergans - klar favorit. Har betydligt fler Woolpower-produkter - är riktigt nöjd med dem också.
 9. Mätlina (måttband från byggvaruhus). Pinne. Drar ut 30m åt gången, slår ett halvslag runt pinnen, vevar in med rullen. Upprepa till önskad längd eller volym. Grannarna tittade nyfiket de första åren men nu har de nog tröttnat på att fundera på hur det är ställt i mitt huvud.
 10. Du börjar lära dig. Det finns hopp! 🥰 Men nu pratar vi om barnen, de får göra som de vill bara de har kul och trivs! 😊
 11. Syn. Du får posta den i RAW-format. Ger mig den på att du fokat helt på firren och glömt att få med frun i bild...
 12. Jag tycker Exp-serien är bra spön med skön aktion och snygg finish. Det är inte givet att du kastar bättre med ett dyrare och mer avancerat spö, kanske tvärtom om aktionen inte passar. Men du kommer förmodligen värdesätta det mer av rent psykologiska skäl 😀. Begagnat är en bra idé, men Exp5 är också ett bra och enkelt val.
 13. Det blir nog kanon! För hennes del hade jag gått på fyran för möjlighet att kasta tyngre linor, men vill du låna det till ”small stream” fiske så är en 7’6” #3 perfekt. Flexibiliteten i linklass handlar mest om hur lätt det är att kasta större flugor - min grabb ville kunna kasta lite matigare abborrflugor med spöt, vilket funkar fint med en #6 lina (han lägger inte lina till backingen direkt, det blir mest sight-fiske på närdistans)
 14. Min nioåring har ett 7’6” #4. Ingen dyrgrip, men av schysst kvalitet och snyggt. Det var viktigt för honom att ha ett ”riktigt” spö med korkhandtag och inte ett i barnfärger. Han fick pröva och välja ut själv i fiskebutiken - valet handlade nog mest om färgsättning (mörkgrå) samt längd och handtagsform. Längden är lätthanterlig för honom och spöt klarar linor i både #5 och #6 med de kastlängder han bemästrar. Tror vi just nu har en WF5 med en klump i den kortare delen av standardspannet på rullen.
 15. Svårt att avgöra 100% på grund av bristande fotokvalitet men det är antingen en synvilla som beror på jordens krökning och det brytningsfel som uppstår när ljuset reflekteras i vattenytan, (eller så har du helt enkelt fått återstuds mot huset i bortre änden av sjön, lätt hänt när man kastar med en boss) Troutbossen är faktiskt så rak att det stundtals kan bli problem för vanliga flugfiskare att veva upp den på en rulle. Eventuella faktiska problem med bristande rakhet ligger i alla fall helt säkert i bristande kastteknik hos användaren. (Ps linda några varv med skjutlinan runt en stolpe, dra ut hela linan, och luta försiktigt i med kroppsvikten tills du är nöjd så sparar du in flera års kastkurser)
×
×
 • Create New...