Jump to content

Troutman

Edgemember
 • Content Count

  3,613
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Troutman last won the day on June 21 2019

Troutman had the most liked content!

Community Reputation

1,183 Excellent

About Troutman

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 08/12/1975

Information

 • Bostadsort
  Skövde

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  troutman@edgeflyfishing.se
 • Telefon
  180087688626

Recent Profile Visitors

5,210 profile views
 1. Troutman

  Fiskeknän!

  @SA Det mesta du gjort har säkert varit positivt och främjande för din goda hälsa i största allmänhet. Otaliga tunga lyft med ouppvärmda muskler sätter dock spår i muskelfästen, leder och senor. Att sätta ett oskyddat knä i blocksten i tid och otid gör man inte heller helt ostraffat. Jag kan relatera till allt du skriver men behöver inte jämföra med mig själv, det finns väl underbyggda studier på både de problem du beskriver och orsaksrelationen. Naprapat eller sjukgymnast kan förmodligen hjälpa dig att träna upp muskulatur som på sikt förbättrar funktionen. Gå dock och köp ett knäskydd (typ skate-skydd eller militärt skydd) till knät du vill stödja i marken, ingen idé att bränna ett knä till...
 2. Du är ju på rätt sida 80?! 😄 Hade 90kg som träningsmålsättning för länge sedan, att uppnå alltså, inte att gå ner i vikt. Det fixade sig galant när jag skadade knät och var tvungen att vila mig i form (rund är också en form - det står så på wikipedia.)
 3. Jättemånga intressanta infallsvinklar i tråden. Min grundläggande fördom om YA’s 5-wt shoot-out, kontra mitt eget fiske, är att man på default premierar egenskaper och spön som kommer till sin rätt vid fiskemetoder som har stor popularitet området; bl a långa kast, tandem-riggar, driftboating, breda floder, exponerat fiske med vind etc Vad utmärker det svenska klass 5 fisket?
 4. Du kanske har rätt, jag vet inte hur folk tänker, kanske är folk så pass puckade. Jag tror dock att relationen mellan PT-fiske och folk som skiter i naturvård är betydligt större vid alla nedskräpade, billiga och mediokra PT-vatten ute i landet. Har bara varit i Norrby ett fåtal gånger, men det ett av mycket få PT-vatten i Sverige som jag verkligen har uppskattat. Jag väljer att se det som att åka till ett vattenland med ungarna, de har jättekul när de är där men det förminskar inte naturupplevelsen av att bada från klippor i havet eller i badviken i sjön.
 5. Det finns 100 miljoner bättre skäl och anledningar att angripa reklamen. MEN är det bara jag som tycker laxen ser bedövad/fryst/död ut eller är den bara laxvärldens sämsta skådespelare? 9-10 sekunder in...
 6. Norrby har nåt för alla; trevligt fiske, gräsmatta i bakkastet för kastfantomerna och vill man prompt lyfta sten och trassla omkring i vidje så vill jag minnas att sista sträckan bjuder på det också.
 7. Det efterfrågades inte. Spönörd var kriteriet. Check. Kanske redan har intressanta spön - känns tillräckligt flexibelt. Därmed anmäler jag mig själv. Längesen jag var i Norrby nu.
 8. Om man struntar i att ha hål i botten på sin linkorg rymmer den en hel magnumbutelj rosébubbel (champagnekåsa). Snålar man ur på billig cava är det dock viktigt att skölja ur efteråt annars blir linan klistrig (det kan dock uppvägas av att kastaren blir slirig). Kastar man kort som ismo kan en vanlig snikkåsa duga utmärkt som linkorg.
 9. Håller helt med i ditt första påstående och jag har fortfarande favoritspön från way back in the days som fiskas med glädje. Men jag är böjd att hålla med Jonas, swing weight vill man hålla ner om man kan.
 10. Neej 😱. Inget bling-bling. Less is more. Annars rätt.
 11. Mer än en parantes. Plastmaterial i flugor borde vi diskutera om vi inte kunde städa bort. Det går ju åt ett gäng på en säsong, eller?
 12. Det är redan påtänkt. Men jag är väldigt skeptisk till att det har något som helst med feminism att göra. Själv brukar jag praktisera att fiska torrfluga med kroken avbruten. Väldigt utvecklande för fokus och teknik i krokningen. (det har dock aldrig varit ett planerat val, rätt frustrerande när den insikten kommer)
 13. Balans och respons i klingan. Upplever att man kastar bättre, mer avslappnat och mer precist. Tycker också att en lättare klinga påverkar krokning vid torrflugefisket positivt. Skönare att drilla fisk på - njaaee - tror inte det ligger i swing-weighten precis.
×
×
 • Create New...