Jump to content

Kimura

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Kimura

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Skövde

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Några vatten som börjar bli fiskbara? Fasiken, det är ju midsommar!
 2. Hur ser det ut där uppe nu? Varit varmt och fint ett tag så det går väl åt rätt håll? Enligt smhi så har ju vattenflödena vänt ner igen sedan 4-5 dagar så Juli kanske kan bli riktigt bra eller vad säger ni?
 3. Köper gärna rullen...

 4. Var i Tjirtjam midsommarveckan 2015 och då var det vårflod. Ser ännu senare ut i år så tycker absolut inte du skall åka dit så tidigt i år.
 5. Min erfarenhet av bäckröding i öringbäckar är inte så stor men har iaf viss erfarenhet ifrån tre bäckar i Skövdetrakten.( Kanske någon av dem är samma som en av dem Troutman refererar till ) I samtliga dessa tycker jag mig märka att bäckrödingen dominerar högre upp i systemet för att minska och tillslut försvinna längre nerströms. Jag tolkar detta som att bäckrödingen antingen trivs bättre högre upp eller konkurreras ut längre ner i vattnet där förutsättningarna för att leva och verka är bättre. Bäckrödingen kallas ju också Källax vilket ev kommer från det faktum att de oftast finns högt upp i systemen. Öringen har i samtliga vatten varit större i storlek generellt. När det gäller utbredningsområde pratar men ju om rödingregionen ( högst upp, örignregionen och harrregionen och det stämmer ju bra på våra inhemska arter. Kanske gäller det amerikanaren/kanadicken också? Otroligt vackra är de iaf, Bäckrödingarna!
 6. Kimura

  Kungsådran

  http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/kungsådra Ja, det kan man nog säga att det finns JCS
 7. Kimura

  Kungsådran

  I vilken av dem menar du?
 8. Jag har fiskat i Levasjokken vid tre tillfällen, senast i sommras, och det är nog den vackraste jokk jag besökt. Men jag har haft sådär fiske samtliga gånger. Ok rödingfiske i närliggande sjöar med bäckar som går till Levas men i jokken har det varit sämre.Någon fin öring och några ok harrar, inte mer. Sandåslandet är ju ett enormt område så där beror det på vart du har tänkt dig. Men Mikko på Arcticheli har järnkoll på området så han kommer flyga dig rätt!
 9. En vän till mig säger att han är allergisk mot det han kallar mjukgörarna i neoprenet. Men vet inte om det är hans egna hobbydiagnos.
 10. Kimura

  Är #2 för lätt?

  Visst kan det ta något lägre tid att drilla en fisk med ett lättare spö, allt annat lika, men jag menar att det i första hand handlar om tafsstyrka när det gäller hur hårt man kan ta in en fisk. Jag använder oftast ett så lätt spö som möjligt, det som sätter gränser är storleken på fluga och väder/vind samt kastdistans.
 11. Kimura

  Är #2 för lätt?

  Fiskar mycket med spö i från klass 3 ner till 000. Det är tafsen och inte spöt som begränsar. Har landat fisk på över två kg på med mitt sage TXL 000. Inga bekymmer att drilla in en kilosfisk utan spö med handhållen lina, bara linan är grov nog. Spö går ju sällan av....
 12. Se upp med loopnorge. De har blåst mig och även andra här på edge. Fet varning på dem!
 13. Jo. Du får tälta vid Taivek. Har gjort det flera gånger och det har inte allt varit uppskattat då iaf tidigare ägare var grinig på detta. Men han kunde såklart inget göra. Han kunde inte neka oss stämpel eller att ge oss informationen men vid något tillfälle fick vi, efter att ha vägrat flytta på oss, bo gratis på campingen och få låna båtar gratis. Har mailat länsstyrelsen om detta och det finns inget speciellt tillstånd för campet som hindrar allemansrätten. Min uppfattning är att nuvarande ägare är mycket trevligare och lättare att ha att göra med men priserna är såklart skyhöga fortfarande. Fisket är dock grymt och jag brukar åka gummibåt ner för älven varje år för en bråkdel av de pengar som de som bor på campen lägger. Då bor man vid vattnet och fiskar på en betydligt större sträcka älv. Rekommenderas.
 14. Tjuonajokk styr inte över Taivek, däremot måste man få en stämpel i fiskekoret och info om gällande regler i för just den strömmen. Sedan är det bara att slå upp tältet vid forsen gratis. Då slipper man också ta sig med hyrd, svindyr båt från campen till strömmen.
 15. Kimura

  Czechnymph Spö

  Jag med....
×
×
 • Create New...