Jump to content

Heinrik

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Heinrik

 1. Praktexemplar! 700:- Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. Heinrik

  Val av klass 5

  Hej, är på jakt efter ett klass 5 spö. Bor i norra Norge och driver fisket främst mot havsöring och öring på inlandet. Vill ha ett spö som främst passar till färskvatten då jag redan har ett kustspö. Har sett en del på opti serien från loop, men tänkte höra om det är någon vänlig själ där ute som har något vettigt att komma med. //Henrik
 3. Tack så mycket för infon! Men hotell som har strand, där borde man väl få fiska?
 4. Tjena, Håller på att spara pengar till en jorden runt-resa som ska pågå mellan mars-juni. Ska tillsammans med en polare åka Bangkok-Krabi-Australien(väst,öst)-Nya Zealand-Fiji-Roadtrip från New York till Los Angeles. Vad vi nu vill ha är tips på bra fiskeställen (för både spinn och flugfiskare då min vän inte är så glad i flugfiske än) vid våra destinationer. Om någon ut av er har några tips att ge kring dessa destinationer uppskattas det verkligen, allt som är bra/dåligt, om ni gilla det eller inte. Vadsomhelst- all är info är välkommen. På Nya Zealand kommer bil att vara till förfogande och vi kommer att utgå från Auckland, här har ni säkert mycket nyttig information att dela med er av. Tänker bara vara på Nordön! Flugval,linor, allt är av intresse! Hade även tänkt att fiska från stranden både på Krabi och Fiji och här är tips mer än välkomna då den enda form av flats/grundvattenfiske jag ägnat mig är fiske riktat mot Id på Österlen. Flugval,linor, allt är av intresse! Specs: En 7:a 9' 4-delat från Msx (Sapphire) med en XLA Vision rulle (6/7), sitter en Coastal lina (intermediate) på just nu med drygt 100 meter backning. Hur långt räcker detta på stillahavsfiskarna? Kan tänka mig att jag behöver mer backning? Tänkte även köpa en 5:a innan jag drar, någon som har något schysst set att erbjuda eller tipsa om? Tar även med mitt klass 2/3 spö från Scierra, sitter en Abel på med en Wolf-flytlina. Min kompis kommer antagligen ha med sig ett teleskopspö från Cormoran som är 8 fot med 10-40 i kastvikt. Kommer detta räcka om man ska fiska små Gt:s, bonefish och baracudor från stranden? Vill ju inte ha för stort spö då han ska fiska öring med det också! Om inte annat kanske ni har tips på något spö som får plats i en drygt 78 centimeter lång tub. Tack på förhand! Henrik Ivstam
 5. Heinrik

  Tromsö

  Hej alla! Har nu varit i Tromsö i en och halv vecka. Jag och mina rumskamrater har fiskat nästan varje dag och fångsten har varit blandad. De tre första dagarna fick vi bara sej, simpor och en ytterst liten havsöring. Dock fick vi allt på spinn. Nu i veckan har vi lyckats med konststycket att landa hela 6 middagstorskar på en medelvikt av ungefär 2,5 kg. Kommer lägga upp lite bilder i helgen på torskarna. Men har haft svårt att hitta passande ställen för fluga runt ön, även om det ser utmärkt ut på många ställen. Ska ut på kvalöya imorgon och se om jag kan lura lite öring på fluga. Tack för alla tips!
 6. Heinrik

  Tromsö

  Det här låter nästan för bra för att vara sant, men ska för er skull hålla igång tråden och uppdatera lite då och då! Tack för tipsen!
 7. Heinrik

  Tromsö

  Tack för infon Kiwawa, låter alldeles utmärkt! Jo har hört en del om det Fredrik, kommer lägga en del tid på sejen också! Tack igen! Henrik
 8. Tjenare, flyger upp till Tromsö nu på måndag och har packat ner flugspöna. Så nu undrar jag om det finns någon här på forumet med erfarenheter kring fisket runtom på Tromsö. Ska vara där tills jul så jag har all tid i världen att röra mig runt i trakten. All fisk är intressant men tänker främst sikta på havsöringen. Alla tips är välkomna! Tack på förhand! Henrik
 9. Heinrik

  Id och Färna

  Den okända fisken är en id, det är jag 100% säker på!
 10. Ja eller hur, tro man lägger ut det på ett forum? Lite ledtrådar kan ni få, norr om Österlen, litet vatten som mynnar i Östersjön.
 11. I en av mina åar nere i Skåne lyckas regnbågen alldeles utmärkt med leken. Fångar både små och stora med oklanderliga fenor, även ryggfenan. Värt att tillägga är att det är rikligt med bäcköring och havsöring i ån också. Här en jag lurade i söndags!
 12. Hej, jag söker ett spö som passar till lite större åar och sjöar för främst bäcköringfiske men även regnbåge. Har inga direkta krav på varken pris eller utförande, är tacksam för alla förslag. Har redan ett klass 2/3 som jag fiskar torrfluga med, så ett spö med lite mer ryggrad är ju att föredra så att streamers och annat inte blir något problem. Ni kanske själva sitter på ett spö ni inte längre använder och är sugna på att sälja? Tack på förhand, Henrik Ivstam
 13. Återsatte flera borrar på cirka 7hg-1kg ikväll, mitt dropshot fastnade i en av maskorna till ett "spöknät". Nätet var i dåligt skick men var nyligen utlagt, då det inte fanns där i tisdags. Hade ingen kniv med så fick sitta och slita upp maskorna för att få loss borrarna. Tyvärr satt där ett par som redan hade dukat under. Bra storlek på alla borrar i nätet, en flundra av något slag fick också sin frihet åter.
 14. Tackar så mycket för svaren, Barbour har jag redan så det blir mer fokus på vattenkläder. Tack igen!
 15. Om en månad bär det av till New York. Ska ju givetvis inhandlas en hel del fiskesaker om jag hittar någon lämplig butik. nån här som har några schyssta tips? Skulle vara skönt att veta i förväg, så att man kan planera sin resa. Finns det någon stor outlet eller liknande? Tack på förhand, Henrik.
 16. Tänkte ta mig en tur till mynningen i helgen, någon som ska dit? Skulle vart trevligt med sällskap!
 17. Efter en timmes kajakpaddlande längs med hanöbukten ansåg jag att jag behövde en ordentlig paus. Drog iland kajaken och tog mig ett svalkande dop. Tittar mig lite omkring i vattnet och får syn på ett stim med små idar. Id på flugspö var något jag aldrig provat förut, så jag sprang upp och hämta mitt flugspö och min flugask. Gick mot ån som rinner ut cirka en kilometer bort med flugspöet i högsta hugg och blicken fäst mot vattnet för att få syn på de mörka skuggorna. På vägen mot ån tappade jag en id på torrfluga och landade min första på en nymf och dessa låg runt åtta hekto. Väl framme vid ån står där ett stim med cirka fem sex idar på 1,5-3kg. Kastar ut min lilla nymf och hoppas på det bästa, direkt vänder den största iden om och slukar min nymf. Lyfter spöet och väntar på en första rusning som aldrig kommer och efter 10 minuters stångande längs med botten får jag till slut upp den på stranden. Där mäts den till 58 cm innan den får sin frihet åter. Vikt okänd men skulle tippa mellan 2,5-3kg. Tagen lördagen 4/6 på ett Scierra Pico klass 2/3 och en liten pheasant tail.
 18. Studenten närmar sig i rasande fart och bredvid all planering har jag blivit ombedd att skriva en liten önskelista. Vad fyller en önskelista bättre än ett nytt flugspö till sommarens havsöringfiske? Åter till ämnet, jag söker ett spö med tillhörande rulle för fiske längs med Hanöbuktens kuster och i Verkeån. Har inga speciella önskemål angående spöet men ang. rulle har jag nog bestämt mig för en Loop Speedrunner eller något liknande. Alla förslag mottages med stor glädje och ägnas åtanke. Tack på förhand, Henrik.
 19. Suttit inne hela helgen med ett saftigt projektarbete, som iofs handlar om havsöring men satan i gatan va sugen man blev efter helgens rapporter. Grattis till alla fina fångster!
 20. Blåste i stort sett ingenting, var vid verkeån. Där blåste det snett inåt men inte alls mycket. Havet var lugnt och såg väldigt behagligt ut ; ). Fick en regnbåge i ån. Dock på spinn.
 21. Tjenare gott folk, söker en musimiterande fluga för sommarfisket på bäcköring. Kör med lätt utrustning klass 2/3 så det är ingen enorm gäddfluga jag söker utan en lättkastad fluga som inte väger alltför mycket. Någon som har nån grym hemsida? Eller kanske binder själv så att man kan köpa några? Tack på förhand! Mvh Henrik
×
×
 • Create New...