Hoppa till innehåll

Sethnord

Members
  • Antal inlägg

    31
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om Sethnord

  • Födelsedag 1988-12-18

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Märsta/Stockholm

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

Sethnord's Achievements

Member

Member (2/5)

2

Gemenskaps Rykte

  1. Fick idag nytt personbästa som jag estimerar till 700g på en hemmabunden streamer som heter dammbuster och finns med i en liten flugbok från bokförlaget settern och jag har sett den på flydressings hemsida med. Lägger upp en bild på min egna här. FL gul marabou stjärt med 4 strån krystalflash, FL gul cactuschenille och krage av 3 icedubs som jag mixat FL hot pink, FL shell pink, Uv pearl. förtyngning är skalle med lite extra lindad blytråd bakom, strl 8 streamerkrok.
  2. Jag har fått abborre på en helt chartreuse med en del glitter och marabou stjärt och schlappen palmerhacklat ( utan gummiben, funkar säkert med lika väl de e nog bara smaksak. ) helt svart har funkat vid något tillfälle likadant bunden som i beskrivningen till den chartreusea. Jag har även fått på vit med svart rygg som jag försökte få se ut som en liten fisk så det var bara icewing till stjärt på den. Och mitt första topwaterhugg fick jag på en bisarr boobie med gummiben som var gul och rosa.
  3. Mitt bidrag till kräftimitationerna, inte testade än så jag får återkomma om dom funkar eller inte
  4. Det ända som verkligen gett mig resultat kontinuerligt är en fluga med marabou stjärt FL gul och cactuschenillekropp FL gul som avslutas vid krokögat med någon orange glittrande dubbing. Flugan ska vara väldigt förtyngd fram så det liknar en jigg. När jag band flugan första gången var det efter mycket läsning där spinnfiskare hade berättat att gul jiggkropp på orangefärgad jiggskalle är deras favorit att andvända efter borre och av en slump sätt liknande flugor lite här och var i böcker och på nätet. Till våren och sommaren kommer jag ha med den flugan som backup ifall mina imitationer av insekter och kräftor inte ger resultat.
  5. http://globalflyfisher.com/video/crawfish Franska borrar äter kräftflugor så de lär ju våra också
  6. Har du testat chewy shrimp i sötvatten med lycka ? jag tänker på platser där det inte finns räkor eller kör du den bara där det finns ?
  7. Hej alla abborreintresserade, Tänkte lägga upp en tråd angående vilken slags fiskevatten ni har erfarenhet av och om ni ser några skillnader hos dom. Själv har jag mest fiskat i sjön Norrviken/Sollentuna , Edsviken en insjö som leder ut i Mälaren och lite kring Märsta/Sigtunas vatten som också tillhör Mälaren. Har best fångst ( ca halvkilot ) och mest fångst i Norrviken då jag upplever att vattnet man fiskar på inte är lika djupt. Har mest fiskat inpå kvällen tills solen gått ner om det spelar någon roll på stora/små vatten. Mer info !
  8. När du fiskar dina nymfer använder du flyt, sjunk eller sjunktafs? Jag blir själv osäker ibland om jag verkligen når ner till fisken när jag är ute, ikväll tog jag mej ett kort kvällspass men verken favoriten eller något annat funkade.
  9. Här kommer lite nya flugor från mej, alla i storlek 8 streamerkrok 4xl om jag minns rätt. 2 räkor om de ska imitera något (den fl gula är giftig) den bruna kommer få sin debut nästa gång jag är ute. Sen damsel, montana och peeping caddis som hemsidor och folk härifrån fått bra fisk på. Därefter jiggliknande fluga av kaninstrips och lite icedub pearl, den gula har jag fått borre på, även en gädda på 4 kilo. orange och vit får sin debut med brunräkan Jag ska försöka återkomma om hur dom funkat för mej så småningom. De var allt för denna gång. Peace!
  10. grattis kul att fler får upp ögona och uppskattar borren.
  11. Jag fiskar med fluorcarbon på 0,36 mm just nu och 2-3 gäddor har slaktat den tafsen, man måste lyckas kroka dom precis i läppen om de ska hålla ;p
  12. Det verkar som borren börjar vakna till liv! idag fick jag 2 borrar på en FL gul-chartause leech på basskrok med tungstenhuvud och lite ice dub pearl i stjärten. fick senare på ett tokhugg som jag först trodde var botten men visade sej vara en ca 4kilos gädda på samma fluga, jag tänkte utveckla flugan till nästa fisketillfälle och har bundit upp ett par i samma färg fast med lite gummiben emellan kaninhåret så det blir en superkanin.
  13. Låter som bra mönster just nu, var ute på kvällspromenad vid sjön igår och såg mycket bebis dykarbaggar och hundratals corixor så man kan ju misstänka att det finns got om nykläckta små svart insekter ute i vattnet just nu.
  14. Äntligen tog årets första borrar! 3 små rackare inom 20min på en fluoserande-gul flashbugger med tungstenskalle och med sink-tip lina. Gul har kommit att bli min favoritfärg på borren då den levererat nästan all min borrefångst förut. Måste passa på att fråga hur de går för er andra med borrarna, håvar ni nått?
×
×
  • Skapa ny...