Jump to content

jwagmo

Edgemember+
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

About jwagmo

 • Birthday 03/08/1970

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm
 • Intressen
  Fiske, naturen

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  jwagmo@gmail.com
 • Telefon
  0700699208

Recent Profile Visitors

1,336 profile views

jwagmo's Achievements

Member

Member (2/5)

3

Reputation

 1. Du har Magnehultån i Rejmyre, Finspång. Fin liten å på försommaren. Iof planterad fisk men omgivningen väger upp det tycker jag. //Jonas.
 2. Supermycket tack för tipsen! Nu ska här rullas linor. Har nog slarvat lite med det genom åren. Det finns ju en positiv effekt av att sköta prylar. Man får hålla i prylarna under vintern och fisket känns inte lika avlägset som det är. Mvh Jonas.
 3. Tack för det! Brukar du ta bort hela linan varje vinter?
 4. Hej! Vem har kunskap om hur jag servar min Hardy Bouglé rulle? Vilka delar är viktiga att smörja och vad smörjer jag med för olja / fett? // Jonas
 5. Tack för informationen. Enån hade jag sneglat lite på och jag tror att det blir en tur dit. J.
 6. Hej! Jag ska till Rättvik i midsommar, närmare bestämt Röjeråsen. Nu letar jag fina platser att smygfiska på i detta område. Är det någon som kan dela med sig av sina favoriter där jag kan stöta på öring? Gärna små bäckar/åar. Mvh Jonas
 7. jwagmo

  Hardy Bougle

  Tackar!Skickat från min SM-N910F via Tapatalk
 8. jwagmo

  Hardy Bougle

  Hej! Jag har precis köpt och fått hem min nya Hardy bougle. Har en fundering. Har klickljudet någon funktion mer än att det låter skönt. När jag skruvar på den lilla skruven för att reglera klicket så kan jag inte påstå att motståndet i rullen ökar nämnvärt. Möjligen en liten skillnad. Någon som vet? Ps. En otroligt vacker rulle är det iaf. Jonas
 9. Här ser jag öppningen till ett mission. Fånga en harr söder om Arholma!
 10. En snabb slagning på nätet ger bla. denna info. Den är ju inte kristallklar. Norra östersjön, som stockholms skärgård ingår i ligger ju inte ljusår ifrån bottenhavet där harr enligt denna info ska kunna påträffas. Salthalten verkar vara en faktor som styr vart man kan hitta den. Harren verkar inte gilla vatten med högre salthalt än 5,5 promille. Salthalten i stockholms norra skärgård ligger på 5-6 promille så därav kan man inte utesluta den. "Harren kan man även finna längre ner i Sverige som Vänern och Vättern. Det finns även harr ute i havet och då är det i Bottenviken och i Bottenhavet." "Den harr som lever i Östersjön och i de större sjöarna föredrar de områden där vågorna kan röra om i vattnet, till exempel mot en stengrund eller något liknande." "I den södra delen av det svenska utbredningsområdet är bestånden relativt glesa för att tätna längre norrut när harren trivs bäst i rinnande, syrerikt kallt vatten. Förutom kustlevande populationer (i områden med en salthalt under 5,5‰) finns relativt allmänt strömlevande harr i många av de större och mellanstora vattendragen."
 11. Dom har jag också tjatat efter men utan framgång. Skickat från min SM-N910F via Tapatalk
 12. Det var min gissning också men bror min e' envis. Flera förslag! ! Skickat från min SM-N910F via Tapatalk
 13. Min enkla fråga lyder. Kan man stöta på harr i Stockholms skärgård? Min bror har ett ställe norr om Möja och han fångade en fisk som han envisas med att hävda att det var en harr. Jag såg den inte men på den beskrivning han ger så låter det onekligen som en. Den rörde sig tydligen som en trött /slö fisk. Så, är det någon som sitter inne med ett svar? J.
 14. jwagmo

  Danielsson midge?

  Så här blev det! Jag slog till på en Midge och nu har jag spolat upp linan. Här är facit. Jag fick på min Orvis Hydros Superfine wf3 i sin hela längd. Den har en ca 12m lång klump. Utöver den så fick jag på ca 20m 0.15 flätlina som backing. Det känner jag mig väldigt nöjd med. Vad gäller balansen så är det ju i hög grad en smaksak. Jag upplever kombinationen som välbalanserad. Får se vad jag tycker efter första fisketuren. Tack för alla tips! Mvh Jonas.
 15. jwagmo

  Danielsson midge?

  Det finns tyvärr för många valmöjligheter idag så man blir ju helt förvirrad. Vore bättre om det bara fanns ett spö och en rulle, möjligen i två olika färger.
×
×
 • Create New...