Jump to content

Bobbilon

Edgemember+
 • Posts

  395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Bobbilon last won the day on May 5 2021

Bobbilon had the most liked content!

About Bobbilon

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bobbilon@hotmail.com
 • Telefon
  0703820147

Recent Profile Visitors

3,405 profile views

Bobbilon's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

262

Reputation

 1. Glow in the dark! 😀
 2. Håller helt med. Den heter ismopuppan och inget annat. För att den där i huvudtaget ska leverera måste den byta namn och alla synder bör tvättas bort med en välsignelse från upphovsmannen.
 3. Så här ser mina Wolly Buggers ut. Helt klart en favorit.
 4. Tjena! Jag har tappat kontakten lite med det här forumet. Den här flugan är en av mina absoluta favoriter till Vulgata eller Danika - fisket. En kläckare som alltid hänger rätt och rör sig magiskt. Speciellt om man fiskat den ett tag så zonkerremsan blivit blöt och mjuk. Jag bjuder på en SBS-video. Passa på att prenumerera så missar ni inte kommande filmer. 🍻🎣🦟
 5. Vart på rymmen i ammarnäs. ?
 6. Provade gå upp i storlek när det börja skymma. Händer grejer då. ??
 7. Bobbilon

  Budget rulle

  Bästa budgetrullen under 1000:-? Storspole är ett krav. Lamson Liquid är den bästa rullen jag känner till för ca 1200:-, otroligt prisvärd. Jag undrar mest om jag missat bra alternativ, gärna under 1000:-
 8. 2.0 D3ED7E68-B875-4B1D-9935-D276BCD623C1.MOV
 9. Tjena!

   

  Såg i Flugfiske i Norden en publicering av å med Puppan?..visste är det du som skrivit artikeln?

  Bra gjort ifall det är du.

  Tänker på ditt sätt att "putsa" kroppen..jag har aldrig personligen..någonsin putsat till nån kropp!..bara täljt. Tycker det inte behövs..sen så täljer jag bara mot/med 4-kants ribbor..aldrig rundstav...

  Ang. att putsa till en kropp...så ruggar en upp kroppen...så små fibrer sticker upp här å där(vilket jag personligen ej gillar)....så därav täljer jag bara kroppen..blir bara mera efter jobb..till att putsa till den...så starkt lim-skal som möjligt..men minimal påstrykning av lim...så flyter den högre. Bara en tanke.

  Men snyggt jobbat!(Ifall det är du)..men ang. benmaterial..skall själv börja med Maxima...gjorde det i våras efter tips!..när jag ville gör större Puppor..går alldeles utmärkt att färga mörkare..mjukare dessutom mot "orginal" materialet jag än använder.

   

  Mvh // Ismo

   

   

   

  1. Show previous comments  1 more
  2. Ismo

   Ismo

   Tja!

    

   Jupp kör färgpulver i limblandningen...sen finns det ett speciellt färgmedel för just epoxy-lim...jag får den "gratis" fr. en färghandlare, blandar den  med vanliga färgpulvret..men otroligt torkande...den skall en vara försiktigt med..ytterst lite skall en använda...för mycket! så torkar den ut limmet.

   Jobbar kompisen la sitt första flugkast för året....En harr direkt...Puppan-första kastet..rätt fränt.

   Du använder naturligtvis den balsa du vill använda...flikade bara in vad jag använder.

    

    

   SKIT FISKE!

    

   Mvh // Ismo

  3. Bobbilon

   Bobbilon

   Nice att den torkar, mkt tid där. ? jag är evigt tacksam för detta mönster och dina tips. Hoppas du får en suverän sommar, Skitfiske! 

  4. Ismo

   Ismo

   Tack! ..jag har ju endast gjort Puppan engång för mitt eget fiske!..bara för att tillfredställa mig själv. Att andra tycker den är bra är bara rätt skoj.

   Att den funkar ibland rätt bra för Röding!..är för mig en överraskning:blink:...trodde jag aldrig..men i vissa vatten,...så kläcker det nattsländor som är 4-5cm långa!!!!!!(fick jag höra)!...så att tälja stora..är ingen nackdel...som jag numera ser det...

    

    

   SKIT FISKE!

    

   Mvh // Ismo

 10. Bobbilon

  Puppan!

  Med den här bilden hyllar jag Ismo-orginalet. Jag känner inte till något som imiterar nattsländepupporna bättre! ? min variant av Ismopuppan är på bilden ovan, den äkta puppan på bilden under.
×
×
 • Create New...