Jump to content

julius

Edgemember
 • Content Count

  1,116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

julius last won the day on January 2

julius had the most liked content!

Community Reputation

141 Excellent

About julius

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 01/27/1963

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trelleborg
 • Intressen
  mig själv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  victor.mosonyi@tele2.se
 • Telefon
  040- 294267

Recent Profile Visitors

1,572 profile views
 1. julius

  Fränt.

  Fränt - tycker du det. Sandvik som är vettigt företag, har ju totalt missuppfattat det hela. Poängen är att slå sönder gitarren - inte att med gitarr slå sönder stolar, tv, mm. Gör om och gör rätt.🙄
 2. Beställde precis nu Patagonias Azul från Wittlock. Sonen har haft sina i tre år. Så det får bli ett par likadana för mig med.
 3. Vad fan är palsar för nåt ? För jag är rätt så säker på att vi i Skåne inte har palsar. Det närmaste skulle då vara Pölsemannen. Men vad Pölsemannen har med miljötänk och begagnad fiskegrejer får ni gärna förklara🙄
 4. Nä fiska och fånga fisk med händerna som Gollum. Blir mer ekologiskt.
 5. April april Wtf är förkortning av What The Fuck. Läste globalflyfisher artikeln för några år sen. Tog ett tag innan jag anade att det var ett skämt. https://globalflyfisher.com/fish-better/the-half-haul är också en bra läsning.
 6. Just nu känns det som att jag har motvind nästan jämnt. Superduper dansk fluglina kan vara svaret. Alla tips om var man köper dessa fantastiska linor mottages tacksamt.
 7. Ledig i dag. Undrade just vad jag skulle hitta på. Frun mumlade nåt om nödvändigt trädgårdsarbete - men den lätta gick jag inte på en speciell dag som idag. Så det får bli en vända till FFM i Malmö. Måste ha en sån där Weight triple forward lina. Har inte dom en sån lina blir det att köra över bron till danskarna....
 8. Bom tur. Konstig dag. Såg bra ut på flera platser från kåseberga till smyge. Bra förutsättningar lite blåsigt. Men inte en dragning på hela dagen. Ska ut i morgon igen. Förhoppningsvis med bättre resultat. Är det nån därute som har haft bättre tur?
 9. Japp stämmer. Först börjar man med lördagsgodiset - då är steget inte långt (moraliskt) att ”stjäla” av dotterns leksakspussel. En dag när jag kände mig ovanligt manlig och modig lånade jag en av dotterns neongröna nagellack till räkögon. Det var ett steg för mycket minst sagt....
 10. Ska villigt erkänna att jag inte kan skilja på glas och plastpärlor. Dom jag använder just nu är dotterns bijout set (minst 15 år gammal). Heter nåt sånt som my little pony set eller princesse krimskrams. Underbara färger på pärlorna.
 11. Jag gör räkögon med små glaspärlor i olika färger. På med glaspärlan på nylon, bränn nylonet och tryck försigtigt upp pärlan. Uv lim. Epoxy blir för bökigt.
 12. Flyt eller slow intermediat och vanlig nylontafs. Lätt förtyngda flugor. Eller som nämndes ovan upp och ner vända flugor. Det om du vill fiska sakta och med pauser.
 13. Då får jag ställa mig i gruppen ”gammalmodiga stofiler som inte kan/vill lära nytt”. Jag kör minst 70% med flytlina. Kombinerat med intermediat polytafs. Resten av tiden blir slomo klump med vanlig nylontafs. Sen är det viktigt att hålla reda på flugans förtyngning och intagningshastighet. Med normal intermediat lina lättare flugor som får tid att sjunka.
 14. En superfin 70+ cm och en tappad blank idag på sydkusten. Fisken jag fick hade lekskadad fena, annars helt blank och i mycket bra kondition. Hade varit en drömfisk på sommarn eller september.
 15. Jag fick också lära mig den hårda brutala sättet att knuta på tafsring. För min del var det några ungrare vid ett vatten i Slovenien som förbarmade sig över mig när jag svor och försökte knuta på tafsring. Gänget sa både det ena och det andra om min mentala hälsa (på ungerska). Tills en förbarmade sig och kom fram och visade. Jag tackade på ungerska. Det var gänget inte beredda på. Än mindre beredda var de på att jag frågade om betydelsen av några ungerska slang. Två i gänget har blivit bra fiskekamrater.
×
×
 • Create New...