Hoppa till innehåll

julius

Edgemember
 • Antal inlägg

  1 105
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  5

julius last won the day on January 2

julius had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

134 Excellent

Om julius

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1963-01-27

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trelleborg
 • Intressen
  mig själv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  victor.mosonyi@tele2.se
 • Telefon
  040- 294267

Senaste Profil Besökare

1 538 profilvisningar
 1. Bom tur. Konstig dag. Såg bra ut på flera platser från kåseberga till smyge. Bra förutsättningar lite blåsigt. Men inte en dragning på hela dagen. Ska ut i morgon igen. Förhoppningsvis med bättre resultat. Är det nån därute som har haft bättre tur?
 2. Japp stämmer. Först börjar man med lördagsgodiset - då är steget inte långt (moraliskt) att ”stjäla” av dotterns leksakspussel. En dag när jag kände mig ovanligt manlig och modig lånade jag en av dotterns neongröna nagellack till räkögon. Det var ett steg för mycket minst sagt....
 3. Ska villigt erkänna att jag inte kan skilja på glas och plastpärlor. Dom jag använder just nu är dotterns bijout set (minst 15 år gammal). Heter nåt sånt som my little pony set eller princesse krimskrams. Underbara färger på pärlorna.
 4. Jag gör räkögon med små glaspärlor i olika färger. På med glaspärlan på nylon, bränn nylonet och tryck försigtigt upp pärlan. Uv lim. Epoxy blir för bökigt.
 5. Upp en sista gång...
 6. Tack ! Ger det några dagar till om det kommer in nån vettig begagnad. Känner jag sportfiskegiganten rätt så har dom den på hemsidan men inte i den fysiska världen. Kan ju ha fel...
 7. Upp Är det ingen som har en liggande ?
 8. Flyt eller slow intermediat och vanlig nylontafs. Lätt förtyngda flugor. Eller som nämndes ovan upp och ner vända flugor. Det om du vill fiska sakta och med pauser.
 9. Då får jag ställa mig i gruppen ”gammalmodiga stofiler som inte kan/vill lära nytt”. Jag kör minst 70% med flytlina. Kombinerat med intermediat polytafs. Resten av tiden blir slomo klump med vanlig nylontafs. Sen är det viktigt att hålla reda på flugans förtyngning och intagningshastighet. Med normal intermediat lina lättare flugor som får tid att sjunka.
 10. Traxion 2 eller 3 i storlek 5/7. Ny eller sliten har ingen betydelse.
 11. En superfin 70+ cm och en tappad blank idag på sydkusten. Fisken jag fick hade lekskadad fena, annars helt blank och i mycket bra kondition. Hade varit en drömfisk på sommarn eller september.
 12. Jag fick också lära mig den hårda brutala sättet att knuta på tafsring. För min del var det några ungrare vid ett vatten i Slovenien som förbarmade sig över mig när jag svor och försökte knuta på tafsring. Gänget sa både det ena och det andra om min mentala hälsa (på ungerska). Tills en förbarmade sig och kom fram och visade. Jag tackade på ungerska. Det var gänget inte beredda på. Än mindre beredda var de på att jag frågade om betydelsen av några ungerska slang. Två i gänget har blivit bra fiskekamrater.
 13. Använder tafsring jag också. Från tafsringen en 40-50 cm tafsbit till ändflugan. Sen en tafsbit 15-20 cm från ringen som upphängare. Trasslar minimalt. Utmaningen ligger mer på att knuta fast tafsringen. Minst frustrerande är att knuta tafs medan tafsringen är uppträdd på en beteslås eller säkerhetsnål.
 14. Bom tur för mig på sydkusten. Paddlade runt i flytringen 3 timmar.
 15. Jo för tuber finns. För enkelkrok är det skralt. Läppar fron stonfo och magic head är de enda jag känner till. återkommer om hur mina försök med krympslang lyckas eller inte. Tänkte att en finurlig kille som du inte kunde låta bli en tuff utmaning.🙄
×
×
 • Skapa ny...