Jump to content
Edgeforum

julius

Edgemember
 • Content Count

  1,137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

julius last won the day on January 2 2019

julius had the most liked content!

Community Reputation

151 Excellent

About julius

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 01/27/1963

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trelleborg
 • Intressen
  mig själv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  victor.mosonyi@tele2.se
 • Telefon
  040- 294267

Recent Profile Visitors

1,906 profile views
 1. julius

  GOD JUL

  God jul till alla! Tack gud för god konjak och flugbindningsvideo.
 2. Nej, inte uppumpad. OM du tar bort foamet i sitsen på fishcaten kan det teoretisk gå att knö in. Savage ringen är större än Fc. Alternativt takräcke. Dum fråga - men behövs nödvändigtvis barnvagnar till fiske?
 3. Jag har snowshoerabbit tass som klar favorit. Vinge eller som undervinge på en elkhair. Underullen är som cdc. De grövre täckhåren är som haröra fast betydligt lättare att dubba.
 4. Villig att erkänna att jag inte vet allt. Förutom just Airflo linan - så kommer jag inte på nån annan brist i mitt vetande. Blir väl snart ändring på det när frun och dottern vaknar.😍
 5. Jag menar i strömmande vatten och uppströms vadning för att komma i bättre läge för en vakande fisk. Ju kortare kast desto bättre presentation och precision.
 6. Japp sansad snubbe. Håller med om allt. Speciellt hans filosofi om torrfluga i rinnande vatten. Vada i läge för att kunna göra korta, precisa och lätta kast. Oftast räcker det med några få meters förflyttning. Airflo linan han fingrade på har jag testat i WF versionen. Tyckte inte om den, minns inte riktigt varför. Gav bort här på Edge.
 7. FFM har spöbygg service. Bytt ringar på spön och det blev bra.
 8. Håller fullständigt med dig ! Artisan är ett unikt. På samma sätt som morfars cane spön. Oersättliga. Därför skulle jag aldrig komma på tanken att fiska med spöna. Vad jag kan och gör, är att försäkra och spara så att sonen kan ärva. Skulle också kunna sälja. Fast då vet köparen att spöna är antika och oersättliga. Och naturligtvis ofiskbrara. Det finns massor med andra varor som är unika. Ex. En Rembrant tavla. Hela tråden handlar om att Artisan spön har ändrat karaktär. Först var det ett eftertraktat (också av mig) och svindyrt spö till att det nu är ett unikt spö som inte kan
 9. Jag hade Artisan på min födelsedags-present-förslagslista. Artisan toppade listan det året. Min tanke var att antingen så får jag jag spöt eller så blir familjen så skrämd av det hutlösa priset och att i deras ångest (för att inte ge mig det jag önskar mest) köper nåt annat på önskelistan. En solklar win-win situation. Funkade sisådär eller rättare sagt inte alls. När Sahlberg la ut sin Artisan till salu, tänkte jag bjuda halva nypriset. Egentligen behöver jag inte en klass 4 till, men vad fan ... Sen såg jag ratamirs första inlägg. Förstår att du Sahlberg blir lätt frust
 10. Känner med dig och jag tackar för info. Äger inte Artisan, dock två Zephrus. Kommer Hardy att göra likadant med nuvarande spöserier ? Annars är idén lysande. För Hardy. De behöver bara bry sig om att producera färdiga spön. Ingen produktion för delar. Garanti åtagandet kringgås genom möjligheten att få köpa ett annat spö ”billigt”.
 11. Ni är ju bra roliga. 🍿 time. Att försöka ”bevisa” att en speciell lina är bra och tom lite bättre än alla andra linor på ett forum är ju dödfött. Varför inte låna ut en TB lina till den mest kritiska (ja och så till Ismo också) under en kort period. Säg en vecka eller två. Förbehållet är att den som lånar linan skriver eller gör en kort filmsnutt om vad han tyckte om linan. Jag behöver ingen. Har redan en TB. Helt klart en vettig lina, men inte bättre än några andra linor som har nämnts i tråden.
 12. Läs vad yellowstone anglers bedömning var av Tidal spöt. Jag testade Tidal samtidigt med meridian. Båda 6:or. Det blev meridianen. Lika kär idag som då i spöt. https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2018-8-weight-shootout-g-loomis-asquith-best-fly-rod-comparison/scott-tidal Kom bara ihåg att båda spöna är designade för en enda sak. Att kasta långa snabba överhandskast i alla väder. Mitt meridian är så långt från allround som man kan komma. Men för sydkustens havsöring fiske är spöt perfekt. 6:a räcker gott och väl.
 13. julius

  Fränt.

  Fränt - tycker du det. Sandvik som är vettigt företag, har ju totalt missuppfattat det hela. Poängen är att slå sönder gitarren - inte att med gitarr slå sönder stolar, tv, mm. Gör om och gör rätt.🙄
 14. Beställde precis nu Patagonias Azul från Wittlock. Sonen har haft sina i tre år. Så det får bli ett par likadana för mig med.
 15. Vad fan är palsar för nåt ? För jag är rätt så säker på att vi i Skåne inte har palsar. Det närmaste skulle då vara Pölsemannen. Men vad Pölsemannen har med miljötänk och begagnad fiskegrejer får ni gärna förklara🙄
×
×
 • Create New...