Jump to content

julius

Edgemember
 • Content Count

  1,141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

julius last won the day on January 2 2019

julius had the most liked content!

Community Reputation

152 Excellent

About julius

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 01/27/1963

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Trelleborg
 • Intressen
  mig själv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  victor.mosonyi@tele2.se
 • Telefon
  040- 294267

Recent Profile Visitors

1,986 profile views
 1. Är det flyt eller intermediate coatal du vill ha alternativ till ? Är det flyt versionen såfinns det ett antal att välja på. Vision kust, Rio seatrout, SA volantis, Jensen vector. Plus de som andra har gett exempel på. Om det är slow intermediate versionen så är utbudet mera klent. Guideline har ju kommit med en ny version av coastal - coastal evolve. Vision kust finns och rio seatrout. Rio outbound är också ett alternativ. Just snowbee lina är en av mina favoriter till sommarfisket. Kivik linan har jag inte testat. Favoriten är Volantis i flyt och Rio i slow intermediate.
 2. Berkley big game 0,55 och Varivas 30 obs. Linminnet är inga större problem efter sträckning. Linkorg är ett måste. De hela linor som jag har använt är Rio seatrout, Jensen horisont och Sa Volantis. De är ungefär likvärdiga. Mitt problem är att fiskar man mycket så håller inte hela fluglinor särskilt länge.
 3. Menar du en monofil lina som är coatad, typ Rio poweflex eller gripshooter? Själv har jag använt vision nymph linan när jag vill ha en tunn flytande runningline och där nylon som skjutlina inte duger. Som fiske från flytring. Min har hållit i tre säsonger. Har du provat ren nylon som shooting lina ? Berkley big game och Varivas är det som jag kör med.
 4. julius

  GOD JUL

  God jul till alla! Tack gud för god konjak och flugbindningsvideo.
 5. Nej, inte uppumpad. OM du tar bort foamet i sitsen på fishcaten kan det teoretisk gå att knö in. Savage ringen är större än Fc. Alternativt takräcke. Dum fråga - men behövs nödvändigtvis barnvagnar till fiske?
 6. Jag har snowshoerabbit tass som klar favorit. Vinge eller som undervinge på en elkhair. Underullen är som cdc. De grövre täckhåren är som haröra fast betydligt lättare att dubba.
 7. Villig att erkänna att jag inte vet allt. Förutom just Airflo linan - så kommer jag inte på nån annan brist i mitt vetande. Blir väl snart ändring på det när frun och dottern vaknar.😍
 8. Jag menar i strömmande vatten och uppströms vadning för att komma i bättre läge för en vakande fisk. Ju kortare kast desto bättre presentation och precision.
 9. Japp sansad snubbe. Håller med om allt. Speciellt hans filosofi om torrfluga i rinnande vatten. Vada i läge för att kunna göra korta, precisa och lätta kast. Oftast räcker det med några få meters förflyttning. Airflo linan han fingrade på har jag testat i WF versionen. Tyckte inte om den, minns inte riktigt varför. Gav bort här på Edge.
 10. FFM har spöbygg service. Bytt ringar på spön och det blev bra.
 11. Håller fullständigt med dig ! Artisan är ett unikt. På samma sätt som morfars cane spön. Oersättliga. Därför skulle jag aldrig komma på tanken att fiska med spöna. Vad jag kan och gör, är att försäkra och spara så att sonen kan ärva. Skulle också kunna sälja. Fast då vet köparen att spöna är antika och oersättliga. Och naturligtvis ofiskbrara. Det finns massor med andra varor som är unika. Ex. En Rembrant tavla. Hela tråden handlar om att Artisan spön har ändrat karaktär. Först var det ett eftertraktat (också av mig) och svindyrt spö till att det nu är ett unikt spö som inte kan
 12. Jag hade Artisan på min födelsedags-present-förslagslista. Artisan toppade listan det året. Min tanke var att antingen så får jag jag spöt eller så blir familjen så skrämd av det hutlösa priset och att i deras ångest (för att inte ge mig det jag önskar mest) köper nåt annat på önskelistan. En solklar win-win situation. Funkade sisådär eller rättare sagt inte alls. När Sahlberg la ut sin Artisan till salu, tänkte jag bjuda halva nypriset. Egentligen behöver jag inte en klass 4 till, men vad fan ... Sen såg jag ratamirs första inlägg. Förstår att du Sahlberg blir lätt frust
 13. Känner med dig och jag tackar för info. Äger inte Artisan, dock två Zephrus. Kommer Hardy att göra likadant med nuvarande spöserier ? Annars är idén lysande. För Hardy. De behöver bara bry sig om att producera färdiga spön. Ingen produktion för delar. Garanti åtagandet kringgås genom möjligheten att få köpa ett annat spö ”billigt”.
 14. Ni är ju bra roliga. 🍿 time. Att försöka ”bevisa” att en speciell lina är bra och tom lite bättre än alla andra linor på ett forum är ju dödfött. Varför inte låna ut en TB lina till den mest kritiska (ja och så till Ismo också) under en kort period. Säg en vecka eller två. Förbehållet är att den som lånar linan skriver eller gör en kort filmsnutt om vad han tyckte om linan. Jag behöver ingen. Har redan en TB. Helt klart en vettig lina, men inte bättre än några andra linor som har nämnts i tråden.
 15. Läs vad yellowstone anglers bedömning var av Tidal spöt. Jag testade Tidal samtidigt med meridian. Båda 6:or. Det blev meridianen. Lika kär idag som då i spöt. https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2018-8-weight-shootout-g-loomis-asquith-best-fly-rod-comparison/scott-tidal Kom bara ihåg att båda spöna är designade för en enda sak. Att kasta långa snabba överhandskast i alla väder. Mitt meridian är så långt från allround som man kan komma. Men för sydkustens havsöring fiske är spöt perfekt. 6:a räcker gott och väl.
×
×
 • Create New...