Jump to content

Jolly Roger

Members
 • Content Count

  415
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Jolly Roger last won the day on September 9 2016

Jolly Roger had the most liked content!

Community Reputation

116 Excellent

About Jolly Roger

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 04/10/1954

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Sunnansjö 50 91491 Nordmaling
 • Intressen
  Fiske Jakt Friluftsliv

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bothniaflyfishing@gmail.com
 • Telefon
  070 - 23 23 010

Recent Profile Visitors

2,005 profile views
 1. För 3:e gången konsumtionen kan vi göra nått åt, klimatet det blir som det blir som det alltid har varit. Denna dam är kanske inte heller så populär hos klimatalarmisterna och Gretafansen. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=625002811177158&id=424554617888646
 2. Jag kollade väl inte upp Pierce Corbys akademiska plattform men som Jeremy Corbys bror finner jag det osannolikt att han bara svamlar och ljuger. Han var väl också något inom "Wheather Watch" vad nu det är, tydligen nått inom meterologi iaf. Säkert lika stor kunskap som alla andra nissar i detta gissningsämne som skiftat med jämna mellanrum i miljoner år. Ödesspekulationerna har snurrat en hel del sen 70-talet då människan borde ha blivit lite mer upplyst iaf. Frågan är vad har Greta som så många "tror på" som en Jesus för kunskap och akademiska meriter. Hur som helst som jag sa Greta & Co borde ha fokuserat på konsumtionen och den i dess kölvatten accelererande rovdriften på jordens naturrikedomar.
 3. Min absoluta åsikt är att Greta & Co skulle ha riktat in sig på den ohållbara accelererande konsumtionen i stället, där det verkligen finns möjlighet att påverka och vilket i princip leder mot samma mål. Klimatet har hon ingen djupare kunskap om och egentligen inget att tillföra då det är ett alldeles för komplext ämne där även den samlade vetenskapen inte når konsensus. Inte ens om man blev 1000 år gammal skulle man ha någon säker teori. Dessutom skulle ett riktigt stort vulkanutbrott med all sannolikhet krossa alla eventuella teorier. Tycker hela denna historia väcker ett löjets skimmer över mänsklighetens naivitet och tillkortakommanden.
 4. Sätt på en australiensk buschhatt i skinn med vida brätten på hemorojden så slipper du bli blöt om kallingarna också då regnet pissat nog länge och börjar rinna efter halsen och ner i stövlarna. Oslagbart bra. Kan erkänna att det kan bli lite varmt på längre vandringar men det blir väl alla huvudplagg som är vattentäta. En väl inoljad typ Barbourhatt med hyfsade brätten funkar också rätt bra och smidigare på långvandringar om det passar en "gammal" envis kirunabo bättre. Har båda själv och en Gore-Tex BB-kepa som inte används så mycket. 😎
 5. 2 tomater korsade en väg. Plötsligt kom en bil som körde över den ena tomaten. Då ropade den andra "Kom nu ketchup".
 6. Ja vem har egentligen rätt ? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2371565683077096&id=100006710624959
 7. Finns mer i detta https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2711741535509151&id=100000199942522
 8. Flyg o far Ismo ! 😉😈 Som man sa när man var liten hemma isi Lule iaf. 😂
 9. Ingen kan iaf påstå att det är bra att vi flyger.
 10. Ja kan man drunkna i en mosse eller dö på en glaciär kan man väl försvinna i en pals som säckar ihop. Det var nån som nämnde Djungelgöken här, visste ni att Tuppgöken är en riktig fågel (googla) Finns också många oäkta Tuppgökar på detta forum. 😃
 11. Jag njuter lite av tråden och diskussionen då jag till min stora förvåning och glädje ser att fiskarna börjar inse att dom nog också har jägarblod i sina ådror (skarv säl o mink bla). Annat var det när jag gick med i denna gruppen ca 10 år sen som då till stora delar verkade bestå av fundamentalister. Tänk vad fort det kan gå när ens egen hobby hotas. 😉 Kanske dags att återuppliva tidningen vi Jägare & Fiskare igen så vi kan SKARVA och ljuga tillsammans hur vi vill om våra upplevelser som man gjorde förr. HARE bra alla fångstmän när det äntligen börjas våras mellan bergen.
 12. Det är sant Pruppen. För mig gäller väl att var o en gör som han vill så länge bestämmelserna följs. Men jag tror nog att den som tar sina typ 2-3 första matfiskar och sedan avslutar fisket gör mindre skada på beståndet än den som krokar och släpper tillbaka 20-30 st. Hur som helst bedriver jag mitt fjällfiske (ej lax o hö som är ett jävla nötande för det mesta) numera mest med hjälp av huvudet och mina sinnen som syn och hörsel och inte med springbenen och sk blindkastande. Dvs flanerar pyrschande sakta efter ån spanande efter vak och när jag hittar en plats som jag av erfarenhet vet eller ser att den bör hålla större fisk så slår jag mig oftast ner, helst på en höjd med bra överblick, filosoferar och kokar kaffe under ivrigt spanande och lyssnande ibland flera timmar beroende på förhållanden och tid på dygnet. Hinner kanske spana av 3 ställen på en sväng så det blir inte så mkt kastande och krokande då men avkopplande fiske som ibland kan ge fina byten.
 13. Den dan jag inte längre kan slå ihjäl en lax, öring eller harr så slutar jag fiska.
 14. TROUTMAN Nej, jag håller inte i rullen när jag fiskar utan som jag skrev kan man stoppa den i fickan under en provrunda. Måste kanske förtydliga att linan ska vara kvar i ringarna så man kan fiska och kasta som vanligt. Vad jag menar är att om man använder en S-vevad eller antireverserulle som i snitt väger runt 1 hg mer än andra vanliga rullar i de större klasserna som oftast väger strax under 3 hg så blir påfrestningen mycket större under långa hårda laxfiskedagar och bara ännu mer nerbalansering. Det är väl därför de först lyriska köparna avyttrar eller inte använder dom så ofta. Ett ex är skidåkarna som kör med sina spröda grafitstavar (även i sprintlopp där de ofta knäcks) för att bli snabbare och uthålligare och få en bra pendelrörelse. Finns inga "uppbalanserade" motvikter utan allt görs av så lätt material som möjligt typ korkhandtag ofta. Gunde filade ju också bort 1,5 gram från spetsarna för att bli bäst. 😊 Finns inga motvikter på basebollträn, tennis o badmintontacket, yxor eller släggor heller. När min kusin som är snickare sedan 30 år och en kraftig bit till skillnad från mig 😀 skulle hjälpa mig och jag gav han farsans gamla kvalitetshammare sa han direkt " va fan är detta för ett tungt helvete" då han som alla yrkesmän är vill ha sina noga utprovade oz på verktyget dvs så lätt som möjligt till arbetsuppgiften. T.o.m inom pimpelfisket vill man ha så lätt som möjligt för känslans skull, kanske inte för uthålligheten men det är klart att intensivt vicka på handleden 3 dar i streck med onödigt tunga grejor sätter sina spår. 😂 När det kommer till jakt och skytte blir det mer komplicerat utifrån hur och vad man jagar. Kan säga att jag ett helt jägarliv kånkat runt på en Miroku hagelbock på 3,4 kg och varit för snål att byta till en fin side by side på 2,9 i stället även om det varit mkt nära några ggr men det är ju en annan historia. Till sist: "Var och en gör som han vill".
×
×
 • Create New...