Jump to content

Christian

Global Moderator
 • Posts

  8,231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Christian last won the day on July 17 2018

Christian had the most liked content!

About Christian

 • Birthday 03/07/1973

Information

 • Bostadsort
  Stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  christian.horgren@gmail.com
 • Telefon
  0708740190

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Christian's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

429

Reputation

 1. Dags för ett litet lyft! Skulle vara kul att hitta det här spöet igen. C
 2. Jag rekommenderar True-Oil. Det är en polymeriserad linolja som är framtagen för vapensmeder, men används flitigt av allt från instrumentmakare till spöbyggare. Slipa ner med fint sandpapper. Första vändorna gärna med olja på sandpappret. Då blandar sig slipdammet med oljan och fyller ut ev gräng i trät. Sedan är det bara att fortsätta att olja, slipa, olja, slipa tills du är nöjd. True-Oil är enormt tunn och rätt färgneutral. En kanonprodukt som blir hård som en lack, men är tunn som en olja.
 3. Christian

  Fine Tackle

  Ja, titta! Den filmen är fin.
 4. @Bigsalmon Jag fiskade med ett Haldin 8', klass 8. Markus Haldin är en finsk byggare som har en serie spännande spön. Åttan var det hittills bästa glasfiberspöt för gädda som jag testat. Medium fast progressiv tapering, något kortare än vad glas brukar vara i den längden. Bra pris också. Han hade extrapris när jag köpte, så klingan gick på kanske 1500kr.
 5. Hej Edge! För en herrans massa år sedan köpte jag ett beg Bert-Ove Jonsson-spö här på Edge. Enligt uppgift är spöt byggt efter tapering Payne 100 (vill jag minnas). Det är ett relativt snabbt, progressivt spö för lina 5. Jag har bytt rullfästet till ett Bellinger Payne. Se bilder på hur det ser ut. Jag sålde det vidare för kanske 5-6 år sedan, men minns inte vem som köpte det. Jag undrar om nån här på Edge köpte det? Jag är intresserad av att köpa (eller byta) tillbaks. Christian
 6. Scott/Larry Kenney 8’4”, klass 7, byggt -81 av Larry när han jobbade med Harry Wilson på Scott. Här parat med en brun ATH F2. Fin gammal kombo, även om bilden är lite oskarp.
 7. Kom nyss åter från NV Kiruna. Bra med vatten där vi var, men värmen gör att insekterna är få och fisken backar undan. Tog dock flera öringar med snitt på 2kg under vår tur på tre dagar. Galet bra fiske just nu, men värmen gör prognosen svajig.
 8. Om Max tillåter så kan det absolut få hänga med dit! Ett superspännande projekt. ?
 9. Är det någon som äger något spö som är byggt av Ingvar Nyström i Kil? Han hade tydligen en liten butiksverksamhet på 80-talet (?) och tillhandahöll komponenter för spöbyggnad. Anledningen till att jag frågar är att jag hade Ingvar i träslöjd. Det var han som ledde mig in på flugfiske. Jag är även intresserad av andra minnen och historier. Jag minns Ingvar som en kunnig och vänlig man, och skulle gärna höra mer från andra som träffat honom. Jag vet inte ens om han lever. Han torde vara tämligen gammal idag... /Christian
 10. Jag har driftat en del i USA. Snurrstol är obligatoriskt. Funkar fint i lugna vatten! Men nån måste sitta bak och styra.
 11. Haha! Är det du som har planterat den idén? Nåväl... Och ja, jag menar sex tum.
 12. Kul att se "vårt" spö på en fiskebild, Johan! Ser grymt ut med en Loop. Det är helt klart en lucka på marknaden med korta, kraftiga spön som fortfarande är mjuka. Svaret är glasfiber, tack vare materialets kombinerade styrka och mjukhet. Jag fiskar mycket i buskiga åar, ibland efter kilosöring. Då vill man ha ett klass 6-7, i längden 6-7". Jag har länge drömt om ett 6'6", klass 6 - The number of the beast!
 13. Värm av buttcapen. Sitter oftast med epoxi, men man kan få värma em stund. Den där kan man nog ta med en tändare. Akta trät bara.
×
×
 • Create New...