Jump to content

saftjansson

Members
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 Excellent

About saftjansson

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 04/25/1990

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  örebro

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  saftjansson@live.se
 • Telefon
  0708646385

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har provat runt en hel del, och blir aldrig nöjd. Men en lätt packad midjeväska är det som har varit snällast mot ryggen. Nackdel tycker jag är att den gärna vill hasa ner om man börjar få i för mycket vikt i den. Sling pack är smidigt, men tycker det snedbelastar ryggen vid ett längre pass. En chestpack har jag också provat, det är en modell från simms som kan kopplas ihop med en ryggsäck. Supersmidigt på fjället eller vid längre dagsturer. Nackdelen med den är att det är magnetinfästningar till remmarna som är aningen klena och kan lossa. Väst körde jag med ett tag med tyckte inte det passade mig med 110 olika fickor och så var den rätt varm med. Hade jag fått önska något så hade jag velat ha en ryggsäck på 15-20L som man kunde konvertera till midjeväska. Men jag tror inte det existerar?
 2. Deras egna lina zalt i matchande klass blir optimalt. Bra drag i den
 3. Alla modeller från LTS är utformade mer eller mindre på det sättet du efterfrågar. Min personliga favorit är across light. Men skulle även rekommendera slingshot III 14'. Det ligger även rätt bra i pris om jag inte missminner mig.
 4. Köper du en taperad tafs (eller knyter egen) för ändamålet, så kan du ju känna dig fram både med och utan wf linan. Många taperade tafsar till detta fiske ligger mellan 6-9m. Du kommer inte ha någon användning av wf linan vid tjecknymfandet. Men har du en "vanlig" lina på rullen och en 9m taperad tafs så går det ju väldigt fort att avlägsna den om du skulle vilja slänga en torrfluga eller rigg. Vet inte om det gav någon klarhet i ämnet.. Men mitt tips är iaf en tafs som är designad för ändamålet. Resten ger sig senare. 🍻
 5. För två år sedan tog jag steget och skaffade en vw california, har den som bil både "privat" och på semestern. Den var förvisso dyr men med tanke på att den fyller två funktioner så svider det inte lika mycket. Är mycket nöjd. 😊 Fördel: billig i drift, tar sig fram på små grusvägar utan problem, går att "ligga på lite" på gasen utan att det blir vingligt, funkar till såväl dagsturer som veckor, batteriet laddar medans man kör = är aldrig i behov av fast ström. Finns mkt mera men det här är några grejor. Nackdelar: dyr i inköp, blir trångt om man är fler än 2, ingen köksfläkt så jag lagar alltid mat utomhus, inget skönt baksätet om man ska åka 200mil.
 6. Supernöjd med samtliga spön jag har från LTS (explosive, across, ephemera) i diverse klasser. Aldrig varit några strul, hittar du ett Zalt till bra pris så tveka inte 😊 Annars är explosive 10' 6/7 Och 5/6 extremt trevliga till allt streamerfiske, borde ju gå att bända upp några havsöringar med dom också 😉 Om du är nyfiken på lts så ring till Harrkungens fiske i lindesberg, han har koll 👍
 7. Dom verkar ha problem med den modellen, även jag har haft läckage i mina. MEN! Jag är extremt nöjd med deras service, kundbemötande och tänket att dom i första hand reparerar produkten. Jag har reklamerat/reparerat produkter hos patagonia två gånger. Första gången när det var lite bråttom så hade jag ett par nya vadare skickat till mig innan dom ens fått in mina. Andra gången så var det dags för byte av neoprensockorna. tog tre veckor, inga konstigheter. Fick dessutom en rabattkod -25% på ett helt köp hos dom. Tråkigt att vadarna inte håller samma kvalitet som tex simms, men det är nog priset man får betala för att inte använda goretex..
 8. Har för mig att den där rullen är en kopia av en äldre sage click? Även A.Jensen har haft den i sitt sortiment (tror den hette bantam då) Det kan vara värt att kolla med handlare som säljer dessa. För övrigt så har en polare samma rullmodell och samma bekymmer, tror han löste det med ett hårspänne när det krisade. Blev en riktigt rivig knarr 😂
 9. Tror guideline har ett par outdoor brallor som ska gå bra att använda under vadarna. Själv kör jag med ett par lite tjockare löpartights från nike, transporterar fukt hur bra som hellst och sitter uppe bättre än ett par långfillingar. Rekommenderas!
 10. Tack för tipset! Har tidigare sytt backing genom zonker remsorna för att fästa kroken i. Det här såg mycket smidigare ut!
 11. Läste inte hela tråden, så det kanske redan är nämnt. Men! En tub med uv wader repair (jag har loons vet ej om det finns fler liknande) och en uv lampa så man kan snabblaga även när solen inte skiner. Det här kittet har räddad några halvtråkiga situationer.
 12. Har ej prövat spöt än själv men har hört gott om det. Men! Linan har jag använt. Tunn runningline så den skjuter bra, påminner lite om arctic silver md och A.Jensen vector. Den sjunker relativt snabbt för att vara en intermediate (vilket jag gillar när det går lite vågor). Rekommenderas!
 13. Har gjort detta några gånger, och det är helt upp till vilken tillverkare produkten kommer ifrån. Men är det rent amerikanskt så brukar dom vara rymliga/lagom
 14. Faller kanske inte under kategorin laxflugor då dem är tänkta till övervintrad öring, men vem vet vad som nyper till i änden
×
×
 • Create New...