Jump to content

Stridbeck

Members
 • Posts

  132
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Stridbeck

 1. Ge din vän den kärlek han behöver.. skämt åsido men vad det gäller mässingen så kommer du långt med lite avfettning eller diesel och scotch brite dvs den ruggiga ytan på en vanlig tvättsvamp. Är städet endast gjort i metall utan plats/gummidetaljer kan även aceton fungera att putsa med men oftast inte vidare effektivt mot ingrodd smuts och liknande. knäpp gärna ett foto och lägg upp så man ser vad du har att göra med.
 2. Jag pratade med en kock i ämnet för några år sedan. Denna karln var säker på sin sak och kunnig i ämnet. Enligt honom (även fått till mig från annat håll) att fisk håller bäst orensad. Dvs så fort du öppnat fisken så kommer bakterier i kontakt med köttet. Gäller även när du fryser fisken. fet fisk håller väldigt bra i kylskåp. Som exempel gav han att en orensad lax som ligger i +4c kan hålla upp emot 1 månad! Utan att bli dålig. nu skulle jag själv aldrig låta en fisk ligga så länge men det ger ett visst perspektiv.
 3. Stridbeck

  Sierra Surge 12 #7

  Är nyfiken själv på dessa spön. kan du utveckla hur du upplever spöna lite mer? Jobbar de djupt i klingan, är det snabba spön, vilka linvikter passar och upplevs spöna som lätta eller tunga?
 4. Jag kör en hel del med enkelkrok och oftast i storlek 6-8. Tror det hela började med att jag tycker flugorna blev snyggare samt att något av de vattnen jag fiskade hade förr en regel som sa att endast enkelkrok var tillåtet. nu nyper jag inte såpass med fisk att jag kan avgöra vilken krok som krokar och håller fisk bäst men jag kan iaf inte säga att jag tappar fler fisk en övriga fiskare runt mig som oftast fiskar med dubbel eller trekrok. helt enkelt så är jag för enkelkrok av flera skäl. Det estetiska, lättare att binda på, prisvärda (kör mycket med sawadas) och man har möjlighet att förtynga flugan rejält med beads om man känner för det.
 5. Lyfter denna tråden då jag är lite sugen på att testa ett 12,6 eller 12 elevate. Någon som har ett tvåhands och kan ge ett utlåtande hur de upplever spöt samt vilka linvikter som används i förhållande till rekommenderad linvikt?
 6. Blir nyfiken då jag inte förstår alls hur denna krok är uppbyggd. Kan du måla en skiss och knäpp foto på så kan du lägga upp den här i tråden så finns det säkert någon som vet vilka krok du syftar på?
 7. Intressant ämne och nu när det är dags att byta någon running line för min del så får jag nog prova detta. Vad kör folket för skarvknutar på vanlig big game lina och hur blir dem i övergången? Hakar de upp sig i toppöglan osv?
 8. Då var det dags igen. Efter en söndag utan middag så passade man på med en kvällsmacka. Levain bröd, cosmopolitan sallad, grillad kyckling, ceasardressing, hushållsost, morsans inlagda saltgurka, rökt vildsvinsstek. Livet på en pinne som den gode Edvard hade sagt.
 9. Vi kör på med en äkta västkustmacka rostebrö, kräftröra, rökt makrill och kokt ägg. Gör gött!
 10. Kan tillägga att jag la en beställning hos dem för någon vecka sedan på ett par vadarkängor. Det tog inte mer än 2-3 dagar innan de var levererade till mitt utlämningsställe. Det var min första beställning från dem och således min enda erfarenhet men jag är mycket nöjd.
 11. får väll svara upp med kungen av Finland! Den gode Irwin
 12. Får väll bidra i denna briljanta tråd med en kvällsmacka. Stenungsbakad köpelimpa med smör, gräddleverpastej och morsans vansinnigt goda saltgurka som jag valt att hetta upp med ett par trinidad scorpion som fått dra ett par veckor.
 13. Precis som utlovat så kom reservdelarna med posten i fredags. Tydligt var att problemet med min rulle var envägslagret som var så nerslitet att knarren var helt borta och istället kvarstod ett lätt skrapande ljud. Efter att ha bytt till de nya delarna är nu bromssystemet som nytt och knarren är tillbaka! måste säga att det var en grym service från loop och då Andreas som svarade i denna tråden. Inga frågor ställda mer än vad för delar jag behöver och inte en krona ville de ha för grejerna. Kul att det fortfarande finns företag som agerar på detta sätt. Nu återstår bara att byta rullfot men det visade sig vara större problem än beräknat då skruvarna sitter så illa att de måste borras ut. Det arbetet är påbörjat men finliret med 2mm borret får ske på måndag då man är tillbaka på jobbet och har tillgång till borr och maskiner med bra precision. Tackar för all hjälp jag fått från er som svarat i tråden.
 14. Mail med foton är skickat Andreas samt en beskrivning på vad jag själv tror kan vara problemet efter att jag plockat isär rullen. Ser fram mot svar. /olle
 15. Yes precis vad jag söker coach. Kan mycket väl vara envägslagret då rullen även saknar knarr. Med lite flax hinner jag titta på detta redan ikväll.
 16. Demontera och montera är inga problem. Snarare så vill jag veta om någon känner till problemet sedan tidigare och isåfall vilken detalj det varit som gått sönder då? Samt om någon känner till om var det finns reservdelar att köpa om det ens är möjligt.
 17. Någon som har en sprängskiss liggandes?
 18. Hej nej det verkar inte så eftersom de själva inte har några delar och min tanke är att greja med den själv. Inte pga kostnader eller liknande utan mer att jag finner det intressant att lära sig hur det fungerar.
 19. Har en loop evotec g3 8/9 rulle som inte mår helt bra. Bromsen ligger på även vid invevning, dock inte lika hårt som vid utdrag. Jag har varit i kontakt med loop men några reservdelar finns inte att köpa längre. Är det någon som har koll på vad felet kan vara alt var man kan få tag på delar till bromssystemet? kan tillägga att denna rulle kom till min ägo nyligen och jag har ingen historik om den mer än att den är rejält misshandlad med många slag och skrapmärken på spole, rullhus och fot.
 20. Snarare de tankarna jag har också. En 8:a blir ganska stöddig. Blir det gör tungt så får jag helt enkelt nöjet att köpa ett spö till och då blir det en 7:a.
 21. Jag är villig att ta risken med ett klass 8 så länge jag slipper gymmet...
×
×
 • Create New...