Jump to content

Salar

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Salar

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  larsjohan.stromgren@gmail.com
 • Telefon
  +4747257016

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Min 4D body blev bara använd med flyt och intermediate spetsar, så 4D funktionen fick aldrig komma till sin rätt. Men den var fin att fiska med, och fin att kasta med. Körde med den på 13 fotaren och Rio Scandi VT på 14 fotaren, tycker båda är bra.
 2. Ok. Intressant. Köpte en F-body med F-spets, så nu ska jag prova. Ska också prova med Rio spetsar och Ttips.
 3. Intressant Berndt, tackar. Har inte provat Scandi long bodyn tidigare, men ska ha den i åtanke om det inte blir bra med vanliga 7 meters bodyn först. Har också en klass 9 body och några klass 9 klumpar jag kan börja prova vikt/längd med. Om det bara ville sluta blåsa nån dag. Tror jag ska köpa några 12 fots tippar också.
 4. Tack för tipset. Provade en Rio Scandi VT Short på ca 32 gr. Gick fint men kändes lite lätt och nästan i kortaste laget. Det är det där med smak och behag. 🙂Är nyfiken på GL 4D MT.
 5. Nån som har tips på lina till nämnda spö, vad kör ni med?
 6. Tycker den här verkar interessant. Är det nån som har provat och vill dela med sig av erfarenheterna? Kanske nån jämförelse med Rio VT eller Nextcast.
 7. Fler med erfarenhet av Sage X tvåhands?
 8. Ok, tack, ska börja följa med lite på lufttryck också. Inte bara temp och vattennivå och sånt.
 9. Intressant. Vilken betydelse har lufttrycket för laxfisket? Blir de mer bettvilliga vid visst lufttryck eller?
 10. Taperad på flyt och intermediate, och helst lite kortare taperad på s1-2, och kort heldraget på riktig sjunk. Längd och grovlek varierar efter förhållandena och vart man fiskar, men brukar nog oftast använda omkring 15" mellan 0,45 och 0,35. Heldragen kort för sjunk som oftast 0,45 - 0,40.
 11. Ska försöka få prova ett X nånstans. Det verkar som att det är lite likt Guideline Reaction Frx, eller vad det nu heter, kommer inte ihåg namnet på spöt, och det tyckte jag var skönt när jag provade det. Djupt men snabbt. Och kanske lite likt CTS skagit. Blir mer och mer osäker vad jag är ute efter egentligen, men en 12,6 till 14 fot av nåt slag blir det till nästa år. Har bara 11,6" och en 15,1" just nu och det blir lite för specialiserat åt båda hållen. Hade en t2h 14"#9 som var djup men väldigt förlåtande. Det är bra med förlåtande spön när man blir trött och sliten, eller bara dagdrömmer om ett eller annat, men också väldigt kul med snabba spön som ger den där wow upplevelsen när man fokuserar på kastningen.
 12. Tack för kommentarerna. Har läst testen på nfisk.no och X verkar intressant (liksom CND). Men det är också intressant att höra från folk som provat spöet. Testen var också om 15" spön. Sam, hur upplever du X i förhållande till One? Har själv ett One 11,6 klass 8 som jag tycker har en väldigt lyckad kombination av spänst, aktion, prestanda och känsla.
 13. Nån som testat Sage X tvåhands?
 14. Tror UST Short kommer att sitta som en smäck. Funderar också (fortfarande) på en sån till detta spö.
×
×
 • Create New...