Jump to content

CeeBee

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CeeBee last won the day on August 10 2018

CeeBee had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About CeeBee

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday January 24

Information

 • Bostadsort
  Falun

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  christer.blomqvist@bahnhof.se
 • Telefon
  0704075262

Recent Profile Visitors

885 profile views
 1. Jag tänker precis så, att den är representativ globalt och att ett lite mer globalt perspektiv hade uppskattats av mig personligen. Rättsprocessen kring filmningarna i Norge nämndes t.ex. inte alls. Svensk text absolut och norsk, tysk, fransk och rysk etc. också. Förhoppningsvis får den även uppmärksamhet av vanlig media.
 2. En bra och viktig film. Dock ett stort fokus på amerikanska förhållanden, hade önskat mer om den norska odlingen. PS. Noterar att denna tråd sjunker som en sten i flödet till förmån för de vanliga pryltrådarna. Lyfter den därför på detta sätt. Generellt för lite fiskevård på Edge. DS
 3. CeeBee

  Gummistövlar

  Fördelen med Viking var åtminstone förut just gummikvalitén och att det inte blev torrsprickor så lätt. Är själv inne på mitt andra par Trophy. jag tycker inte mitt första par höll som förväntat. Tidigare Viking har hållit bättre. Använder dock mest kängor nuförtiden.
 4. CeeBee

  Tfo bvk

  När TFO BVK kom var den en stor snackis här på forumet. Det höjdes till skyarna och jämfördes med betydligt dyrare spön. Se länken med över trehundra poster! Där borde du finna det mesta du vill veta. Jag har själv ett och har inget att klaga på.
 5. CeeBee

  Stonfo Kaiman

  Hej. 2mm (se bild)
 6. CeeBee

  Stonfo Kaiman

  Det borde gå. Den "tillplattade" delen på Kaiman är rätt tunn. Men skulle regalskaftet vara för tjockt där så borde det gå att fila ned. Principen för infästningen verkar vara densamma på båda.
 7. CeeBee

  Stonfo Kaiman

  Jag har ett Kaiman men har ingen erfarenhet av Regal. Det kanske går. Men måste du byta skaft då? Funkar det inte att hitta en C-clamp som tar samma diameter som Kaimanskaftet?
 8. Då jag är en glasögonorm generellt så använder jag dessa https://www.flugor.se/polariserade-glasogon/forstoringsglas/magnifier-clip-on-liten-4208 Fungerar även på solglasögonen. Fälls upp när du inte behöver dem.
 9. Den gröna är spunnen av 0,14 och den grå av 0.12 en stl 14 krok för att se storleken
 10. Bild på en tafs som är gjord med apparaten i mitt tidigare inlägg.
 11. Jupp Men använder mest 0,10 - 0:12 blir rätt starkt ändå. Det går åt ca 35 meter flätlina för en tafs som blir lite drygt två meter. Sen fortsätter du med nylon i önskad längd, går såklart att tapera ner lite med nylonet också.
 12. Jag tvinnar tafsar av flätlina, oftast 0.10 - 0.14 . Jag tvinnar tafsen i sektioner tre till fyra delar i olika tjocklekar som sedan länkas ihop loop to loop. Det hela avslutas med en tafsring i den tunnaste änden, där fästes nylon i önskad längd och tjocklek. Den tunnaste delen är då en enkel ögla som tvinnas och viks på mitten och tvinnar i hop som en snodd. Om jag gör en fyrdelad tafs blir den grövsta delen alltså en fyrdubbel ögla (påbörjad i filmen) som när den tvinnats och vikts på mitten blir 16 gånger linan och styrkan. Till ändamålet har jag gjort en liten apparat (se film). Inget jag kommit på själv utan lärt mig av en fiskekamrat.
 13. CeeBee

  Älghår

  Många använder älgöron till små caddis och som dubbing. Annars finns ju allt från korta hår på benen till det grövsta på manen. Bara fantasin sätter gränsen.
 14. Jag räknar mig som Danielssonfantast men tycker att de tyvärr är väl långsamma. Varför inte ha fler färger på rullarna? Vad hände med linorna? Kepor och Tröjor? Små detaljer som är nog så viktiga.
×
×
 • Create New...