Jump to content
Edgeforum

kylia

Members
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

kylia last won the day on May 17 2019

kylia had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

About kylia

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  siljansnäs
 • Intressen
  fisk fiske

Recent Profile Visitors

1,355 profile views
 1. Har tidigare funderat på om stål verkligen är bästa materialet för krok, det finns så mycket nya legeringar o tekniker. Undrar hur titan skulle funka? Finns det någon metallurg e annan kunnig på området som kan sprida ljus i frågan?
 2. https://www.miekofishing.se/fiskeglasogon/2580-solglasogon-med-styrka-10.html Funkar skitbra för dem med bra syn på håll, men är lite närsynta.
 3. Räcker med att bara toucha lätt med pyttelite fett (återfettning).
 4. Har fiskat med fluga i 50 år, och med många kompisar som använt div flytmedel. De har aldrig fått bättre fiske än mig o min bror, och vi kör, om alls, med vanligt linfett. Har man spenderbyxorna på sig köper man vildsvinsfett i en burk som räcker typ fyra liv. Avskyr alla kemiska preparat som förstör våra vatten. skönast utan
 5. Som sagt, jag har inte haft några gnisselproblem med Barrio, som jag fiskat med ungefär 80 fiskedygn/år de senaste åren. Har provat mängder med linor under mina femtio år som flugfiskare, och jag minns lättnaden när jag övergav Cortland för ett annat märke 1980. Slutade rengöra o polera linor för trettio år sedan (vill minimera användningen av kemikalier...) och har ändå inte haft problem med Barrio. Kanske är det så att jag bara fiskar i rena vatten, vad vet jag? De får tom ligga kvar på rullarna över vintern - sträcker finfint ändå, behöver inte ens dra dem, som jag alltid fi
 6. Har du provat med den rekommenderade fördelningen? Har oftast tyckt att det enda som behöver göras åt den är placeringen av linföraren.
 7. Minns en artikel om fluglinor för länge sedan där det sades att det då bara fanns ett par fabriker i världen, som tillverkade alla fluglinor, och att det bara var förpackning och namn som skilde de olika linorna åt. Någon som vet hur det förhåller sig nu?
 8. Har fiskat Glomma i början av juni, och det är vattenståndet som avgör om det blir bra e inte. Haft finfint fiske första dagarna i juni, men också så högt att man inte kommer ut i vattnet ens. Då kanske de mindre tillflödena kan vara ngt... http://www2.nve.no/h/hd/plotreal/Q/list.html
 9. På 60-och 70-talet använde jag oftast Cortland, men har sedan provat uppåt hundra olika linor av alla möjliga märken och i olika prisklasser. Tyvärr försvann Masterlines bästa lina i slutet av 80-talet, och sedan dess har jag letat febrilt efter något lika bra, tills jag hittade Barrio. Fantastiska linor (vilket även de jag fiskar tillsammans med anser) till skapligt pris. Enda nackdelen med dem är en något för kort spets - hade gärna haft en meter smalare spets, men jag kompenserar med extra långa tafsar.
 10. Har fiskat Barriolinor i ett flertal år utan problem med gnissel. Kanhända för att jag använder rätt stora spöringar? Eller fiskar jag bara i rena vatten?
 11. Tyto Alba (som snart inte finns som art längre...), kolla lite på den här sidan om du vill ha lite nya aspekter på det där med klimat och miljö; https://www.stockholmresilience.org Angående flyg till fiske så anser jag att det är förskräckligt som fenomen, friska människor kan väl gå? Skillnad om en är handikappad. Dessutom släpar många med sig en massa skit som lämnas kvar, tomflaskor, ölburkar mm. Enbart sorgligt.
 12. kylia

  Djungeltupp

  Det var skriverier om Djungeltupp redan på 80-talet, och för mig är det självklart att försöka använda material som jag är säker på vad gäller etisk hantering, listningar etc. Tror ju inte ett ögonblick på att fisken bryr sig ett dyft om skillnaden mellan tex djungeltupp och substitut - som jag förstår det ser fisken den fjädern som ett tecken för öga, och antagligen är det därför det blivit så populärt. Har heller inget till övers för stockkonservativa bindare som absolut vill ha "äkta vara", det vittnar bara om att de inte har några studielån. Tänker på de nya, yngre som börjar flu
 13. kylia

  Djungeltupp

  För några år sedan dök det upp nackar på engelska forum, och jag kontaktade då den engelska ornitologiska föreningen, eftersom jag inte fick något svar på var nackarna kom ifrån. Direkt försvann de från forumen. Tror inte att det går att försvara användandet av utrotningshotade arter för sin flugbindning. Vem tror att fisken ser skillnad på äkta djungeltupp och substitut? På riktigt? Om det hade varit fråga om att ta de sista öringarna i ett vatten, för något syfte höljt i dunkel - skulle det gå att försvara? Det finns jättebra ersättningsmaterial!!! Lycka till!
 14. Kamasan B 983 och deras B 160
 15. Enda nackdelen, som jag ser det, är väl att jag skulle önskat att spetsarna kunde vara en meter längre, men det kompenserar jag med lite försiktigare landning av linan och lite längre tafs. Skönt med baktaperingen som tillåter mer lina utanför spöspetsen; lättare att dra iväg långa och precisa kast. Ska nu skaffa DT-lina till mitt nya 10" #4 spö, så det blir en Barrio där också... (Linespeed kanske är ett troll?)
×
×
 • Create New...