Jump to content

ErikBerg

Members
 • Posts

  341
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ErikBerg last won the day on March 30 2014

ErikBerg had the most liked content!

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  2002tii@live.se
 • Telefon
  0706155290

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ErikBerg's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

31

Reputation

 1. Jag skulle också gärna få tag i den! ? Har ett Kulle-spö som jag tycker mycket om.
 2. Var får man tag i en rullfot till en gammal (made in England) system2-rulle? Den gick av...
 3. Hjälp! Vid ett smärre missöde i somras gick rullfoten av och sitter stenhårt fast i rullfästet. Hur få lös delen?? Tips mottages tacksamt. Spöet är ett cane av N.Kulle, så jag vill gärna inte paja det. Med vänlig hälsning, Erik Ps. Om någon vet var man får tag i en rullfot till en gammal System2-rulle (made in England) och vilken lack man ska använda för att fylla i några minimala skador på ett canespö, bring it on. Ds
 4. Jag säger: Guideline Control. Lätt. Kort klump, lättkastad, väldigt vääldigt prisvärd! http://www.wittlock.se/sv/utrustning/fluglinor/guideline/control/guideline-control.html
 5. Samma här! En kolpinne (orvis+dryfly), en bambupinne (Kulle med silkeslina), två laxspön (sage) - har landat i att jag inte behöver nåt mer! Klar..känns lite trist kanske. Å andra sidan - 1 fisketur blev det i år. Kanske borde satsa på att fiska mer i stället?
 6. Ammarnäs, eller Laisälven, eller Stensundsforsen. Lätt att ta sig dit med tåg->buss, nära väg, jättebra fiske.
 7. Håller med generellt sett, om än harren är min favoritfisk. Men harren kan ibland vara väldigt kinkig, är min erfarenhet. Var till Sorsele för någon månad sen. Vattnet varit högt och kallt hela sommaren. Fisken var fortfarande tjurig och svårtrugad. Flugvalet var inte det viktigaste verkade det, men harren stod och tjurade på botten. Och ville ha flugorna serverade så djupt som möjligt. 3 st haröra m guldskalle/bly, kast uppströms, menda, fridrift, och när flugorna var absolut djupast, precis innan fridriften var slut - först då högg de! Ett totalt humorbefriat fiske, men det enda som funkade. Den här kastade jag över i 1 timme med allehanda flugor. Men, första kastet med ovanstående ekipage, så högg den. Och, som så många gånger på hösten, fightade den riktigt bra!
 8. Jag kör DT och det är väl den vanliga skillnaden mellan dt och wf kan jag anta. Men, med lite dubbeldrag gick det att få till bra kastlängder. Plus, förstås, att man måste vänta lite längre än med en kolpinne, och låta bambun göra jobbet.
 9. Hej Nodeless! Kul med din input! Kände du herr Kulle? Jag har sökt info om hans spöbyggande, vilka aktioner han byggde etc, men gått lite bet. Jo det är röd Mucilin, följde med linan. Linan "lossnade" efter någon dags användning och känns nu riktigt smidig. Jag ska vända på den och köra in även den andra halvan. Jag hade en Orvis Battenkill-rulle till spöet, men gillade den inte riktigt. Däremot är jag svag för System2 - drömrullen när jag var fisketidningsläsande tonåring!
 10. Backing: jag har en helt vanlig sådan. Tafs: köpte en furled (flätad) tafs i samband med linköpet, och den sträcker ut och presenterar flugan jättejättefint!
 11. Jag har skrivit lite om mina iakttagelser här: http://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/175483-rapport-från-en-helg-med-cane-och-silkeslina/ Sammanfattningsvis: På kvällen, efter en heldags fiske, drog jag av linan från rullen, lade den på golvmattan, och lät den torka över natten. På morgonen tog jag Mucilin (röd tror jag, följde med linan) mellan fingrarna och drog genom linan. 1 eller 2 gånger. Därefter drog jag linan 1-2 gånger genom en tygtrasa, därefter vevade jag på linan på rullen. Klart! Hela proceduren tog 5-10 minuter som max, och jag upplevde den inte jobbig på nåt vis. Tvärtom är det ju en trevlig känsla att sköta om grejorna. Och, linan är så trevlig att kasta och drilla med att det är värt den lilla stunden! Efter denna lilla stund av pyssel flöt linan galant de 10-12 timmar jag fiskade. Vill man så kan man ju dra av främre delen och hänga slingorna på en gren medan man tar lunchpaus, om man nu skulle vilja det. Har svårt att se när jag ska få användning av min kolpinne och plastlina igen - cane och silke är jättetrevligt!
 12. Det blev en dt-lina från http://www.pecheasoie.com/apropos/leslignes,EN Nyss hemkommen från fiskehelg, körde silkeslina och cane hela helgen, väldigt nöjd!
 13. Rapport från den årliga fiskehelgen i Sorsele. Inte särskilt högt vatten, men trögt fiske. Harren stod djupt, tog bäst på 2-3 guldskallar fiskade nära botten. Silkeslinan var stel och styv i ca 1,5 dag, sen "lossnade" den och blev mjuk och följsam. Hur är det då att fiska med silkeslina? Här kommer några personliga reflektioner från undertecknad. Några nackdelar finns: - Kräver ca 5-10 minuters pyssel. Efter fisket behöver den torka, jag drog av den och lade den på golvmattan över natten. På morgonen ett varv infettning och avtorkning, sen klar. - Den skjuter kanske inte riktigt lika bra som en plastlina, men det kan bero på att det är en dt-lina och att den är alldeles ny och behövde fiskas in. Men, med lite dubbeldrag gick det att skjuta ut ordentligt. Sammantaget var nackdelarna färre än jag hade trott, t.ex. det lilla pysslet med torkning och infettning var mest trevligt. Fördelarna visade sig vara desto fler: + Absolut noll linminne, drog ut 15 meter lina och inte ett enda "rullvarv" = härligt trasselfritt. + Linan är tunn, så den tar lite vind. + Den sträcker ut spikrakt på vattnet. + Silkeslinan känns väldigt töjfri. Tänk ungefär "superlina kontra nylon" = riktigt fin känsla vid hugg och drillning, vartenda napp kändes ordentligt! + Väldigt trevlig känsla i handen, och ett härligt ljud i spöringarna. + Känns väldigt rätt till cane. + Håller uppåt 30 år sägs det. Summa summarum, så är jag väldigt nöjd. Kolspöet med plastlina plockade jag aldrig ens fram på hela helgen. Rekommenderas! PS. Kan säga att drillningen av harren på bild var duktigt gåshudsframkallande. DS.
×
×
 • Create New...