Jump to content

John Silver

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

John Silver last won the day on December 31 2017

John Silver had the most liked content!

Community Reputation

29 Excellent

About John Silver

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Sthlm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  robbanbrax20@gmail.com
 • Telefon
  55555

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sry, skulle givetvis skrivit att det var 15 år sen jag fick kortisonsprutan. Visst har jag haft mindre känningar efter tung ansträngning men inte i närheten av hur det var innan. Kortison är sådär för kroppen och de flesta läkare är ytterst skeptiska till att använda det för att behandla en tennisarmbåge. I mitt fall fick jag tillbaka full stryrka och funktion. När det var som värst så gjorde det ont att lyfta ett glas vatten.
 2. Få någon att sätta en kortisonspruta i armbågen. Djurgården hockeys Bengt Gustavsson fixade min. För tung styrketräning ställde till det. Testade stretching, sjukgymnastik, akupunktur. Inget hjälpte. Efter kortisonet blev jag helt bra på några veckor.
 3. Kan bara hålla med, en stor anledning till varför jag för 10-talet år sedan la över mitt fiske till spinnfiske efter abborre och gös. Jag klarar inte av alla fjantar man träffar som sitter och luktar på blommor i sina tweed-kavajer och dricker kaffe ur sameslöjdade 1000krs-kåsor. Alternativt lägger upp foton på snyggaste kombon, rulle och spö. Dessa slipper man en kall januarimorgon i mörkret på isen i väntan på gryningen och storabborren.
 4. Ja, ett debattprogram i SVT skulle vara vädigt intressant att se. Risken är dock överhängande att vi skulle få den vanliga uppställningen med 90% rödtröjor i panel och publik.
 5. Med röd-grön styrning och media i samma färg så matas vi självklart med dessa åsikter. Att ha åsikter som krockar med Gretas är ungefär lika illa som det var att berätta att man röstar på SD för 5-6 år sedan.
 6. Flugfiskets stora problem, generalisering av sportfiskets andra grenars utövare. Bara för att man sitter under en björk vid en liten å och luktar på blommor är man inte per automatik en bättre människa/sportfiskare bara för att man titulerar sig som flugfiskare.
 7. Knappast att laxen rensas ombord under trollingtävlingarna. Jag kan lova att det finns väldigt många seriösa och medvetna trollingfiskare i Sverige också.
 8. Gös är ju iofs en av dem sista fiskar som jag skulle få för mig att fiske efter med fluga. Ingen fighter men den har är ett ganska häftigt hugg, det upplevs bäst genom att fiska pelagiskt med ekolod samt jigg på mellan 3-6 meters djup över djup på 30-40 meter. Sen håller jag helt med om att det är sundast att låta gösen hämta sig lite efter leken. Som roligast i mina vatten i Sthlmstrakten är det under andra halvan av juni.
 9. Jag blir lite röd i ansiktet varje gång jag ser ordet "spinnjon". Ett av de mest pinsamma ord som finns att läsa när det gäller sportfiske på nätet. Spinnfisket har otroligt mycket att erbjuda, inser man inte det så tror jag att man har ett rätt tråkigt sportfiskeliv. Tex att den här årstiden jaga grov abborre med balanspirk och ekolod där isar finns. Minst lika spännande som att fiska öring med torrfluga. Vad kännetecknar en "riktig flugfiskare", är det någon som sitter hemma vintertid och luktar på sin utrustning och lägger ut bilder på Edge på sina snygga spön och rullar mot en snygg bakgrund? Sen kan man tycka mycket saker om herr Odell.
 10. Vissa vill tyvärr inte se verkligheten som råder i vårat samhälle. Dessa är tyvärr väldigt svåra att resonera med då dem ser sig själva som ett snäpp bättre än dem som tycker något annat.
 11. Kan bara hålla med Lill-Niklas, det är inte bara fördelar med att jobba med sitt intresse. Jag har själv jobbat i flera av dom stora butikerna i och kring vår huvudstad. Fisket står en tyvärr till slut upp över öronen, iaf på mig. Det blir ganska så mycket prestige och jagande över det egna fisket. Blev inte längre den avkopplingen det borde vara utan utan det förväntades hela tiden att man själv var i väg på det ena extraordinära fisket efter det andra. Nu gör jag ngt helt annat och har väldigt mycket fritid och frihet. Fisket har aldrig varit så kul och avkopplande som nu. Då är jag allätare vad gäller fiske och tycker det är lika kul att fiska storabborre från isen med ekolod som jag tycker att det är att fiska öring i ett strömmande vatten. Att säga att fisket är det enda som håller dig vid liv tycker jag låter farligt, livet är så mycket mer och det finns så många flera glädjeämnen att hitta. Här känns det nästan som att du skulle behöva prata med någon utanför sportfiskekretsar.
 12. Jag har också haft bra fisken från land. Men jämför jag antalet fisk-kontakter totalt när jag fiskar från båt mot land/flytring så krossar statistiken som jag har fiskandes från båt. Antalet bom-turer är enormt många fler från land.
 13. Flugfiske/spinnfiske från båt kontra fiske från flytring/land är egentligen 2 helt olika grenar. Från båt har man så otroligt många fördelar. Du täcker ofantligt mycket mer vatten. Fisket är inte lika fysiskt jobbigt som det är att fiska från framförallt flytring (flytta sig mellan/ta sig till platser). Efter en heldag med flytring i skärgården är man ju oftast helt slut. Sen den mentala aspekten i att fiska från land finns där, iaf för mig även fast jag har hyfsat pannben. Det är så mycket lättare att hopplösheten smyger sig på när man fiskar från land och vet att man är ganska låst till vissa områden. Sen vet jag ju givetvis att vissa medlemmar här har fantastiska fisken från flytring, (Karkki bla). Utövade själv flytring samt landfiske under början av 90-talet innan båt införskaffades.
 14. Det här med att dricka whisky under fisket känns lite som en myt, däremot efter fisket är det fantastiskt. Fiske längs ett strömmande vatten kan ju vara ganska fysiskt krävande och dricker jag en slurk whisky så blir jag bara sjukt trött och vill helst gå och lägga mig under närmsta gran ist för att fiska vidare. En annan sak om vi pratar båtfiske efter havsöring en kall december-dag, då får det gärna vara en välfylld plunta med en vinter-whisky, typ Lagavulin eller Ardbeg.
 15. Ska man skämmas om man spinnfiskar . Liknande mentalitet är fruktansvärt tråkig, ingen sportfiskemetod är bättre eller sämre än någon annan.
×
×
 • Create New...