Jump to content

Gummiflugan

Edgemember
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

About Gummiflugan

Information

 • Kön
  Man

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  Gummiflugan@telia.com
 • Telefon
  000000000000

Gummiflugan's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

0

Reputation

 1. Gummiflugan

  Danica

  Aaaah det finns nästan bara stor öring där och de är morgontidigare än vad du är. De har ätit sig mätta sen kl 3 på natten och går och lägger sig när du hämtar fiskekortet. Vi måste prova att spana vid den tiden nästa gång, vi behöver ju inte fiska, bara spana. Ska vi säga att vi träffas där vid 3 tiden ???
 2. Jo jag skulle vilja läsa om hur man glömmer att man inte har vadarbyxorna på innan man vadar. Eller hur lång tid det tar för ett par yllestrumpor att torka. Eller hur många svenskar som behövs för att fånga en 2,5 kg öring ? Svar: 4 ! Tre som sover och en som fiskar. Eller knep och knåp för att undvika att skita bland mygg och knott. Eller pontonflygplan, en nära dödenupplevelse.
 3. Stort Grattis !! Då kanske vi slipper den gräsliga orange kepsen i fortsättningen ?? :-*
 4. Han avser nog Yngve och mig, du har ju fortfarande ungdomens oförstörda anletsdrag. Men när du kämpat med och tappat lika många grova fiskar som vi kommer bekymmersrynkorna. Jag har ju missat att kommentera din fina berättelse del 1 och 2, men jag har varit upptagen med jakt och fiske ett tag. Jag kan dock inte låta bli att förtydliga det där med att de stora öringarna inte tar på torrfluga. Det gjorde de ju inte, allt vi fick var några ansjovisar på 2 kg. Vänta bara tills nästa gång....... 8)
 5. Det låter väl vettigt, tål vattnet ett uttag på två öringar per fiskare så är det väl inget att säga om det. Men är det här konfliktorsaken ligger ? Vad är det för ersättning eller fördelar ni vill ha för att ni utför era fiskevårdsåtgärder ? Vad är det markägarna och styrelsen inte vill gå med på ?
 6. Jag blev indragen i den tråden på grund av ett IM från Normalfiskare så jag får väl svara. Jag tycker absolut att ni i Gimåns fiskevänner måste föra en offentlig diskussion om era idéer. Jag är inte lierad med någon markägare i Gimån men jag känner en del och vet hur diskussionerna går och jag förstår inte hur jag, även om jag skulle vara lierad med markägarna skulle kunna utnyttja kunskap om era idéer om Gimån på ett för er skadligt sätt. Om era idéer är sunda måste de kunna presenteras sakligt på vårt forum. Det finns många medlemmar här med en stor kunskap om just sådana frågor. Ni skadar ju bara er sak genom att gå in och provocera på det här sättet. Vi har både förespråkare för ¨catch and kill¨ och ¨catch and release¨ på det här forumet och alla förtjänar att behandlas med respekt. Det går inte att polarisera de här frågorna på ett så enkelt sätt som du gör. Vad det gäller skadorna i munnen på Harren i Idsjöströmmen så är det ett problem sedan många år. Skadorna uppkommer ju bland annat när grov fisk med svag vävnad runt munnen sliter sig loss från en fiskare som drillar hårt, och då vävnaden går sönder före tafsen. Det påverkas förstås av att samma fisk har fastnat några gånger innan vävnaden har hunnit läkas efter första krokningen. Det går således inte att enbart skylla på catch end release eftersom man skulle stöta på sådana skador även på en plats där all fisk dödas. Personligen tror jag mest Idsjöströmmens problem beror på ett för hårt fisketryck, så att samma fisk krokas gång på gång innan gamla skador hunnit läkas. Jag har inte själv fiskat där på några år men är det någon som vet mer om det är gjort något för att åtgärda problemet så skriv gärna !! Jag kommer tyvärr inte att kunna fortsätta den här diskussionen då jag ska iväg och fiska några veckor nu men jag hoppas att ni från Gimåns fiskevänner fortsätter diskussionen här på forumet på ett trevligare sätt.
 7. Grtaulerar !! Det var en fin beskrivning över hur det brukar vara att fiska i Björkaån.
 8. Jag har att TiCrX klass 5 med Opti stillwater lina och det skjuter bättre än min sage rpl 7, fin finish, roligt att drilla fisk med, definitivt prisvärt. Det enda spö jag provat som kastar spetsigare linbågar bättre är Loop Greyline. Jag är främst nöjd med precisionen, ryggraden och möjligheten att att trycka in linan under låga överhäng. Det känns lite tyngre och styvare än många klass 5 spö av den bättre kvalite'n.
 9. Gummiflugan

  VERKAÅN

  Av någon anledning tror jag du klår oss alla snart :'(
 10. Gummiflugan

  VERKAÅN

  Din Buse !! Har du listat ut var det är, då är vi minst 6 som vet var den står.
 11. Gummiflugan

  VERKAÅN

  Nej snälla !! Det räcker så bra !! Det här är precis som en fiskebild ska vara, huvudaktören i focus !! Inget som stör bilden
 12. Jag är lite nyfiken på hur ni i Gimåns fiskevänner skulle vilja sköta Stavreströmmarna. Vilken typ av biotopåtgärder är det ni vill utföra samt vilka regler och avgifter vill ni ha ?
 13. Gummiflugan

  VERKAÅN

  Om du kör så långt du kan på vägen till Hallamölla så kommer du till en parkeringsplats vid några beteshagar. Där går du ned på den södra stigen tills du kommer till en gångbro över ån. Följer du ån västerut kommer du till fallet som alltså är övre gränsen för nedre sträckan, den nedre gränsen är ca 100 m efter att vägen norr om ån viker av mot nordöst och du har en större äng mellan ån och vägen. Jag har för mig att där är en bro över ån också. Lycka till !!
 14. Gummiflugan

  VERKAÅN

  Absolut !! En liten rundvandring när Danican kläcker hade inte varit fel. Tack ska ni ha ! Jag måste stimulera er aptit på storöring genom att tillägga att en kamrat hade på en öring betydligt större än mina bara för några veckor sedan. Så kämpa på, jag ser fram emot en bild på en +60 cm verkaöring.
 15. Gummiflugan

  VERKAÅN

  Härligt !! Jag ser att det inte är den från ön, få se vem som blir först på den. Jag har snurrat runt lite i tre dagar nu och fått mina största för i år. Den största på 55 cm tog på en spent spinner på en för mig helt ny fiskeplats. Den stod listigt gömd bakom en stock halvt nedsänkt i vattnet och av själva vaket hörde och syntes bara ett bubblande "plopp". Jag fick kasta ovanför stocken för att fluga skulle glida i rätt ström och när jag krokade den tog den med sig linan under stocken och stack iväg rakt mot mig varpå jag fick hoppa i och springa upp till stocken, trycka ned spöet i vattnet under stocken och dra ut det på andra sidan. Vilken cirkus !! Min andra på 52 cm tog jag på streamer när mörkret hade fallit. De här bestarna finns kvar i ån och Yr och Rollo fiskade på dem igår utan att veta hur stora de var, tyvärr lyckades vi ej lura dem då, annars hade vi säkert haft en fin bild på dem. Det kläckte rikligt av liten och stor vasslända, ljus sporrslända samt en del stora åsländor.
×
×
 • Create New...