Jump to content

laxoholic

Members
 • Posts

  482
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

laxoholic last won the day on October 25 2021

laxoholic had the most liked content!

About laxoholic

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  stockholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  husse79@hotmail.se
 • Telefon
  0762812557

Recent Profile Visitors

5,365 profile views

laxoholic's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

36

Reputation

 1. Söker ett Sage little one 8,2 fot klass 4. Svara gärna vi pm.
 2. Hej. Har du SBT i WF 3 kvar?

  Mvh

  Kent Bjernehed

 3. köper gärna Vision vibe 125 intermidiate klass 5-6

 4. Tack för alla svar. Ska fundera lite på vilket alternativ som passar mig bäst. Men visst är det lite konstigt att ett märke som Winston släpper iväg ett spö med lack på holken.
 5. Hej Fick tillbaka mitt spö från Winston reparation. De tillverkade en ny butt-del. Tydligen har det råkat komma lite lack på han-holken som de missat att ta bort. När jag sätter ihop spödelarna ligger limmet precis i kant med nästa del, vilket stör mig lite. Är det någon som vet om man kan få bort limmet utan att lämna märke på klingan? Vore tacksam.
 6. Visst är Edge fantastiskt, flera konkreta svar på så kort tid ? jag börjar med att riva ner gamla handtaget, sen vänder jag mig till något av förslagen ovan. Tack för alla svar!
 7. Var kan man köpa ett korkhandtag som Scott radian, enligt bilden. Tänkte byta handtag på mitt kustspö 9' #6
 8. Tack Ismo! Jag kommer åka själv och behöver all tips och råd jag kan få. Detta är mitt livsäventyr och jag hoppas det blir lyckat. För mig är allt detta bara fantasi, eftersom jag inte varit där, så all tips och råd mottages tacksamt.
 9. Hej Ni som kan Lainio älven: om jag påbörjar mitt fiske i korset Tavvaätno/Rostueatnu/Lainio (alltså allra längst upp i Lainioälven) och fiskar mig neråt i Lainioälven några kilometer, finns det lax då? och då menar jag inte ströfiskar utan i mängder som övriga sydliga delar av Lainio älven. Tack på förhand!
 10. Är du intresserad av något byte mot Sage one?

 11. Hej

  3000 kr inklusive frakt

  Mvh

  Tomas Stålnacke

  1. laxoholic

   laxoholic

   Tack för erbjudandet! Jag avvaktar 

  2. puoltsa19

   puoltsa19

   Jag står fast vid erbjudandet fram till 21:00 i kväll

   Mvh

   Tomas S

 12. Sage one 490 eller Orvis helios2 490 tipflex, vilket väljer du och varför? Tacksam för ditt svar
 13. Jag har ett Sage one 9fot klass 6 med butt. Den använder jag till alla sorters fiskar som du nämner. Dock använder jag olika linor för olika situationer. Till kusten finns många bra linor i klass 6 flyt, intermidiate eller sjunk. Gl coastel och vision kust är några exempel. Till sjöar och älvar kan man använda samma linor som till kusten. Vill man underhandskasta väljer man en baktung lina som gamla gl punch eller rio single spey eller enhands klumpar. Till gädda kör jag opst klump med olika spetsar. Jag kör överhandskast och har klumpen 150 eller 175 grain plus rio spetsar klass 5 som väger 4 gram. Total vikt blir 14-16 gram vilket är optimalt för ett klass 6 spö. Den korta och aggressiva klumpen kastar stora gäddflugor som om de vore torrflugor och spetsarna gör att du enkelt kan variera djupet. Jag kör opst även i älvar när jag vill använda extra stora streamers. Kastar som en dröm även i vinden. Du kan även kasta skagit-stilen, men då ska du välja en tyngre skagitklump. Spetsens vikt räknas då bort. Lintillverkarna brukar han tabell med linvikt rekommendationer. Jag är jättenöjd med min 691 men observera att Sage one är ett snabbt spö. Lycka till
 14. Hej är intresserad av ditt SAGE ONE.
  Tar du 3000kr+ frakt så tar jag spöt?

  Med vänlig hälsning  Mikael

×
×
 • Create New...