Jump to content

Belting

Members
 • Posts

  326
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Belting last won the day on December 22 2016

Belting had the most liked content!

1 Follower

Information

 • Bostadsort
  Norrbotten

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  thomas_belting@hotmail.com
 • Telefon
  1

Recent Profile Visitors

2,515 profile views

Belting's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

93

Reputation

 1. Köp ett switchspö, på 11 - 11’6 fot i lämplig klass, typ 7/8 eller 8/9. Dem brukar ligga på 21-24 gram på klumpen/linan. En del föredrar lite tyngre lina. Satsa på en Rio Versitip Short med flytande bakdel och utbytbara spetsar. Sen om du inte kan, lär dig underhandskast. Förenklar ditt fiske och inte alls lika påfrestande för armbågen. Kör hårt!
 2. Hej

  har en flyt sjunk 5 klass 10/11 på 11 meter, går ju att kapa om

  intresse finns 150:- plis frakt./Janne

 3. 50 lb tillverkas inte längre. Tråkigt men tydligen sant. Hoppas det kommer någon motsvarande lina som är lika bra. Under tiden får man använda Big Game som substitut.
 4. Meiser spöt, ungefärligt pris på spöt? 

  Mvh

  Lenne

 5. Scandi är inte lik en Skagitlina. http://www.guideline.no/?module=Webshop;action=ProductGroup.publicOpen;pagesize=12;id=533;template=sweWebshop
 6. Missade din fråga gällande storlek på flugor. Bägge linorna kan transportera större flugor utan problem. Det behöver du inte fundera över.
 7. 3D+ väger två gram mer och finns i andra densiteter. Längden tror jag är densamma på bägge. Eller rörande lika iallafall. Scandin har andra densiteter som följer varandra, t.ex Int-sjunk3-sjunk4 medan 3D+ finns i Int-sjunk4-sjunk6. Finns även i mer densiteter liknande flyt-sjunkmodeller som inte är lika djupgående. Scandi är bra linor, framförallt i tyngre densiteter. 3D+ har kommit inför denna säsong. Valet är fritt, testa innan du köper är mitt tips. Lycka till med ditt val!
 8. Det är lättare att förklara "höger" konta "vänster" på så sätt att "rättsläng" kan betyda olika för olika människor. Beroende på vilken sida som man kastar bäst ifrån och vilket som är ens naturliga sida som man föredrar. Svårare än så är det inte. Se det enkelt så, att du och jag fiskar samma pool och ställe men för mig blir det rättsläng och för dig felsläng kontra på vilken sida man har som dominant/naturlig. Vi fiskar fortfarande samma ställe och sida av älven. Därför så beskrivs kastet oftast med höger eller vänster spey. Det är inte för att vara petig eller grinig men för många kan det röra till det brutalt mycket när man beskriver det som "rätt kontra felsläng". Framförallt om man inte har fiskat/kastat länge. Gällande singel spey så är det ett vanligt kast från höger eller vänster. Det vanligaste kastet. Givetvis annorlunda mot Dubbel spey. Lättast är att du kollar instruktionsvideo på nätet, förslagsvis Youtube eller liknande. Svårt att förklara bra i skrift.
 9. Egentligen så är det väl höger kontra vänster spey man talar om. Kanske till och med höger - vänster singel spey om man ska vara petig?
 10. Hannu, vikten på ekipaget blir inget problem. Du kan ju räkna vad en 850 grain väger och den flyger lätt på vanliga 15 fotare utan att kännas överklassad.
 11. Det finns massor med trådar och massor med åsikter i frågan. Men för att göra det enkelt. Ska du fiska på vårflod och högt vatten så är det tunga sjunklinor som kan behövas. När vattnet sjunker undan så kan en multitip funka bra, där du byter spetsarna. Precis som Peter säger, så finns det ingen lina som funkar till allt. Ska du optimera ditt fiske så behövs förmodligen flera linor för att lyckas. Allt beroende på var du fiskar. Ta kontakt med lokala fiskare som fiskar i din älv och skapa kontakt. Därifrån får du nog bäst lokala tips på vad som behövs i just din älv. Om det inte känns lockande så testa dig fram med olika linor, det är så man lär sig och då kan man bilda sig en egen uppfattning om vad man gillar och tror på. Lycka till!
 12. Belting

  Enhands

  På högvatten i Norrlandslänens älvar i maj och juni med enhands så har du det jobbigt. Finns folk som gör det men då fiskar man betydligt tyngre än en Versitip. Det är som att betrakta som en flytlina i sammanhanget. Ska du optimera ditt fiske så rekommenderar jag rena sjunklinor. Precis som för tvåhandsfisket. Givetvis finns det platser du kan fiska lättare än de tyngsta sjunklinorna men varför ska man "offra bästa tiden" med att fiska för lätt överlag när du kan göra det resten av sommaren! Men valet är givetvis fritt!
 13. Det skall vara så på designen enligt deras hemsida. Kolla där! http://www.guideline.no/?module=Webshop;action=ProductGroup.publicOpen;pagesize=12;id=654;template=sweWebshop Linförarnas stativ är utformade så att de förhindrar att löslinan fastnar i dem samt ger ett orginellt utseende. Vi har valt hardchrome enbenta ringar då vi anser dem lätta och starka och påverkar klingas egenskaper marginellt.
 14. Förutsatt att man då ska ha en lina i flyt..
 15. Bullet är en bra lina, om du har trångt utrymme baktill och även fiskar med streamer eller tubflugor. Kort klump som laddar spöet bra. Jag gillar den mer än många andra kortklumpade linor som jag upplever för aggressiva och klumpiga om man blandar överhands- och underhandskastning!
×
×
 • Create New...