Hoppa till innehåll

johan.s

Members
  • Antal inlägg

    74
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    1

Allt postat av johan.s

  1. Kör storlek M på Visions strumpor till ett par G3-vadare i M 9-11 och G3-kängor i storlek 43. Ska man gå efter storlekstabell på Visions lösa neoprenstrumporna stämmer L bättre men jag har alltid kört M och det passar mig bra. Känns som att dom går ut sig efter ett tag. Har valt storlek på vadarkängorna för att få plats med ett par extra strumpor kan tilläggas.
  2. Kör ni med ett par extra neoprenstrumper utanpå? Annars kan det vara ett tips för minskat slitage på vadarnas strumpor. Går nått par neoprenstrumper för mig varje år (kör Visions utan på mina Simms G3) men har aldrig behövt byta några av vadarnas strumpor. Är även noga med att alltid skölja rent ordentligt från grus efter varje pass.
  3. Beställde och avbeställde lina, leverans tog för lång tid. Handlar från fishline eller fiske.se när jag vill ha mina grejer i tid.
  4. Tänkte närmast om nån här fiskar med spöt.
  5. Några tips på lina till NRX+ 6110? I första hand blir det någon form av mulitip-lina och kommer att användas till underhandskastning. Vad bör linvikten ligga på, 25-26 gr?
  6. Är också nyfiken på spöt. Nån som fiskar med det?
  7. Kör alltid en extra neoprenesocka utanpå vadarbyxornas, mestadels för att minska slitaget på vadarna men även för komfort. Jag använder Visions sockar och har gjort det i många år: https://fishline.se/vision-neo-cover-socka/?gclid=Cj0KCQjw8p2MBhCiARIsADDUFVGwYWwi96IBjCfSlUEeEPkA0Cp7_mZG7Xj1u5R0uHPoHm7qlFNvhl0aAhiXEALw_wcB Kör storlek M och har ca 42 i vanliga skor.
  8. Ikväll har jag rivit av Berkley Big Game 0,71 och återgått till Guideline Compline på mina rullar (eftersom Sawada inte går att få tag i längre). Visst, Berkley är billig men det är enda fördelen enligt mig.
  9. Tackar för svar! En arbetskamrat ville ha hjälp införskaffa en ny lina till hans spö, ett nytt spö är nog inte aktuellt i detta fall. Oklart vilket märke det är, fick bara en bild på klassmärkningen och att det var 8,5 fot. Har nån en vettig flytlina att sälja så skicka gärna ett PM.
  10. Vilken linvikt/klass bör användas till ett gammalt spö märkt "DT 7/8 F"? Kan en 4-cast #7 vara lämplig? (16 gram).
  11. Köpte samma ULS-kombo nyligt (men med 6/7-klumpen som väger 16 gr inkl. spets) och insåg exakt samma sak - inget för underhandskast/speykast. Jag behöll bellyn men använder istället mina 15 fots 4D-spetsar. Blev helt okej att underhandskasta med trots den stora skillnaden mot rekommenderad linvikt. Vikten inkl. spets hamnar nu på 21-23 gram.
  12. Hör med Danielsson, har fått väldigt bra service vid problem.
  13. johan.s

    Hardy Demon 13,9

    Någon som testat och kan ge ett utlåtande och i bästa fall även en jämförelse mot Jet 14?
  14. Ni som har köpt säsongskort på SJFF-sträckorna, hur har ni gjort för att lösa medlemskapet som krävs i NJFF? Går ju inte att som bosatt i Sverige lösa medlemskapet på NJFF hemsida, kan jag lösa det på något av ställena som säljer SJFF-korten i samband med kortköp?
  15. Slutade med B990 efter att de senaste förpackningarna jag köpte (2015) gick av extremt lätt. Någon som varit med om detsamma?
  16. Kör 1 meters förlängning med t-18 på ett par av mina Scandi RTG-klumpar i 10/11. Tycker kombinationen fungerar bra, inte superroliga att lyfta kanske.
  17. Jag köra Power Pro 100lb till mina 8twelve, man fyller spolen lagom med 300yd. Fick även på 300yd 65lb på en Lamson Velocity 3,5. Anledningen till att jag köra så höga brottstyrkor på den flätlina jag använder som backing är dels för "stennöttning" och för att dom ska bli trevligare att hantera. Lägger på så tjock flätlina jag får plats med. Jag brukar handla Power Pro på ebay.
  18. Tack för svaret. Jag har förstått att spöt laddar djupare, och att många tycker spöt fungerar bäst med tyngre linor. Hur fungerar det om man står djupt utvadad, får man mindre tid på sig än med LPXe:t?
  19. Funderar på ett Across 15, men har aldrig haft möjlighet att testkasta. Kan någon jämföra Acrosset mot till exempel ett LPXe eller Sage TCX?
  20. http://www.cykelochfiskecenter.se/fiske/category_571/index.html
  21. Betong och grainlinor är inget jag förknippar med Ljungan.
  22. Vet ej hur modellerna skiljer sig storleksmässigt, men det är en Velocity jag använder. Och det var linan jag syftade på när jag sa att den finns för bra pengar, men det går även att hitta Lamson-rullar till bra priser. Glöm ej tull & moms.
  23. Du får på 300 meter 50 Lb Power Pro på en Lamson 3.5, finns för bra pengar på Ebay.
  24. Här hittar du lite info: http://privat.bahnhof.se/wb589566/ Vattnet är fortfarande lågt och väldigt varmt.
  25. Tycker det är rätt enkelt. En pannlampa riktad mot vattnet lär knappast öka ens fångstchanser - använd den så lite och diskret (bort från vattnet) som möjligt. Men givetvis tänds den x antal gången vid varje mörkerpass.
×
×
  • Skapa ny...