Jump to content

Myrklumpen

Edgemember
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Myrklumpen

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Ume

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  guggeoh@gmail.com
 • Telefon
  0702131006

Recent Profile Visitors

1,185 profile views
 1. Hej, Vi skrev en sådan för ett antal år sedan: http://www.nrcresearchpress.com/doi/abs/10.1139/f08-003#.WFKHSoWcFaQ Hör av dig om du vill ha artikeln i sin helhet.... Med vänlig hälsning, Gunnar
 2. Hur ska du nu ha det? Du trodde ju inte på experter, kunskap och utbildning inom området?
 3. Avsnittet "Biologisk påverkan" har 18 rader text i ett dokument på 248 sidor....
 4. Inte min sak men jag skulle tänka mig för både en och två gånger. Det där kompisgänget du pratar om har också kompisar. Min erfarenhet är att det är svårt att sprida såna här saker till en begränsad krets då alla har en eller två personer dom bara måste berätta det för som "garanterat inte för det vidare".... Det är en sak i Vindelälven eller Dammån där det är långa sträckor och ganska mycket fisk men i de flesta storöringvatten i inlandet är det få individer man fiskar på.... Kul ide dock och du har ju uppenbarligen mycket att lära ut så jag är övertygad om att många skulle vilja vara med. Du kan ju hålla en teoretisk storöringkurs i stället i nån utbyggd skitälv garanterat utan hemligheter...
 5. Enstaka vulgator siktade utanför Umeå igår...
 6. Ok då, en liten skrämsmäll i uppfostringssyfte kan det kanske vara värt... Såvida det inte som nån skrev verkligen var massiva kläckningar på området för då måste dom givetvis bedömmas helt fria från ansvar...
 7. Förvisso otroligt dumt gjort men att på fullt allvar (?) argumentera för att de förtjänar att skjutas till döds pga detta är utan tvivel betydligt dummare.
 8. Fisk tappar inte skinnet av normal kokning vare sig på huvudet aller någon annanstans. Däggdjur kan uteslutas då de inte äter fisk på det där sättet. Vad är problemet med fiskmageteorin?
 9. Jag tror att Tobbe är sanningen på spåren. När man fiskar med finmaskiga provfiskenät är det rätt vanligt att man får fisk som har varit utsatta för provsmakning och ser ut ungefär sådär. Förövare brukar vara gädda, storöring eller kanske framförallt lake. Har hört folk berätta om stora lakar som följer med näten upp och inte släpper fisken förrän precis i ytan... Rätt vanligt också att fisk gör sig av med middan när dom blir störda. Jag har flera gånger varit med om att gäddor spytt upp stora lakar och annat gott efter att man tagit in dom i odlingstråg. Typiskt rovfiskar att svälja fisk med huvudet först på det där sättet - en liten gädda som varit lite överentusiastisk och tagit ett lite för stort byte låter väl som en bra teori tycker jag.
 10. Varsågod Det intressanta är ju att din skog faktiskt också vandrar runt eller åtminstone de bevarandevärden som är knutna till den. Många känsliga djur o växter är beroende av spridningskorridorer eller av större sammanhängande områden av gammal skog. Naturvärdena i min skog eller en gemensamt ägd skog är alltså i högsta grad beroende av vad du gör på din intilliggande mark. Efter som varken sjöar eller älvmynningar är särkillt rörliga men däremot bevarandevärdena i dom, så är det väl ganska jämförbart eller? Min poäng var dock att man tenderar att se på äganderätt på olika sätt beroende på vad för slags ägande det gäller. En fiskerättsägare (markägare) kan juridiskt tvingas in i ett fiskevårdsområde om det finns starka fiskevårdsskäl och detta gäller även enskild fiskerätt. Ditt eget vatten är mycket riktigt ditt men det kan alltså tvingas in i ett fvo och du kan t ex tvingas sluta lägga nät efter den där känsliga störöringstammen. På samma sätt är det väl rimligt om det allmänna kan ha synpunkter på hur privata skogsägare beter sig för att skydda "gemensamma" bevarandevärden?
 11. Jag kan förstå dina synpunkter... men med den logiken så antar jag att du är emot majoritetsbeslut i fiskevårdsområden om nätförbud för att skydda känsliga storöringstammar eller att havsmyndigheten begränsar möjligheten till fasta fisken utanför våra älvmynningar?
×
×
 • Create New...