Hoppa till innehåll

Florin

Members
  • Antal inlägg

    14
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Sibbhult, Skåne.

Florin's Achievements

Member

Member (2/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Allt i resväskan. Inget i handbagaget.
  2. Jag och sambon va på kap verde i vintras. Va ju meningen att vi skulle sola och bada i 2 veckor.. Slänge ner tuben, rulle och lite flugor i resväskan. Inga problem att få ner och hem det. Va även perfekt när man blev rastlös av att ligga och sola! Tog mycket fisk, dock ingen aning om art.
  3. Florin

    Fiskeresa?

    Har tänkt göra en fiskeresa inom sverige. Resan kommer bli av vecka 31. Sitter och letar på google efter eventuella resemål. Det är inte lätt, de flesta ställena har för och nackdelar. Va uppe i Ammarnäs för 2 år sen. Den SÄMSTA fiskeveckan i mitt liv sett till fångade fiskar men samtidigt den BÄSTA semester jag haft. Det är sjävla upplevelsen jag är ute efter. Lugnet uppe på fjället. Att bara va helt enkelt. I vintras skaffade jag och min sambo en liten hund. Tanken är att hunden, jag och en polare ska göra resan. Så denna resan kommer förmodligen mer handla om att njuta och titta på när polaren förhoppningsvis drillar lite fisk än att jag själv fiskar. Så tips på ställen med stugor och lite fjäll/fjällvandring uppskattas. Det gör ju inget om ni haft bra fiske där men som man lärt sig för längesen.. det finns inga garantier att man får bra fiske. Det vi absolut inte letar efter är ställe med 10-15 pers runt sjön. Det har vi upplevt så vi klarar oss här hemma runt p&t-sjöarna. Ja ni förstår säkert va jag menar. Tacksam för svar.
  4. Troutman, då känns det som jag valt rätt då. Vill inte heller "kasta lång" utan det är "finliret" jag är ute efter. Men som sagt får utvärdera efter sommaren. Änsålänge har jag bara fångat mört med detta spö. Som vissa säger inte fel att träna torrfluga på mörtarna.
  5. Får se efter sommarens fjällresa om jag tycker 8a fot känns bra. Känns efter att jag hört med er här på edge och med polare hemma att det är en smaksak. Testade en del olika spön i affären och då tyckte jag det kändes bättre med de kortare spöna. Dvs de under 9 fot.
  6. Blev ett http://www.visionflyfishing.com/page.php?c=30&page_id=33&pid=98 8 fots. Testade det lite i ån här hemma och kändes kanon.
  7. Tackar för svaren boys! Får känna på ett par olika helt enkelt.
  8. Jag har varit på en fjällresa tidigare och då använde jag mitt klass 6 spö. Kände att det va i grövsta lagret. Eftersom jag bor nere i skåne blir det mest regnbågsfiske, havsöring och gäddfiske. Använder mitt klass 6 till regnbåge och havsöring. TIll gäddfisket har jag klass 9. Som sagt har tänkt att införskaffa ett klass 4a. Men det finns en del olika längder. Det kanske inte spelar så stor roll om det är 9 fot eller 8,3 men vill iallafall höra mig för av folk som har erfarenheter. Försöker övertala chefen (sambon) att vi ska ta en fjällresa till sommaren med hunden. För att hunden kommer gilla det fria (läs husse har chans att fiska lite). Tanken är att jag vill kunna "finlira" lite. Känns som att man måste kasta 10-15 m för att känna att ett klass 6-spö jobbar som det ska.. ni förstår säkert vad jag menar. Tar gärna emot tips på "flugset". Vilket märke är prisvärt osv. Har helt snöat in på vision när det gäller spön och på guidline när det gäller linor. Tacksam för svar.
  9. Tackar för svaren! Blir det att binda ett par nu till vintern sen får man väll se vilket som funkar bäst.
  10. Jag är ny på det här med att binda flugor. Köper de flesta flugor men saknar en del varianter. Så jag tänkte att jag skulle binda dem. Dels för att man har något att göra under vintern när isen inte håller, för då blir det pimpel. Jag bor nere i Skåne så det blir mest fiske efter regnbåge men även en del havsöring. Ialllafall fiskar jag mest med streamers. Så min fråga är: Om man har en streamer strl 8a med en typ av guldskalle? Och jag vill binda den i strl 10/12, använder ni samma strl på skallen eller ni går ner i strl även där? Händer ibland att man känner att fisken bara "drar lite i skärten" på flugan, och då har jag tänkt "fan att jag inte har den flugan i mindre storlek". Tror att de flesta här på forumet fiskar med torrfluga/nymf men det är ju samma sak där, går man ner i storlek på guldskalle om man byter till mindre krok vid fiske av nymf? Är mest nyfiken på hur mycket djupet ändras. Ibland känns det som det lilla är avgörande:)
  11. Ok, tackar för svaren. Blir nog att köra på Fyrtjärnarna. Vi håller nog oss till de sjöar där man endast får flugfiska.
  12. Jag och en polare ska till Säfsen om en månad. Tänkte höra om någon har varit där och fiskat? Tips på sjöar osv. Vi ska va där över helgen som man kommer inte ha möjligheten att testa alla sjöar, så om någon har lite tips är det lättare att välja de sjöar som ska testas. /Florin
  13. Jag äger en sådan jacka. Är väldigt nöjd med den. Som tidigare skrev, fickor på rätt ställe osv.
×
×
  • Skapa ny...